Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SANTA EUGÈNIA

Núm. 13050
Aprovació definitiva modificació ordenança fiscal reguladora de la taxa de cementiri municipal

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

No havent-se presentat cap reclamació  o suggeriment durant el període d'exposició al públic, respecte a l'aprovació provisional de la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa de cementiri municipal, havent-se publicat l'anunci relatiu en el Boib núm. 161 de dia 28 de novembre de 2019, d'acord amb l'article 17.3 de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, es dóna per aprovada definitivament l'esmentada modificació, publicant-se íntegrament a continuació el text complet de l'ordenança:

 

Ordenança fiscal reguladora de la taxa de cementiri municipal

Article 1r.- Fonament i naturalesa.

En ús de les facultats concedides pels articles 133.2 i 142 de la Constitució i per l'article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, i de conformitat amb el que disposa en els articles 15 al 19 de la Llei 39/1980, de 20 de desembre, reguladora de les Hisendes Locals, i en harmonia amb el que disposa la Llei 25/1998, de Taxes Locals i prestacions patrimonials de càracter públic, aquest Ajuntament estableix i ordena la taxa de cementiri municipal que es regeix per aquesta ordenança fiscal, les normes de la qual s'atenen al que disposa l'article 58 de la Llei 39/1988.

Article 2n.- Fet imposable.

Constitueix el fet imposable de la Taxa la prestació dels serveis de cementiri municipal, tals com l'assignació d'espais per enterraments, permisos de construcció de columbaris, panteons o sepultures, ocupació dels mateixos, reducció, incineració, paviment de làpides, col·locació de làpides, reixes i ornaments; conservació dels espais destinats al descans dels difunts, i qualsevol altres que, de conformitat amb el previst en el Reglament de Policia Sanitària mortuòria siguin procedents o s'autoritzin a instància de part.

Article 3r.- Subjecte passiu.

Són subjectes passius contribuents els sol·licitants de la concessió de l'autorització o de la prestació del servei i, en el seu cas, els titulars de l'autorització concedida.

Article 4t.- Responsables.

1.-Respondran solidàriament de les obligacions tributàries del subjecte passiu les persones físiques i jurídiques a que es refereixin els articles 38.1 i 39 de la Llei General Tributària.

2.-Seran responsables subsidiaris els administradors de les societats i els síndics, interventors i liquidadors de fallides, concursos, societats i entitats en general en els supòsits i amb concordança amb allò que senyala l'article 40 de la Llei General Tributària.

Article 5è.- Exempcions subjectives.

Estaran exempts els serveis que es prestin amb ocasió de:

a) Els enterraments dels asilats procedents de la Beneficència, sempre que la conducció es verifiqui per compte dels establiments esmentats i sense cap pompa fúnebre que sigui pagada per la família dels difunts.

b) Els enterraments de cadàvers de pobres de solemnitat.

c) Les inhumacions que ordeni l'Autoritat Judicial i que s'efectuïn a la fossa comuna.

Article 6è.- Quota tributària.

La quota tributària es determinarà per aplicació de la següent tarifa:

 

​​​​​​​1.-Lloguer de nínxols:

a) Nínxols temporals fins a 5 anys....17,05 euros cada any

2.-Columbaris:

a) Lloguer de columbaris per 5 ó 10 anys....30,00 euros cada any

b) Compra del drets funeraris....1.500,00 euros

3.-Traspassos de la titularitat de la concessió:

a) Per cada inscripció en els registres de transmissió de les concessions de perpetuïtat de tota classe de sepultures, nínxols o columbaris, a títol d'herència entre pares, conjugues i fills:.... 12,78 €

b) Per inscripció de les demés transmissions de les concessions a perpetuïtat de tota classe de sepultures, nínxols i columbaris : 12,78 €

4.-Serveis funeraris :

4.1.-Exhumacions i trasllat de restes de nínxols temporals :

-De cadàvers : 116,16 €

-De restes :  79,20 €

Quant es tracti de la inhumació de fetus dins el mateix fèretre ocupat pel cadàver de la mare, es satisfarà els drets corresponents a una sola inhumació. Els restes de cadàvers inhumats a qualsevol classe de sepultura podran passar al columbari, si així ho sol·licita, sense pagament de cap tipus de dret, sempre que la sepultura quedi completament lliure, efectuant-se totes les operacions per compte de l'Ajuntament i revertint la sepultura desocupada a favor del mateix.

4.2.- Servei d'enterrament:

-Per unitat d'enterrament: ....95,04 €

-Per casos de neteja i trasllat en una mateixa sepultura de dues o més exhumacions:.... 84,48 €

-Per unitat d'inhumació de cendres i urnes en general:.... 63,36 €

5.-Conservació:

a. Per nínxol i any: ....3,18 €

b. Per columbari i any:.... 3,18 €

Article 7è.- Meritació

Es merita la taxa i neix l'obligació de contribuir quant s'inicia la prestació dels serveis subjectes a gravamen, entenent-se a aquests afectes, que dita iniació es produeix amb la sol·licitud d'aquells, excepte serveis de conservació que seran de recepció obligatòria.

Article 8è.- Declaració, liquidació i ingrés.

1.-Els subjectes passius sol·licitaran la prestació dels serveis de que es tracti.

2.-La sol·licitud de permís per a la construcció de panteons haurà de venir acompanyada del corresponent projecte i memòria autoritzats pel facultatiu competent.

3.- Cada sèrie serà objecte de liquidació individual i autònoma, que serà notificada, una vegada que s'hagi prestat l'esmentada sèrie, pel seu ingrés directe a les arques municipals en la forma i terminis senyalats en el reglament General de Recaptació.

Article 9è.- Infraccions i sancions.

En tot allò relatiu a la qualificació d'infraccions tributàries, així com de les sancions que a les mateixes corresponguin a cada cas, s'estarà al dispost als articles 77 i següents de la Llei General Tributària.

 

​​​​​​​Disposició final.

La present ordenança fiscal entrarà en vigor el dia de la seva publicació en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i començarà a aplicar-se i estarà en vigor fins que es modifiqui o es derogui expressament. En cas de modificació parcial, els articles no modificats restaran en vigor.

La qual cosa es fa pública per al general coneixament i als efectes pertinents.

 

Santa Eugènia, 31 de desembre de 2019

El Batle

José Luis Urraca Martín