Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 1646
Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears d'11 de febrer de 2020 per la qual es modifica la de 19 de desembre de 2018 per la qual, en execució d'una sentència, es nomena com a personal estatutari fix de la categoria de mèdic/metgessa d'urgències hospitalàries del Servei de Salut de les Illes Balears corresponent al sector sanitari d'Eivissa (Hospital Can Misses), convocat per mitjà de la Resolució de 3 de febrer de 2010 del conseller de Salut i Consum

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1.  Per mitjà de la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears d'1 d'abril de 2014 (BOIB núm. 49/2014, de 10 d'abril) es va nomenar personal estatutari fix i es van adjudicar les places a les persones aspirants que havien superat el concurs oposició de la categoria de mèdic/metgessa d'urgències hospitalàries en el sector sanitari d'Eivissa.

2.  La senyora Cecilia Zúñiga Mejía va presentar un escrit el 23 de juny de 2014 en el qual demanava l'adjudicació de la plaça assignada a una de les dues persones relacionades en la resolució citada en el punt anterior que no s'havia incorporat. Aquesta sol·licitud va ser desestimada per Resolució del director general del Servei de Salut de 14 de juliol de 2014.

3.  Per mitjà de la Sentència del Tribunal Suprem núm. 1656/2018, de 22 de novembre de 2018, es va estimar el recurs contenciós administratiu interposat per la senyora Cecilia Zúñiga Mejía. La sentència anul·la la Resolució de 14 de juliol de 2014 esmentada i condemna a l'administració a concedir el termini de vint dies hàbils perquè presenti la documentació requerida en la Base 11.2 de la convocatòria i, si així ho fa, se li adjudiqui la plaça demanada.

4.  Per Resolució del director general del Servei de Salut de 10 de desembre de 2018 es donava un termini de vint dies hàbils a la Sra. Zúñiga perquè presentés la documentació requerida en la base 11.2 de la convocatòria.

5.  Per Resolució del director general del Servei de Salut de 19 de desembre de 2018 es nomenava a la senyora Zúñiga personal estatutari fix de la categoria de mèdic/metgessa d'urgències hospitalàries del Servei de Salut de les Illes Balears corresponent al sector sanitari d'Eivissa (Hospital Ca Misses), publicada en el BOIB 5/2019 de 10 de gener.

6.  La senyora Zúñiga va prendre possessió de la referida plaça el dia 11 de gener de 2019.

Fonaments de dret

La controvèrsia es produeix sobre si la presa de possessió com a personal estatutari fix ha de tenir efectes des de la data en què es va denegar la seva petició d'adjudicació de la plaça no ocupada per un altre opositor.

Atesa la decisió presa en un cas idèntic (execució sentència núm. 422/2018 de la mateixa Sala), i de la conformitat de l'Advocacia de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i d'acord amb el que disposa l'article 56 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de Règim Jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de la revocació dels actes de gravamen o desfavorables, procedeix retrotreure els efectes de la presa de possessió a la data en què es va dictar l'acte anul·lat.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1.  Modificar la Resolució del director general del Servei de Salut de 19 de desembre de 2018 afegint un segon paràgraf al punt 4 amb el text següent:

“Si es produís la presa de possessió en el termini indicat, retrotraurà els seus efectes econòmics i professionals al 14 de juliol de 2014”

2.  Publicar aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució –que exhaureix la via administrativa- es pot interposar un recurs de reposició davant l'òrgan que la dicta, en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en relació amb l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la seva publicació, d'acord amb els articles 8.6 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sense perjudici de qualsevol altre recurs que es consideri oportú interposar-hi.

 

Palma, 11 de febrer de 2020

El director general

Julio Miguel Fuster Culebras

Per delegació de la consellera de Salut (BOIB 10/2016)