Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE PALMA

Núm. 1325
Departament de Planejament i Gestió urbanística. Servei Juridicoadministratiu de Planejament. Exp: PA 2017 0008. Aprovació definitiva de la modificació del PGOU per tal d’incorporar el SUP 22-01, Sa Teulera, al sòl urbà

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament, en sessió celebrada el 26 de setembre de 2019, va aprovar definitivament una modificació del Pla general d'ordenació urbana (PGOU) per tal d'incorporar el SUP-01, Sa Taulera, al sòl urbà,  mitjançant el següent acord:

INFORME DE LA TAG CAP DE SERVEI.  Per acord del Ple de l'Ajuntament del 28-02-2019 es va aprovar inicialment projecte de modificació del PGOU que té per objecte la incorporació del SUP 22-01, Sa Taulera, al sòl urbà. Aquesta modificació de Planejament es fa perquè a l'àmbit del sector SUP / 22-01, de Sa Teulera, estan executades les obres d'urbanització, havent estat recepcionades per l'Ajuntament i, per tant, es compleixen els requisits per disposar d'aquesta classificació de urbà, de conformitat amb el que disposa l'article 19 de la Llei 12/2017, de 29 de desembre (LUIB).

El projecte de modificació del Pla general es va sotmetre a informació pública per un termini de 30 dies mitjançant la seva publicació al BOIB núm. 41, de dia 30-03-2019 (edicte 2716), al diari Ultima Hora de dia 01-04-2019, i al tauler electrònic d'anuncis i edictes de la seu electrònica d'aquesta Corporació de dia 26-03-2019, fins a dia 22-05-2019. Durant aquest termini, no s'han presentat al·legacions.  

Atès el que disposen els articles 72 i 73 i la disposició addicional quarta de la Llei 23/2006, de 20 de desembre, de Capitalitat de Palma de Mallorca, d' acord amb la redacció donada per la Llei 6/2012, de 6 de juny, es va sol· licitar  al Consell Insular de Mallorca l' emissió del corresponent informe, amb remissió d'un exemplar de la documentació que havia estat objecte d'aprovació inicial pel Ple de l'Ajuntament. El 6 de maig de 2019 va tenir entrada a l'Ajuntament l'acord adoptat per la Comissió Insular d'Ordenació del Territori i Urbanisme, en sessió de dia 02 de maig de 2019,  pel qual s'aprova informar favorablement la proposta de modificació puntual del Pla General.

En relació a la tramitació ambiental, en el present cas és d'aplicació l'article 9 apartat 5 de la Llei 12/2016, de 17 d'agost, d'avaluació ambiental de les Illes Balears, que considera que no tenen efectes significatius en el medi ambient modificacions com la present, segon consta a l'informe de 13-03-18 emès per tècnics de la CMAIB i traslladat pel president de la Comissió a aquest ajuntament.

Es fa constar que es recavarà sol·licitud d'informe a la Secretaria General en virtut de les seves funcions d'assessorament legal al Ple i les Comissions atribuïdes a l'article 122.5.e) apartat 2n. de la Llei 7/85, de 2 d'abril, reguladora de les Bases del Règim Local, en relació a l'article 123.2 del mateix text legal, que tendrà caràcter preceptiu perquè es tracta d'assumptes que exigeixen una majoria especial. Dit informe es preveu també a l'article 85 de la Llei 20/2006, Municipal i de Règim Local de las Illes Balears, de 15 de desembre.

Per això, i atesos els articles 172 i 175 del Reglament d'organització, funcionament i  règim jurídic de les entitats locals; els art. 127.1.c), 123.1.i), 122-4-a), i  amb el quòrum establert a l'article 123.2 del capítol II, títol X de la Llei 7/85 de 2 d'abril, modificada per la Llei 57/03, de 16 de desembre de Mesures per la modernització del govern local, RDL 781/86, de 18 d'abril, art. 99 i següents del Reglament Orgànic del Ple, 4-1-e) i 12-a) del Reglament de la Gerència d'Urbanisme, la TAG que subscriu considera que el Consell de la Gerència  pot  adoptar la següent  resolució:

Proposar a la Junta de Govern l'aprovació definitiva de la modificació del PGOU de Palma, i que s'elevi al Ple de l'Ajuntament, i que aquest, amb el dictamen previ de la Comissió  d'Urbanisme i Medi Ambient, adopti el següent

ACORD

1r. Aprovar definitivament el projecte de modificació del PGOU de Palma per tal d'incorporar el SUP 22-01, Sa Taulera, al sòl urbà, ja que es compleixen els requisits per disposar d'aquesta classificació de urbà, de conformitat amb el que disposa l'article 19 de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les lles Balears, per estar les obres d'urbanització realitzades i recepcionades. La modificació del PGOU s'ha redactat pels arquitectes Jaume A. Cerdà Guardiola i J. Sebastià Company Oliver i la misser Neus Fontrodona, presentat pel representant de PROMOTORA REINA 1957, S.A.

2n. Comunicar el present acord  als  Serveis municipals que es puguin trobar afectats, així com a l' Oficina de la revisió del PGOU.

3r. Donar trasllat al Consell Insular de Mallorca i al Govern de les Illes Balears del present acord, tot adjuntant un exemplar degudament diligenciat de la documentació aprovada.

4t. Donar trasllat a la Direcció General d' Aviació Civil de la certificació de l'acte d'aprovació definitiva, tot adjuntant un exemplar degudament diligenciat de la documentació aprovada, de conformitat amb allò que es regula a la disposició addicional segona.6 del Real Decret 2591/1998, de 4 de desembre, en la seva redacció donada pel real Decret 297/2013, de 26 d'abril.

5è. Una vegada es pugui entendre emesa amb caràcter favorable la resolució de la Direcció General d' Aviació Civil, publicar el present acord, juntament amb la normativa adient, al Butlletí Oficial de les Illes Balears, quedant aleshores aixecada la suspensió de l'atorgament de llicències a les àrees del territori objecte d'aquest acord.”

Complint amb l'art. 181 del Reglament general de la Llei 2/2014, de 25 de març, d'ordenació i ús del sòl, per a l'Illa de Mallorca, es publica perquè es prengui general coneixement i als efectes pertinents.

Contra aquesta resolució que posa fi a la via administrativa, es pot interposar recurs contenciós administratiu de conformitat amb l'article 114 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú, i els articles 45 i ss. de la Llei 29/98, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdic­ció contenciosa administrativa, modificada per la Llei orgànica 19/2003, de 23 de desembre, davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos, comptats des de l'endemà de la seva publicació. Tot això sense perjudici de qualsevol altre recurs o acció que es consideri pertinent.

Així mateix i d'acord amb l'art. 70 de la Llei 7/85, de 2 d'abril, es publica tot seguit el text complet de les ordenances d' aquesta modificació de PGOU:

“El sòl urbanitzable programat SUP/22-01, denominat Sa Teulera III del vigent  PGOU passa a incorporar-se al sòl urbà de Palma com a Àrea de Planejament Incorporat, amb el codi d'identificació API 22-01 Sa Teulera.

Es tracta d'una API ja existent, per la qual cosa la present modificació puntual no afectarà a la zonificació del PGOU.

El PGOU de Palma defineix les API a l'article 199 de les Normes Urbanístiques com aquelles àrees de sòl urbà que s'han ordenat mitjançant la tramitació i aprovació d'algun instrument de planejament sectorial que contingui l'ordenació detallada de les mateixes, com en aquest cas el Pla Parcial de Sa Teulera, i que el PGOU assumeix i incorpora i, per tant, queden regulades a tots els efectes per les determinacions establertes en les figures de planejament que les desenvolupen i les seves possibles modificacions posteriors.

Les API que es regulen mitjançant un pla parcial provenen d'antics sectors de SUP executats o en avançat estat d'execució, i havent aconseguit les condicions necessàries per a classificar-se com a sòl urbà. El Pla Parcial, determinacions que incorpora la Revisió del Pla General, estableix qualificacions amb normes d'edificació difícilment assimilables a la resta de zones de Sòl Urbà i per això es fa remissió a l'esmentat instrument de planejament detallat quant a les normes d'aplicació.

Així mateix, resulta d'aplicació als sòls incorporats a l'API 22-01 Sa Teulera, les condicions específiques regulades a l'article 201.1 de les Normes urbanístiques del PGOU i l'índex d'intensitat d'ús residencial fixat per a aquesta API a l'article 202.1 de les mateixes Normes.”

 

Palma, 5 de febrer de 2020

El cap de departament

Jaime Horrach Font

 

(veure ANNEX NORMATIVA QUADRES)

Documents adjunts