Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL DE GOVERN

Núm. 517
Acord del Consell de Govern de 17 de gener de 2020 pel qual aquest es dona per assabentat del nomenament de la directora gerent de l’Institut d’Indústries Culturals

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears (en endavant, ICIB) és una entitat pública empresarial de les que preveu l'article 2.1.b) de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

L'ICIB està adscrit a la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, d'acord amb el Decret 21/2019, de 2 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

L'article 9 dels Estatuts de l'ICIB, aprovats pel Decret 50/2018, de 21 de novembre (BOIB núm. 160, de 22 de desembre; correcció d'errors BOIB núm. 6, de 12 de gener de 2019), estableix que el seu president, òrgan unipersonal superior de la direcció, és el conseller de Cultura, Participació i Esports (avui la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat) o la persona en qui delegui.

L'article 21.1 de la Llei 7/2010, abans esmentada, preveu que el nomenament i el cessament de les persones titulars de la gerència i d'altres òrgans unipersonals de direcció dels ens del sector públic instrumental, quan no corresponen al Consell de Govern, s'han de comunicar a aquest òrgan.

En relació amb el paràgraf precedent, la lletra g) de l'article 10.1 dels Estatuts de l'ICIB disposa que el president de l'entitat pot nomenar i separar la persona titular del càrrec de director gerent, i aquests fets, en qualsevol cas, s'han de comunicar al Consell de Govern, en el termini màxim de 7 dies, i publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, en el termini màxim de 10 dies, tal com preveu l'article 19.1 dels dits Estatuts.

La presidenta de l'ICIB, una vegada finalitzat el procediment de selecció corresponent, d'acord amb l'article 19 dels Estatuts de l'ICIB, va dictar una resolució en data 20 de desembre de 2019 mitjançant la qual va nomenar la senyora Cristina Victoria Llambías Cortés directora gerent de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta de la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, en la sessió de 17 de gener de 2020 adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Donar-se per assabentat del nomenament de la senyora Cristina Victoria Llambías Cortés en el càrrec de directora gerent de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears, d'acord amb el que disposa l'article 21.1 de la Llei 7/2010.

Segon. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 17 de gener de 2020

La secretària del Consell de Govern Pilar Costa i Serra