Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'HISENDA I RELACIONS EXTERIORS

Núm. 775
Resolució de la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors de 21 de gener de correcció d’errades de la Resolució de la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors de 2 de gener de 2020 per la qual s’estableix l’actualització de les bases, els tipus de gravamen i les quotes tributàries de les taxes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l’any 2020

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Mitjançant la Resolució de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors de 2 de gener de 2020 es va establir l'actualització de les bases, els tipus de gravamen i les quotes tributàries de les taxes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2020 (BOIB núm. 3, de 7 de gener).

2. S'han advertit diverses errades en l'annex de la resolució abans esmentada, concretament en la quantia de la taxa per serveis en matèria de contaminació atmosfèrica (regulada als articles 118 a121 de la Llei 11/1998, de 14 de desembre, sobre el règim específic de taxes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears),  en l'apartat corresponent a  autoritzacions  d'organismes de control per a l'atmosfera, concretament en el concepte primera autorització (punt 5.1) en el qual no apareix cap quantia, i en la taxa per l'avaluació d'assaigs clínics amb medicaments i productes sanitaris, d'estudis postautorització i de projectes de recerca, i també de les seves modificacions substancials (regulada a l'article 388 bis de la Llei 11/1998, abans esmentada) atès que la quantia ha estat actualitzada al 1,1% en lloc d'aplicar l'1,2% d'acord amb l'article 39 de la Llei 19/2019, de 30 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2020.

Fonaments de dret

1. L'article 109.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, estableix que “les administracions públiques podran, així mateix, rectificar en qualsevol moment, d'ofici o a instància dels interessats, els errors materials, de fet o aritmètics existents en els seus actes”.

2. L'article 56.1 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears estableix que “la revocació dels actes de gravamen o desfavorables i la rectificació dels errors materials, aritmètics i de fet en actes i disposicions administratives correspon a l'òrgan que hagi dictat l'acte o la disposició.”

Per tot això dict la següent

Resolució

1. Rectificar l' errada observada en l'annex de la Resolució de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors de 2 de gener de 2020, per la qual s'estableix l'actualització de les bases, els tipus de gravamen i les quotes tributàries de les taxes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2020, en els termes següents:

En la pàgina 173, on diu:

5

Autoritzacions d'organismes de control per a l'atmosfera

5.1

Primera autorització

 

Ha de dir:

5

Autoritzacions d'organismes de control per a l'atmosfera

5.1

Primera autorització

128,36

 

En la pàgina 218, on diu:

Conceptes

Euros

Avaluació d'estudis postautorització i de projectes de recerca, i de les seves modificacions substancials

613,95

Avaluació d'assaigs clínics amb medicaments i productes sanitaris (el CEI de les Illes Balears actua com a CEIm), i de les seves modificacions substancials

783,71

Ha de dir:

Conceptes

Euros

Avaluació d'estudis postautorització i de projectes de recerca, i de les seves modificacions substancials

614,56

Avaluació d'assaigs clínics amb medicaments i productes sanitaris (el CEI de les Illes Balears actua com a CEIm), i de les seves modificacions substancials

784,48

2. 2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 21 de gener de 2020

La consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors

Rosario Sánchez Grau