Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 12899
Acord del Consell de Govern de 20 de desembre de 2019 pel qual s’aprova l’oferta d’ocupació pública per a 2019 del personal estatutari dependent del Servei de Salut de les Illes Balears, complementària a l’aprovada pel Consell de Govern en la sessió del 12 d’abril de 2019

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'article 19.U.6 de la Llei 3/2017, de 27 de juny, de pressuposts generals de l'Estat per a l'any 2017, establia que determinades administracions i sectors podien disposar en els exercicis de 2017 a 2019 d'una taxa addicional per a l'estabilització de l'ocupació temporal, que podia incloure el 90 % de les places que, estant dotades pressupostàriament, haguessin estat ocupades de manera temporal i ininterrompuda almenys en els tres anys anteriors al 31 de desembre de 2016.

Juntament amb això s'establia que les administracions públiques podien disposar en els mateixos exercicis de 2017 a 2019 d'una taxa addicional per a l'estabilització de l'ocupació temporal de les places que estiguessin dotades pressupostàriament i, des d'una data anterior a l'1 de gener de 2005, haguessin estat ocupades ininterrompudament de manera temporal en els termes prevists en la disposició transitòria quarta del Text refós de la Llei de l'estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre.

Posteriorment es va aprovar la Llei 6/2018, de 3 de juliol, de pressuposts generals de l'Estat per a l'any 2018, l'article 19 de la qual disposa que la incorporació de nou personal al sector públic ha d'estar subjecta als límits i requisits establerts en aquesta Llei. A més, determina que les administracions públiques que en l'exercici anterior hagin complert els objectius d'estabilitat pressupostària i deute públic i la regla de despesa tindran una taxa de reposició del 100 %, i que addicionalment podran disposar d'una taxa del 8 % destinada als àmbits o sectors que requereixin un reforç d'efectius, sempre dins el marc de l'estabilitat pressupostària i la sostenibilitat financera.

La taxa de reposició de les administracions que no compleixin els objectius d'estabilitat pressupostària i deute públic i la regla de despesa és, per norma general, del 75 %. No obstant això, l'article 19.U.3 disposa que certes administracions (entre les quals les administracions públiques amb competències sanitàries respecte de les places de personal estatutari i equivalent dels serveis de salut del Sistema Nacional de Salut) sí que poden gaudir d'una taxa de reposició del 100 % encara que no hagin complert els objectius d'estabilitat pressupostària i deute públic i la regla de despesa.

Finalment, l'article 19.U.9 disposa que, a més del que estableix l'article 19.U.6 de la Llei 3/2017, s'autoritza una taxa addicional per a l'estabilització de l'ocupació temporal que inclourà les places de naturalesa estructural que, estant dotades pressupostàriament, hagin estat ocupades de manera temporal i ininterrompuda almenys en els tres anys anteriors al 31 de desembre de 2017 en els sectors i col·lectius següents: personal dels serveis d'administració i serveis generals, de recerca, de salut pública i inspecció mèdica, i també d'altres serveis públics. Les ofertes corresponents s'han d'aprovar i publicar oficialment en els exercicis de 2018 a 2020.

De conformitat amb l'article 134 de la Constitució espanyola de 1978, correspon al Govern d'Espanya elaborar els pressuposts generals de l'Estat i a les Corts Generals examinar-los, esmenar-los i aprovar-los. No obstant això, si la llei de pressuposts no s'aprova abans del primer dia de l'exercici econòmic corresponent, es consideraran automàticament prorrogats els pressuposts de l'exercici anterior fins que s'aprovin els nous.

D'altra banda, l'article 18 de la Llei 14/2018, de 28 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a 2019, durant l'any 2019 —sense perjudici del que disposa l'apartat següent— el nombre total de places de nou ingrés del personal de l'Administració de la Comunitat Autònoma i dels ens que integren el sector públic instrumental autonòmic —i, també, si escau, els sectors, les funcions i les categories professionals en què s'han de concentrar— i les places que ha d'incloure l'oferta d'ocupació pública s'han de fixar de conformitat amb les delimitacions que es facin amb caràcter bàsic i siguin aplicables, per mitjà de la corresponent norma de rang legal i en el marc dels pressuposts generals de l'Estat per a l'any 2019, i d'acord també amb l'Estatut bàsic de l'empleat públic.

En conseqüència, en la sessió de l'1 d'abril de 2019 es varen negociar en el si de la Mesa Sectorial de Sanitat els termes generals de l'oferta d'ocupació pública inicial relativa al Servei de Salut de les Illes Balears per a 2019. La negociació es va dur a terme sense perjudici de les ampliacions o rectificacions que es puguin fer en cas que la Llei de pressuposts generals de l'Estat per a 2019 suprimeixi les limitacions actuals o estableixi unes indicacions diferents que calgui tenir en compte.

Per això, el Consell de Govern va aprovar en la sessió del 12 d'abril de 2019 l'oferta d'ocupació pública per a 2019 del personal estatutari del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB núm. 48, de 13 d'abril), que constava d'un total de 121 places corresponents a quatre categories diferents.

Actualment, havent transcorregut gairebé la totalitat de l'exercici de 2019, s'adverteix la possibilitat d'ampliar l'oferta de places, tenint en compte les limitacions i disposicions legals establertes amb relació a la taxa de reposició d'efectius per a les administracions públiques i per al sector públic instrumental.

Això permet convocar una oferta d'ocupació pública complementària per a l'any 2019 respectant els límits establerts en les lleis de pressuposts vigents (tant l'estatal com l'autonòmica) per completar l'oferta inicial de 121 places publicada el mes d'abril.

De conformitat amb l'article 5.k) de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, correspon al Consell de Govern aprovar l'oferta d'ocupació pública.

D'altra banda, de conformitat amb l'article 80.2 de la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut, l'aprovació d'aquesta oferta ha de ser objecte de negociació prèvia amb les organitzacions sindicals corresponents. A més, l'article 37 del Text refós de la Llei de l'estatut bàsic de l'empleat públic disposa que han de ser objecte de negociació els criteris generals relatius a l'oferta d'ocupació pública.

Així doncs, en la sessió de l'11 de desembre de 2019 de la Mesa Sectorial de Sanitat s'han negociat els termes generals de l'oferta d'ocupació pública complementària relativa al Servei de Salut de les Illes Balears per a 2019.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta de la consellera de Salut i Consum, en la sessió de 20 de desembre de 2019 adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Aprovar l'oferta complementària d'ocupació pública per a 2019 del personal estatutari dependent del Servei de Salut de les Illes Balears. Les places de personal estatutari que s'ofereixen són les que figuren en l'annex d'aquest acord.

Segon. La persona titular de la conselleria competent en matèria de salut ha de convocar i resoldre els procediments de selecció que es derivin d'aquesta ampliació de l'oferta, d'acord amb la disposició addicional quarta de la Llei 3/2007.

Tercer. Ordenar que es publiqui aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 20 de desembre de 2019

La secretària del Consell de Govern Pilar Costa i Serra

 

 

ANNEX

Categories

Nombre de places

Torn lliure

Promoció interna

Dietista-nutricionista

3

0

Facultatiu/facultativa especialista d'àrea d'hematologia i hemoteràpia

4

0

Facultatiu/facultativa especialista d'àrea d'obstetrícia i ginecologia

6

0

Facultatiu/facultativa especialista d'àrea d'oftalmologia

7

0

Facultatiu/facultativa especialista d'àrea d'oncologia mèdica

2

0

Facultatiu/facultativa especialista d'àrea d'otorrinolaringologia

4

0

Facultatiu/facultativa especialista d'àrea de cirurgia general i aparell digestiu

6

0

Facultatiu/facultativa especialista d'àrea de cirurgia maxil·lofacial

3

0

Facultatiu/facultativa especialista d'àrea de dermatologia

5

0

Facultatiu/facultativa especialista d'àrea de farmàcia hospitalària

6

0

Facultatiu/facultativa especialista d'àrea de medicina física i rehabilitació

4

0

Facultatiu/facultativa especialista d'àrea de medicina interna

5

0

Facultatiu/facultativa especialista d'àrea de neurologia

6

0

Facultatiu/facultativa especialista d'àrea de psiquiatria

2

0

Facultatiu/facultativa especialista d'àrea de radiodiagnòstic

12

0

Facultatiu/facultativa especialista d'àrea de reumatologia

2

0

Facultatiu/facultativa especialista d'àrea de traumatologia i cirurgia ortopèdica

8

0

Grup auxiliar administratiu de la funció administrativa

24

0

Grup de gestió de la funció administrativa

3

0

Metge/metgessa d'urgències d'atenció primària

4

0

Odontòleg-estomatòleg / odontòloga-estomatòloga d'àrea d'atenció primària

1

0

Podòleg/podòloga

2

0

Tècnic/tècnica superior especialista de laboratori

14

0

Tècnic/tècnica superior especialista en radiodiagnòstic

14

0

Treballador/treballadora social

2

0

Zelador/zeladora

22

0

TOTAL

171

0