Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE LLUBÍ

Núm. 1153
Aprovació definitiva Ordenança Reguladora del preu públic per prestació serveis a la guarderia infantil municipal

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'Ajuntament Ple en sessió ordinària de dia 18 de novembre de 2019, va acordar la modificació de l'Ordenança fiscal reguladora del preu públic per prestació serveis a la guarderia infantil municipal. 

Publicat anunci sobre dita modificació al BOIB núm. 159, de data 23 de novembre de 2019 i havent transcorregut 30 dies sense presentació de reclamacions ni al·legacions, la modificació de dita Ordenança és definitiva, quedant el text íntegre de la següent manera:

ORDENANÇA REGULADORA DEL PREU PÚBLIC PER PRESTACIÓ SERVEIS A LA GUARDERIA INFANTIL MUNICIPAL

Article 1. Conformement al que preveu l'article 41 i ss del Text Refós de la Llei reguladora de Hisendes Locals ( R.D.L 2/2004, de 5 de març ) l'Ajuntament de Llubí estableix Preu Públic per la prestació de serveis a l'Escoleta municipal que es regirà per la present Ordenança.

Article 2. L'obligació de pagament del preu públic neix des que s'inicia la prestació dels serveis assenyalats a l'article anterior.

Article 3. Estan obligats al pagament qui es beneficiï dels serveis, entenent-se com a tals els pares, representants legals o les persones que hagin sol·licitat l'admissió de l'usuari.

Article 4.

La quantia del preu públic serà la següent:

a) Matrícula d'inscripció:

Matricula anual d'inscripció (octubre a agost) a la guarderia: 100 euros.

Matricula d'inscripció tres mesos a la guarderia: 60 euros.

Matricula d'inscripció dos mesos a la guarderia: 50 euros.

Matricula d'inscripció un mes a la guarderia: 40 euros.

b) Servei de guarderia:

Jornada completa,  matí i horabaixa, del mes de setembre al mes de juny:140 euros/mes.

Mitja jornada, matí, el mes de juliol i el mes d'agost: 115 euros/mes.

Mitja jornada, matí , del mes d'octubre al mes d'agost: 115 euros/mes.

El mes de setembre s'abonarà 55 euros.

c) Servei de menjador:

Amb caràcter fix: 5 euros/menjar.

Amb caràcter esporàdic: 5,50 euros/menjar.

En cas de començar a l'Escoleta fins dia 15 de mes corresponent, es pagarà la totalitat del mes  (115 euros).

En cas de començar després del dia 15 del mes corresponent, es pagarà la part proporcional del preu públic estipulat.

d ) Servei primera hora del matí  (7,30 hores – 9 hores) – Escoleta matinera-:

Amb caràcter fix mensual: 30 euros / mensuals.

Amb caràcter esporàdic: 2,50 euros / dia.

e) Servei esporàdic d'horabaixa (15 hores -16 hores): 2,5 euros/hora.

 

Bonificacions:

- Bonificació  fins un 50 per 100 de l'import de la quota de jornada completa per famílies nombroses prèvia justificació mitjançant presentació d'instància i llibre de família.

- Bonificació als infants fills de   dones víctimes de violència de gènere empadronades a Llubí amb informe dels Serveis Socials:

Fins a un 80% de la quota ordinària que correspon segons l'Ordenança municipal de preu públic vigent, en funció dels ingressos només de la mare.

- Bonificació fins un 50 per 100 de l'import de la matricula i dels serveis mensuals a favor d'aquelles famílies necessitades que no disposin de recursos econòmics suficients, sempre que es sol·liciti i es formuli un informe - proposta per l'assistent social,  fent constar el termini de la bonificació, que en tot cas no serà d'una durada superior als sis mesos.

Article 5.

1. La percepció del preu públic regulat en aquesta Ordenança, s'efectuarà mitjançant rebut estès per l'Administració municipal que presta el servei.

2. Les tarifes mensuals es meritaran el dia primer de cada mes i seran satisfetes dins dels primers deu dies.

3. Les baixes en la prestació del servei dels usuaris inscrits s'hauran de notificar a l'administració de l'Escoleta infantil, al menys amb quinze dies d'anticipació .

4. El pagament del rebut mensual es realitzarà pel sistema de domiciliació a entitats de crèdit i d'estalvi que l'Ajuntament designi com a col·laboradores, d'acord amb les condicions següents:

A) Les persones obligades al pagament presentaran a l'encarregat de l'Escoleta municipal, que a la vegada presentarà a la Tresoreria municipal, els escrits de domiciliació segons model oficial, on especificaran les seves dades d'identificació personal, número de compte i establiment, i concepte que es desitja domiciliar.

B) Les domiciliacions de pagament tindran validesa per temps indefinit, mentre no siguin anul·lades per l'interessat o rebutjades per l'establiment on hagin de presentar-se els instruments de cobrament.

6. Un  retard en el pagament de més de dues mensualitats sense motiu que ho justifiqui significarà la baixa de l'infant al centre. L'Ajuntament ha de comunicar amb 15 dies d'antelació la baixa per escrit.

7. Per mantenir la reserva de plaça malgrat l'infant no utilitzi el servei durant un mes complet, aquest s'abonarà íntegrament.

8. Els dèbits per quotes meritades no satisfetes que l'Administració no hagi percebut en els termes assenyalats, es recaptaran d'acord amb els procediments generals del reglament de recaptació i disposicions concordants.

Article 6. Es consideraran partides fallides o crèdits incobrables aquelles quotes que no s'hagin pogut fer efectives pel procediment de constrenyiment, per a la declaració del qual es formalitzarà l'oportú expedient, d'acord amb el que preveu el vigent Reglament general de recaptació.

El que es fa públic per a general coneixement.

  

Llubí,  31 de gener de 2020

La Batllessa,

Magdalena Perelló Frontera