Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE CONSELL

Núm. 1014
Aprovació de la dedicació exclusiva de la tercera tinent de batlia

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

D'acord amb les disposicions vigents, es fa públic que el Ple de l'Ajuntament, en sessió ordinària celebrada el dia 28 de gener de 2020, va adoptar el següent acord:

APROVACIÓ DE LA DEDICACIÓ EXCLUSIVA DE LA TERCERA TINENT DE BATLIA

Antecedents:

Primer.- L'article 75.1 de la llei 7/1985, de 2 d'abril, i l'article 74.2 de la llei 20/2006, de 15 de desembre, regulen el dret dels membres de les corporacions locals a percebre retribucions per l'exercici dels seus càrrecs quan els desenvolupin en règim de dedicació exclusiva, amb l'obligació corporativa de donar-los d'alta al règim general de la seguretat social, assumint el pagament de les quotes empresarials que correspongui.

Segon.- L'article 74.1 de la llei 20/2006, de 15 de desembre, determina la possibilitat que el Batle o Batlessa, o si s'escau, un membre electe de la Corporació que compleixin els requisits establerts reglamentàriament poden ésser retribuïts a càrrec de les ajudes finalistes que s'atorguin a càrrec del fons creat expressament als pressupost generals de la comunitat autònoma, sempre que exerceixin la seva dedicació en els termes establerts reglamentàriament.

Tercer.- Que per acord del Ple adoptat en la sessió extraordinària urgent de 27 de juny de 2019 es va establir l'exercici de les funcions de la tercera tinent de Batle, Sra. Margarita Llabrés Deyà en règim de dedicació exclusiva.

Quart.- El Decret 37/2014, de 8 d'agost, regulador del sistema de compensació econòmica destinat als ajuntaments i a les entitats locals menors de les Illes Balears, defineix el sistema de compensació econòmica estipulat a l'article 74.1 de la llei 20/2006, de 15 de desembre.

Cinquè.- L'article 2 del Decret 37/2014, de 8 d'agost, regula els requisits dels ajuntaments que poden optar a la compensació econòmica:

  • Que la població oficial del municipi no superi els 6.000 habitants.

  • Que la totalitat dels recursos ordinaris del pressupost definitivament aprovat l'any anterior a la sol·licitud no superi els 3.500.000,00 €.

  • Que la xifra global de retribucions, indemnitzacions i assistències que l'entitat local prevegi abonar en l'anualitat de la sol·licitud al resta dels membres electes no superi l'import de compensació sol·licitada

Sisè.- Que en data 16 de desembre de 2019 la Direcció General de Cooperació Local i Patrimoni va comunicar a l'Ajuntament la convocatòria de la compensació econòmica destinada als Ajuntaments per a l'exercici 2020, assenyalant que l'import màxim compensable de les retribucions brutes del membre electe per a l'any 2020 és de 39.432,25 euros corresponents a 14 mensualitats més el cost de la seguretat social a càrrec de l'Ajuntament.

Acords aprovats:

Primer.- Actualitzar les retribucions del càrrec amb dedicació exclusiva amb efectes a partir de l'1 de gener de 2020 en la quantia de 39.432'12 €/anuals (14 mensualitats de 2.816'58 €/mes), amb un règim de dedicació mínima necessària per a la percepció de dites retribucions, d'acord amb l'establert a l'art. 74.3 LMRLIB, equivalent a 37,5 hores setmanals, que s'actualitzaran de conformitat amb els límits que fixi anualment la Comunitat Autònoma de les Illes Balears als efectes de sol·licitar la compensació econòmica establerta al Decret 37/2014, de 8 d'agost.

Segon.- Donar d'alta en el Règim General de la Seguretat Social el membre de la corporació que exerceixi el càrrec en règim de dedicació exclusiva, assumint la corporació el pagament de les quotes empresarials que corresponguin.

Tercer.- Sol·licitar el règim de compensació econòmica per la dedicació exclusiva del Batle President a la Conselleria d'Interior del Govern de les Illes Balears, conforme a l'establert en el Decret 37/2014, de 8 d'agost, regulador del sistema de compensació econòmica destinat als ajuntaments i entitats locals menors de les Illes Balears, dictat en desplegament de l'art. 74.1 de la llei 20/2006, de 15 de desembre.

Quart.- Publicar el present acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en el Taulell d'anuncis de la Corporació de conformitat amb l'establert en l'article 75.5 de la llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local.

El que es fa públic per a general coneixement.

  

Consell, 30 de gener de 2020

El batle

Andreu Isern Pol