Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI D'OCUPACIÓ DE LES ILLES BALEARS

Núm. 1813
Resolució del conseller Model Econòmic, Turisme i Treball i president del Servei d’Ocupació de les Illes Balears de 6 de febrer per la qual es concedeixen ajuts per a transport i/o beques per a persones amb discapacitat i d’ ajuts a la conciliació adreçats prioritàriament a treballadors desocupats de la convocatòria de 13 de març de 2018

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1-Les persones que s'indiquen en l'annex adjunt, com a alumnes d'una acció formativa adreçada prioritàriament a treballadors desocupats, han presentat sengles sol·licituds de concessió d'ajuts per a transport i/o de beques per a persones amb discapacitat i d' ajuts a la conciliació, en el marc de la Resolució del conseller de Treball, Comerç i Industria i president del SOIB de 13 de març de 2018(BOIB núm.34, de 17  de març).

2-Aquestes persones han presentat les sol·licituds dins el termini fixat i juntament amb la documentació requerida en l'apartat 6 de l'annex I de la Resolució esmentada en l'apartat anterior.

Fonaments de dret

1.L'article 2.2 del Decret 37/2015, de 22 de maig, d'aprovació dels Estatuts del Servei d'Ocupació de les Illes Balears ‎estableix que el SOIB, per acomplir els seus fins, pot dur a terme, entre d'altres, les funcions necessàries per gestionar les polítiques actives d'ocupació; gestionar el conjunt de programes i mesures d'orientació, ocupació, formació i formació amb alternança amb l'ocupació, que tenen per objecte millorar les possibilitats d'accés a la col·locació de les persones desocupades en el mercat de treball, per compte propi o d'altre; l'adaptació de la formació i requalificació per a l'ocupació dels treballadors, així com les altres accions destinades a fomentar l'esperit empresarial, l'economia social i a millorar les condicions dels treballadors.

2.D'acord amb els apartats g i i de l'article 9.4 del Decret 37/2015, de 22 de maig, de aprovació dels estatuts del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (BOIB núm. 77, de 23 de maig), és funció del president del SOIB autoritzar despeses, contreure obligacions i proposar pagaments del servei, així com concedir ajuts i subvencions.

3.La Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18 de novembre, i suplement en català del BOE núm. 23, de 24 de novembre), té per objecte regular el règim jurídic general de les subvencions atorgades per les administracions públiques.

4.El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions (BOIB núm. 196, de 31 de desembre), té per objecte determinar el règim jurídic de les subvencions la gestió de les quals correspon a l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears o a les entitats públiques que en depenen.

5.L'Ordre del Ministeri de Treball i Afers Socials de 7 de març de 2008 (Ordre TAS/718/2008), per la qual es desplega el Reial decret 395/2007, de 23 de març, pel qual es regula el subsistema de formació professional per a l'ocupació en matèria de formació d'oferta i s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions públiques destinades a finançar-la (BOE núm. 67, de 18 de març de 2008).

6.El Reial decret 357/2006, de 24 de març, pel qual es regula la concessió directa de determinades subvencions en els àmbits de l'ocupació i de la formació professional ocupacional (BOE núm. 83, de 7 d'abril, i suplement en català del BOE núm. 9, de 17 d'abril).

7.Mitjançant la Resolució del conseller de Treball, Comerç i Industria i president del SOIB de 13 de març de 2018 (BOIB núm.34, de 17  de març), s'aprova la concocatòria informativa per sol.licitar ajuts i beques dirigidas als alumnes treballadors desocupats d'accions formatives finançades pel SOIB o impartides pels centres propis per al període 2018-2020 i es convoquen els alumnes d'aquests cursos perquè presentin sol·licituds d'ajuts per a transport, manutenció i allotjament, i/o sol·licituds de beques quan es tracti de persones desocupades amb discapacitat i d' ajuts a la conciliació. En l'apartat 7 de l'annex I es regulen els imports de les beques per a persones amb discapacitat desocupades, dels ajuts per a transport i manutenció i dels ajuts per a manutenció i allotjament i d' ajuts  a la conciliació. En l'apartat 8 del mateix annex es disposa que la resolució de concessió i denegació s'ha de publicar al BOIB.

8.D'acord amb l'article 39.7 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, les subvencions que es concedeixen en consideració a la concurrència d'una determinada situació en la persona perceptora no requereixen cap altra justificació que l'acreditació d'aquesta situació, prèviament a la concessió, per qualsevol mitjà admissible en dret, sense perjudici dels controls que es puguin establir per verificar-ne l'existència.

9.La Llei 13/2014, de 29 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per l'any 2015, en la disposició final setena modifica l'article 1 de la Llei 7/2000, de 15 de juny, de creació del Servei d'Ocupació de les Illes Balears, i el defineix com un organisme autònom dotat de personalitat jurídica pròpia i plena capacitat d'obrar, adscrit a la conselleria competent en matèria de treball. D'acord amb el Decret 21/2019, de 2 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel es modifica el Decret 12/2019 de 2 de juliol, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. 

Per tot això, dict la següent

Resolució

1-Concedir una subvenció en concepte d'ajut per a transport i/o de beques per a persones amb discapacitat a les persones que figuren en l'annex, com a treballadors desocupats, en els termes següents:

a) Ajuts per a transport (TR)

-L'import total de l'ajut per a transport que correspon a cada alumne s'ha de calcular d'acord amb el que estableix l'apartat 7 de l'annex I de la Resolució del conseller de Treball, Comerç i Industria i president del SOIB de 13 de març de 2018(BOIB núm.34, de 17  de març): 4,50 euros per dia d'assistència, quan el centre en el qual s'imparteix la formació radiqui en un municipi diferent al del domicili que consta en la targeta de demanda d'ocupació de l'alumne; 1,50 euros per dia d'assistència, quan el centre en el qual s'imparteix la formació i el domicili de l'alumne que consta en la targeta de demanda d'ocupació radiquin en el mateix municipi.

-Es considera darrer domicili de l'alumne el que consta a la base de dades de l'oficina d'ocupació, el qual ha de coincidir amb el que figura en la sol·licitud.

-Els beneficiaris dels ajuts que incorrin en més de tres faltes d'assistència mensuals no justificades a cada acció formativa perdran el dret a percebre l'ajut, d'acord amb l'article 28.3 de l'Ordre TAS/718/2008, de 7 de març.

-Els beneficiaris no poden percebre l'import de l'ajut corresponent als dies lectius en què hagin deixat d'assistir al curs, amb independència que aquesta absència s'hagi justificat o no, d'acord amb el punt 7 de l'annex I de la  Resolució del conseller de Treball, Comerç i Industria i president del SOIB de 13 de març de 2018(BOIB núm.34, de 17  de març)

b) Beques per a persones amb discapacitat(DIS)

-L'import total de la beca és de 5,50 euros per dia lectiu d'assistència, d'acord amb el que estableix el punt 7 de l'annex I de la Resolució del conseller de Treball, Comerç i Industria i president del SOIB de 13 de març de 2018(BOIB núm.34, de 17  de març)

-Els beneficiaris de les beques per a persones amb discapacitat que incorrin en més de tres faltes d'assistència mensuals no justificades a cada acció formativa perdran el dret a percebre l'ajut, d'acord amb l'article 28.3 de l'Ordre TAS/178/2008, de 7 de març.

-Els beneficiaris de les beques per a persones amb discapacitat no poden percebre l'import de la beca corresponent als dies lectius en què hagin deixat d'assistir al curs sense causa justificada.

c) Ajuts de conciliació(CC)

-Tenen una quantia corresponent al 75% de l'IPREM diari per dia d' assistència, determinat a la Llei de pressuposts generals de l'estat per a l'any 2016 , d'acord amb el que estableix el punt 7 de l'annex I de la Resolució del conseller de Treball, Comerç i Industria i president del SOIB de 13 de març de 2018(BOIB núm.34, de 17  de març)

-Els beneficiaris de les beques per a persones amb ajuts de conciliació que incorrin en més de tres faltes d'assistència mensuals no justificades a cada acció formativa perdran el dret a percebre l'ajut, d'acord amb l'article 28.3 de l'Ordre TAS/178/2008, de 7 de març.

-Els beneficiaris dels ajuts de conciliació no poden percebre l'import de la beca corresponent als dies lectius en què hagin deixat d'assistir al curs sense causa justificada.

d) Beques per a dones víctimes de violència de gènere(VVG)

En poden ser beneficiàries les dones víctimes de la violència de gènere, inscrites com a demandants d'ocupació en els Serveis Públics d'Ocupació. La situació de violència de gènere s'ha d'acreditar:

-A través de la sentència condemnatòria, durant els 24 mesos posteriors a la notificació. Aquest termini s'incrementarà pel temps que duri la participació en el programa formatiu.

-A través de la resolució judicial que acordi mesures cautelars per a la protecció de la víctima, durant la seva vigència.

-A través de l'ordre de protecció acordada a favor de la víctima o, excepcionalment, l'informe del ministeri fiscal que indiqui l'existència d'indicis que la demandant és víctima de violència de gènere, fins que es dicti l'ordre de protecció.

e) El SOIB ha de fer efectiu el pagament dels ajuts en acabar l'acció formativa, una vegada computats els dies efectius d'assistència de l'alumne.

f) La concessió d'aquesta subvenció queda supeditada a la tramitació de l'expedient de despesa corresponent.

g) L'article 24 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, estableix que alterar les condicions tingudes en compte per concedir la subvenció i, en tot cas, obtenir altres subvencions incompatibles, donen lloc a modificar la resolució de concessió o, si és el cas, l'acord convencional.

h) D'acord amb l'article 6 del Reglament (CE) 1828/2006 de la Comissió Europea, de 8 de desembre (DOUE L 45, de 15 de febrer de 2007), acceptar el finançament implica que el beneficiari consent a ser inclòs en una llista de beneficiaris publicada electrònicament o per altres mitjans, amb el contingut següent: beneficiaris, nom de les operacions i quantitat de fons públics que aquestes tenen assignada.

2-Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant del conseller Model Econòmic, Turisme i Treball i president del Servei d'Ocupació de les Illes Balears en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat en el BOIB, d'acord amb l'article 124  la Llei 39/2015, d' 1 d'octubre de 2015, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques (BOE núm.236, de 2 d'octubre de 2015).

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

   

Palma, 6 de febrer   de 2020

La  directora del SOIB,

Ana Aguaded Landero

Conforme amb la proposta, en dict Resolució

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, president del SOIB.

Per delegació de competències

(Resolució de 9/07/19, BOIB núm. 94  de 11 de juliol)

El director general de Model Econòmic i Ocupació,

Llorenç Pou Garcias

 

 

ANNEX  I

NIF/NIE

Import

D  02673662G

144

D  02907455W

120

D  11837263Z

306

D  14594409N

57

D  16791300N

57

D  18220194P

238,5

D  22631352L

37,5

D  28629593K

301,5

D  30449496A

351

D  30511000M

166,5

D  30609194N

51

D  31633173P

36

D  32638471E

315

D  39180081H

103,5

D  40974800R

360

D  41452279T

265,5

D  41457953Q

297

D  41735393F

54

D  41742547P

523,25

D  42988531J

33

D  43007094S

371

D  43020902T

103,5

D  43022709J

54

D  43029946M

51

D  43042490Z

495

D  43056107S

85,5

D  43061413P

85,5

D  43074402W

90

D  43082046X

63

D  43086868W

166,5

D  43107141N

34,5

D  43118344Z

664,15

D  43118557C

55,5

D  43123270H

45

D  43128082T

54

D  43135831K

153

D  43147485Z

18

D  43147555S

120

D  43151551D

157,5

D  43161544C

100

D  43164162Q

34,5

D  43167072M

99

D  44230036R

328,5

D  44327079F

90

D  44597535Y

72

D  44984214D

22,5

D  50115646A

103,5

D  50173971T

94,5

D  50827985D

112,5

D  52173841C

45

D  52413828W

37,5

D  52518344Y

171

D  52519978F

118,5

D  52772823J

179,5

D  71137107Q

39

D  74646410W

34,5

D  74727210A

22,5

D  75111216R

108

D  76950503R

207

D  78210579E

45

D  78888192D

52,5

D  42312108C

94,5

E  X3437280E

150

D  41612445V

162

E  X5778654L

15

D  43463139Q

103,5

D  48147080F

157,5

D  41445573X

292,5

E  X4229335A

112,5

D  43158856T

36

D  53114166J

144

D  14309154A

105

E  X5737181S

102

D  49414352W

144

D  43157263V

103,5

D  43186596W

30

D  43219583F

162

D  41697000R

22,5

D  74363055F

106,5

D  41538539X

162

D  43182849G

211,5

D  41640465T

153

D  41751095T

162

D  55239549N

468

D  43196649G

22,5

D  39960231P

34,5

D  43207720N

19,5

D  53725643N

166,5

E  X6740246G

518

D  43010248H

166,5

D  49614602Z

104,65

D  43167690W

63

E  X5354929T

108

D  47250482H

49,5

D  43182852F

202,5

D  48558036E

292,5

D  43158661N

72

D  41539125K

179,5

D  41535121L

94,5

D  43199571M

166,5

E  X6173320M

52,5

D  43169913V

290

E  X9146151V

34,5

E  X8249975J

54

D  41697901M

209,3

D  43212572B

22,5

D  43233149A

99

D  49776373A

171

D  41510261E

67,5

D  41616570W

84

D  43202683N

103,5

D  43185328E

179,5

E  X8193884L

36

D  43177705N

48

E  Y0328256Z

21

D  55230853X

36

D  55230059K

31,5

D  45187230G

837,2

D  43148438R

63

E  Y1756834Q

54

D  49868445Y

52,5

D  41584407Q

130,5

D  43179133Z

34,5

D  43203821T

359

D  43190765P

49,5

D  47409074W

67,5

D  43190485G

162

E  Y1416061B

88,5

E  Y2825267F

1400,1

D  41693455K

45

D  41621456N

64,5

E  X8603235Q

37,5

D  43197573P

175,5

E  Y3245654T

103,5

D  43206808C

157,5

D  41696926L

87

D  41540631D

99

D  73139334R

18

D  43459901K

63

D  46396435F

292,5

E  Y3155737J

269,25

D  43476802V

63

E  Y2236468P

166,5

D  41585939F

63

D  41607560P

45

D  41709542P

78

D  46392302Z

1158,05

E  X9231248Z

54

D  41622485Y

956,8

E  Y2745274P

247,5

E  Y4469593V

76,5

E  Y4484659H

157,5

E  Y4679639G

148,5

D  43234438G

22,5

D  47405686H

301,5

D  41512341D

45

D  43460694D

297

D  48232935A

430,8

D  41616189N

153

E  Y3173861J

33

D  41573513R

250

E  Y5060285T

76,5

E  Y3979062F

88,5

E  Y4936756G

88,5

D  43204370C

373,75

D  49418708B

19,5

D  41748623N

15

D  41624306X

84

D  48199858T

135

D  41660206F

79,5

D  43461680Y

162

D  43481424Q

33

D  43190730L

55,5

D  43234531M

27

D  46265727P

55,5

D  46393545S

52,5

D  41615631Y

126

D  41751275L

15

D  51274198E

175,5

D  41608719V

45

D  54873680G

54

D  54137553S

21

D  43219712K

63

E  Y5096805L

55,5

D  43483928J

19,5

D  43202465R

301,5

E  X9284828G

52,5

D  54627901A

328,9

D  43177365V

45

D  43470200Q

301,5

D  45372660P

279

D  45692334M

22,5

E  X5578357Y

25,5

E  Y3683880F

58,5

D  43465242A

45

D  41661173P

162

D  43463998R

58,5

D  43210208Q

301,5

D  45192441V

297

D  43234664T

292,5

D  41616404C

301,5

D  49775229D

54

D  43198186T

301,5

D  43227652A

63

D  45190165H

55,5

D  43225818D

63

D  41619990H

75

D  49605521H

22,5

D  41619706X

63