Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, UNIVERSITAT I RECERCA

Núm. 1283
Resolució del conseller d’Educació, Universitat i Recerca de 4 de febrer de 2020 per la qual s’autoritza l’oferta parcial i l’organització temporal especial per al cicle formatiu de Producció d’Audiovisuals i Espectacles

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

  1. El dia 27 de desembre de 2019, el centre Escola d'Imatge i So, amb codi de centre 07015197, va presentar una sol·licitud en la qual es demanava autorització per impartir només parcialment el cicle formatiu de grau superior que condueix al títol de tècnic superior en Producció d'Audiovisuals i Espectacles i hi va adjuntar una proposta d'organització temporal i horària especial per impartir el cicle formatiu esmentat. En la sol·licitud s'expressen els motius que la justifiquen, relacionats amb la demanda del sector productiu per tal que hi hagi més professionals amb aquesta titulació, així com la motivació d'oferir una doble titulació únicament als estudiants que ja tenen el títol de tècnic superior en Realització de Projectes Audiovisuals i Espectacles.

  2. Mitjançant la Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de 17 de desembre de 2019, s'autoritzà el canvi de denominació, el trasllat i la modificació de la configuració amb l'ampliació d'una unitat de CFGS d'Il·luminació i Tractament de la Imatge i una unitat de CFGS de Producció d'Audiovisuals i Espectacles del centre privat de formació professional Escola d'Imatge i So, i el canvi de denominació i el trasllat del centre autoritzat d'ensenyaments artístics professionals d'arts plàstiques i disseny Escola d'Imatge i So. D'acord amb aquesta Resolució, el centre passà a denominar-se CEF, Escuela de Artes Audiovisuales i se li assignà el codi 07015094.

  3. La sol·licitud del centre esmentat s'ajusta al que s'estableix en els articles 6, 7 i 8 de l'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura de13 de juliol de 2009 per la qual es regula l'organització i el funcionament dels cicles formatius de formació professional, que disposa les organitzacions temporals i/o organitzacions horàries especials.

  4. El 22 de gener de 2020, el director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors va signar un informe favorable per a l'autorització d'una organització temporal especial en els mateixos termes que figuren en aquesta Resolució. L'informe indica que s'ha comprovat que la sol·licitud del centre respecta la normativa d'accés al cicle, respecta els criteris de promoció entre el primer i el segon curs del currículum, inclou els dos mòduls que s'han d'impartir en anglès i recull les convalidacions que permeten i justifiquen que només l'alumnat que ha cursat el cicle de tècnic superior en Realització de Projectes Audiovisuals i Espectacles pugui cursar el cicle que condueix al títol de tècnic superior en Producció d'Audiovisuals i Espectacles mitjançant l'autorització d'oferta parcial i organització temporal especial objecte d'aquesta Resolució.

Fonaments de dret

  1. El Reial decret 1681/2011, de 18 de novembre, pel qual s'estableix el títol de tècnic superior en Producció d'Audiovisuals i Espectacles i se'n fixen els ensenyaments mínims.

  2. L'Ordre ECD/327/2012, de 15 de febrer, per la qual s'estableix el currículum del cicle formatiu de grau superior corresponent al títol de tècnic superior en Producció d'Audiovisuals i Espectacles.

  3. L'article 41.4 del Reial decret 1147/2011, de 29 de juliol, pel qual s'estableix l'ordenació general de la formació professional del sistema educatiu.

  4. L'article 21 del Decret 91/2012, de 23 de novembre, pel qual s'estableix l'ordenació general de la formació professional del sistema educatiu en el sistema integrat de formació professional a les Illes Balears.

  5. L'article 6 de l'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura de 13 de juliol de 2009 per la qual es regula l'organització i el funcionament dels cicles formatius de formació professional, el qual regula les organitzacions temporals i/o organitzacions horàries especials.

     

     

Per tot això, dict la següent:

Resolució

  1. Autoritzar l'oferta parcial i l'organització temporal especial per al cicle formatiu de grau superior de Producció d'Audiovisuals i Espectacles a CEF, Escuela de Artes Audiovisuales, amb codi de centre 07015094, d'acord amb els termes que s'especifiquen en l'annex d'aquesta Resolució.

  2. Autoritzar la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors perquè adopti les mesures necessàries per aplicar el que es disposa en aquesta Resolució.

  3. Ordenar que aquesta Resolució es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

  4. Establir que aquesta Resolució entri en vigor a l'inici del curs escolar 2020-2021.

   

Palma, 4 de febrer de 2020

El conseller d'Educació, Universitat i Recerca,

Martí X. March Cerdà

  

ANNEX

Organització temporal especial d'oferta parcial de cicle

  1. Els termes d'aquesta autorització s'han de fer constar en el projecte curricular del cicle formatiu de grau superior de Producció d'Audiovisuals i Espectacles.

  2. Els mòduls dels cursos primer i segon del cicle formatiu que han de cursar els alumnes que hagin obtingut el títol de tècnic superior en Realització de Projectes Audiovisuals i Espectacles per obtenir el títol de tècnic superior en Producció d'Audiovisuals i Espectacles s'han d'impartir en dos cursos escolars de conformitat amb la distribució que figura a continuació:

  • Primer trimestre del primer curs

Inclou els mòduls del primer curs del currículum oficial del cicle que es mostren a continuació. La resta de mòduls no s'imparteixen perquè els alumnes els convaliden d'acord amb la normativa vigent. Els mòduls que s'han de cursar s'han d'impartir durant els dies lectius establerts en el calendari escolar anual en el període de setembre fins a part de gener. Durant aquest primer trimestre s'han d'impartir un total de 410 hores lectives amb la distribució setmanal prevista en el quadre següent:

Mòdul

Hores anuals

Hores setmanals

0915. Planificació de Projectes Audiovisuals

250

17,5

0918. Planificació de Projectes d'Espectacles i Esdeveniments

160

12,5

Perquè els alumnes puguin cursar els mòduls inclosos en els següents trimestres del primer curs és requisit imprescindible que hagin aprovat almenys un dels dos mòduls.

  • Segon i tercer trimestres del primer curs

Inclou els mòduls del segon curs del currículum oficial del cicle que figuren a continuació. La resta de mòduls no s'imparteixen perquè els alumnes els convaliden d'acord amb la normativa vigent. Els mòduls que s'han de cursar s'han d'impartir durant els dies lectius establerts en el calendari escolar anual en el període de gener a juny. Durant aquests trimestres s'impartiran un total de 540 hores lectives amb la distribució setmanal prevista en el quadre següent:

 

Mòdul

Hores anuals

Hores setmanals

0916. Gestió de Projectes de Cinema, Vídeo i Multimèdia (incloses les 40 h de Llengua Estrangera: Anglès)

180

9

0917. Gestió de Projectes de Televisió i Ràdio

100

5

0921. Administració i Promoció d'Audiovisuals i Espectacles

160

8

0919. Gestió de Projectes d'Espectacles i Esdeveniments

100

5

Per poder promocionar al següent curs és necessari aprovar tots els mòduls del primer curs.

  • Segon curs

S'ha de dur a terme una vegada s'hagin superat tots els mòduls del primer curs.

Inclou els mòduls del segon curs del currículum oficial del cicle que figuren a continuació. Els mòduls que s'han de cursar s'han d'impartir durant els dies lectius establerts en el calendari escolar anual en el període de setembre a juny. Durant aquest termini s'han d'impartir un total de 440 hores lectives amb la distribució setmanal prevista en el quadre que figura a continuació. El centre ha de facilitar que els alumnes que cursen aquest segon curs puguin obtenir la titulació en el menor temps possible, sempre respectant el nombre d'hores previst per a cada mòdul.

Mòdul

Hores anuals

0925. Formació en Centres de Treball

400

0922. Projectes de Producció d'Audiovisuals i Espectacles

40