Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE DEIÀ

Núm. 12789
Aprovació definitiva de l’Ordenança fiscal reguladora de la taxa per classes de llengua catalana

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic que durant el període d'exposició pública de l'acord d'aprovació provisional de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa per classes de llengua catalana, aprovada en sessió plenària de dia 26 de setembre de 2019, BOIB nº 141 de 17 d'octubre de 2019, no s'ha presentat cap al·legació, per la qual cosa es considera aprovat definitivament, procedint a la publicació del text íntegre de l'esmentada ordenança:

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER CLASSES DE LLENGUA CATALANA

Article 1.Fonament i naturalesa.

D'acord amb allò establert als articles 133.2 i 142 de la Constitució i per l'art. 106 de la llei 7/1985, de 2 d'abril de bases de Regim Local i a l'art. 127 en relació amb l'art. 41) amb dos del RDL 2/2004, de 5 de març pel que s'aprova el Tex Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals aquest ajuntament estableix el preu públic pels serveis d'Oferta Formativa de Llengua Catalana, que es regeix per aquesta ordenança fiscal i les normes de la qual s'atenen al que disposa l'article 41 i següents de l'esmentat RDL. 2/2004, de 5 de març.

Article 2. Obligats al pagament.

Estan obligats als pagament de la taxa regulada en aquesta ordenança les persones que es beneficiïn dels serveis o activitats realitzats per aquest Ajuntament als que fa referència l'article anterior, de forma directa o per concessió de servei.

Article 3. Quantia.

La quantia pels cursos semestrals de català és la següent:

  • Matrícula i material: 30€

Classes (dues hores setmanals, descomptant dies festius):

  • Nivell A2: 20€ mensuals
  • Nivell B1 i B2: 25€ mensuals
  • Nivell C1: 30€ mensuals

Les quotes mensuals es pagaran completes, independentment de l'assistència o l'absència de l'alumne a classe.

Les altes i baixes dels alumnes s'efectuaran en els primers o darrers sis dies de cada mes. En el cas de que les baixes s'efectuïn després dels sis primer dies del mes s'aplicaran la mensualitat sencera del mes corresponent.

Baixes: Serà imprescindible sol·licitar i emplenar un full de baixa signat pel sol·licitant  per a que es formalitzi correctament aquesta baixa.

Article 4.  Obligacions de pagament.

1º L'obligació de pagament de la taxa regulada en aquesta ordenança neix en el  moment de la sol·licitud del servei.

2º El pagament de l'esmentada taxa s'efectuarà a través de domiciliació bancària, sempre segons relació mensual d'alumnes.

Article 5. Exempcions i bonificacions.

1.  10% de bonificació en matrícula i mensualitats per a les famílies nombroses.

2.  10% de bonificació en matrícula i mensualitats per a persones amb ingressos anuals inferiors a 1'5 vegades el SMI (2019 18.900€).

Aquestes bonificacions no seran acumulables.

Per a beneficiar-se d'aquestes bonificacions caldrà aportar el llibre de família i la/les declaració/ons de la renda de l'any anterior, segons pertoqui.

3. Els serveis socials municipals podran plantejar l'exempció total o parcial del pagament de quotes per altres raons, prèvia sol·licitud motivada de la persona interessada, que haurà d'autoritzar la Batlia de l'Ajuntament.

Aquestes bonificacions o exempcions seran revisades anualment o a demanda de la persona interessada.

DISPOSICIÓ FINAL.

1r.- La present ordenança entrarà en vigor el dia de la seva publicació en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, estant en vigor fins a la seva modificació o derogació expressa.

2n.- De conformitat amb allò disposat a l'esmentat art. 17 del esmentat RDL 2/2004, de 5 de març, el present acord provisional, s'exposarà al públic pel termini de trenta dies, a fi que les persones interessades puguin examinar l'expedient i presentar les reclamacions que estimin oportunes. En cas de que no es presentin reclamacions, l'acord s'entendrà definitivament aprovat i s'exposarà en el BOIB el text íntegre de l'ordenança.”

 

Deià, 12 de desembre de 2019

El Batle, Lluís Enric Apesteguia Ripoll