Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE CALVIÀ

Núm. 12782
Aprovació definitiva de l'ordenança fiscal reguladora del preu públic per a la prestació de serveis a la instal·lació municipal d'equipament juvenil “Es Generador” i per a la prestació de serveis pel servei de Joventut

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Adoptat per la Junta de Govern Local, en sessió extraordinària i urgent celebrada el 18 de desembre de 2019, acord definitiu de modificació de l'ordenança fiscal reguladora del preu públic per a la prestació de serveis a la instal·lació municipal d'equipament juvenil “Es Generador”, es publica el citat acord i el text íntegre de la seva ordenança, als efectes previstos a l'Art. 70.2 de la Llei 7/85, de 2 d'abril reguladora de les bases de règim local.

Acord definitiu

1.- La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Calvià, en sessió extraordinària celebrada el 17 d'octubre de 2019, va adoptar l'acord provisional de modificació de l'ordenança fiscal reguladora del preu públic per a la prestació de serveis a la instal·lació municipal d'equipament juvenil “Es Generador” -ordenança número 41-.

2.- Aquest acord provisional i el seu respectiu expedient s'han exposat al públic i als interessats un mínim de trenta dies per tal que es puguin examinar i presentar-hi les reclamacions que s'estimin oportunes, d'acord amb allò que disposa l'article 17.1 i 17.2 del RDL 2/2004 de 5 de març pel que s'aprova el Text refós de la llei d'hisendes locals. Així mateix l'acord s'ha publicat en el BOIB nº 144 de 22 d'octubre de 2019.

3.- Igualment, en compliment d'allò que preveu l'article 7 g) de la Llei 12/2006 de 20 de setembre, per a la dona, es va remetre a l'Institut Balear de la Dona l'acord provisional de modificació de l'ordenança.

4.- Mitjançant escrit de 6 de novembre de 2019, ingressat a la Corporació el dia 15, per part de l'Institut Balear de la Dona, s'ha presentat l'informe sobre l'impacte de gènere de la modificació de l'ordenança.

5.- El meritat informe de l'Institut Balear de la Dona diu que una vegada analitzada la norma, consideren que és pertinent en quant al gènere i, tot i que directament no produeix efectes diferenciadors entre dones i homes, considera que contribuirà a les polítiques d'igualtat si s'inclouen en la redacció de l'ordenança fiscal, i sense perjudici d'altres mesures que es considerin oportunes, les següents recomanacions: a) incloure bonificacions per a famílies monoparentals, d'acord i amb els termes que estableix la Llei 8/2018 de 31 de juliol de suport a les famílies, i b) tenir en compte les recomanacions de l'apartat 1 de l'informe pel que fa al llenguatge emprat en la proposta normativa, i que es recondueixen a evitar l'ús del masculí, com a genèric.

6.- Pel departament de Joventut, en data 11/12/2019 s'ha emès informe amb relació a les al·legacions efectuades per l'Institut Balear de la Dona, s'han realitzat les modificacions oportunes al text de l'ordenança fiscal.

7.- No consta que durant el període d'exposició pública s'hagin presentat altres reclamacions o al·legacions.

Per tot això, de conformitat amb allò que preveuen els articles 15 i següents del RD Legislatiu 2/2004 de 5 de març pel qual s'aprova el text refós de la Llei reguladora d'hisendes locals, i altra normativa de concordant aplicació, pel tinent de batle delegat de Transparència, Innovació i Serveis Econòmics, es va elevar a la Junta de Govern Local, i previ el dictamen favorable de la Comissió Informativa d'Assumptes Generals, el següent acord d'aprovació definitiva:

1º.- Estimar les propostes de millora i recomanacions que es contenen en l'informe de l'Institut Balear de la Dona de data 6 de novembre de 2019 referits a la inclusió de bonificacions per a famílies monoparentals així com les recomanacions pel que fa al llenguatge.

2º.- Aprovar definitivament la modificació de l'Ordenança reguladora del "preu públic per a la prestació de serveis en la instal·lació municipal de l'equipament juvenil <<és generador>>” ordenança número 41 conforme al text annex de l'ordenança.

3º.- Publicar aquest acord d'aprovació definitiva de l'ordenança així com el seu text íntegre en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, que tendrà vigència a partir del dia 1 de gener de 2.020, sempre que s'hagi duit a terme aquesta publicació, tot això d'acord amb el que disposa l'article 17.4 del Reial Decret Legislatiu 2/2004 de 5 de març pel qual s'aprova el text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals.

Text de l'ordenança

 

ORDENANÇA reguladora del

PREU PÚBLIC PER A LA PRESTACIÓ DE SERVEIS A LA INSTAL·LACIÓ MUNICIPAL D'EQUIPAMENT JUVENIL “ES GENERADOR” I PER A LA PRESTACIÓ DE SERVEIS PEL SERVEI DE JOVENTUT

Article 1. CONCEPTE

De conformitat amb l'article 127, en relació amb article 41, ambdós del text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, aquest Ajuntament seguirà percebent el “Preu Públic per a la prestació de serveis a la instal·lació municipal d'equipament juvenil Es Generador i per a la prestació de serveis pel Servei de Joventut”, que es regirà per la present Ordenança.

Article 2. OBLIGATS AL PAGAMENT

Estan obligats al pagament d'aquests preus públics els que es beneficiïn dels serveis regulats per aquesta Ordenança.

Article 3. QUANTIA

  1. La quantia del preu públic regulat en aquesta ordenança serà la fitxada per les tarifes incloses a l'apartat següent.

  2. Les tarifes d'aquest preu públic seran les següents:

TARIFES:

A) CURSOS I TALLERS JUVENILS

Cursos i tallers de promoció d'hàbits saludables i habilitats socials

Preu

Quota única d'inscripció

6,00 €

 

Cursos i tallers de dinamització juvenil

Preu

Tallers trimestrals d'una hora setmanal

23,00 €

Tallers trimestrals d'una hora i mitja setmanal

35,00 €

Tallers trimestrals de dues hores setmanals

46,00 €

Tallers trimestrals de tres hores setmanals

69,00 €

Cursos monogràfics de cinc sessions de dues hores

28,00 €

Campament urbà d'estiu (25 h setmanals)

100,00 € / quinzena

Transport i sortides Excursions

3,00 €

Acampades (1 nit)

10,00 €

El material anirà a càrrec de l'alumnat.

- Activitats gratuïtes: en casos excepcionals, es podrà acordar la no aplicació de les tarifes de preu públic per a cursos i tallers juvenils, mitjançant decret de Batlia o del Regidor Delegat de Joventut.

- Activitats especials: la tarifa per a aquelles activitats que tinguin una duració superior o inferior a les establertes en aquesta ordenança, es calcularà en proporció a les hores i als preus establerts.

B) BUCS D'ASSAIG

 

Preu

Utilització per hores d'un buc no equipat

 

Matí

2,50 €/h

Horabaixa

3,75 €/h

Utilització per hores d'un buc equipat

 

Matí

6,00 €/h

Horabaixa

9,00 €/h

Utilització mensual

 

Buc petit

105,00 €/mes

Buc gros

180,00 €/mes

C) SALA AMPLIFICADOR

 

 

Preu

Lloguer sala

fins 4 hores

135,00 €

 

fins 8 hores

270,00 €

Servei de neteja

 

18,00 €

Tècnic de so

Muntatge, assaig i desenvolupament de l'activitat

21,75 €/h

D) SALA CALDERA

 

Preu

1h/setmana

11,25 €/mes

2h/setmana

21,00 €/mes

3h/setmana

32,25 €/mes

4h/setmana

41,25 €/mes

Ús puntual per hores

3,5 €/h

E) AULES

 

Preu

T1 (26,76m2)

3,00 €/h

T2 (33,31m2)

3,00 €/h

T3 (32,81m2)

3,00 €/h

Els preus dels punts C, D i E s'apliquen a persones, grups o entitats no usuàries de l'equipament juvenil Es Generador, que no estan especificats als articles 5 i 6 del Reglament que regula l'ús de les instal·lacions.

F) SALA MULTIMÈDIA M3

 

Preu

Lloguer sala

15,00 €/h

G) ESCOLA DE DANSA I INTERPRETACIÓ

Escola de dansa i interpretació – curs anual

1 h setmanal

100 € anuals

2 h setmanals

200 € anuals

Escola de dansa i interpretació – preus mensuals

1 h setmanal

15 € mensuals

2 h setmanals

25 € mensuals

Escola de dansa i interpretació d'estiu

1 quinzena

100 €

1 mes

150 €

Ludoteca 1 quinzena

10 €

Ludoteca 1 mes

20 €

Bonificacions

A) Les tarifes relatives als cursos i tallers juvenils (apartat A) i a l'Escola de Dansa (apartat F) del Quadre de Tarifes es reduiran en un 50 per 100 quan l'obligat al pagament sigui membre de família nombrosa, posseeixi una discapacitat o sigui membre de família monoparental, d'acord amb la Llei 8/2018, de 31 de juliol, de suport a les famílies; s'hauran d'acreditar documentalment dites circumstàncies en el moment de formular la sol·licitud del servei. Excepte: Transport i sortides Excursions (apartat A) i Ludoteca Escola de Dansa Estiu (apartat F).

A aquest efecte es consideraran discapacitats les persones amb una minusvalidesa igual o superior al 33 per 100.

Les esmentades reduccions seran aplicables simultàniament.

1. A més l'obligat al pagament del preu públic haurà d'ingressar en concepte de fiança els imports que a continuació es relacionaran. L'esmentada fiança serà retornada un cop que l'administració Municipal comprovi que la infraestructura i materials utilitzats es troben en bones condicions.

2. Els imports de les fiances seran els següents:

FIANCES PER A L'ÚS D'ESPAIS I EQUIPAMENTS

FIANCES PER A L'ÚS D'ESPAIS I EQUIPAMENTS

Buc d'assaig petit

105,00 € Dipòsit modalitat tercera

Buc d'assaig gros

180,00 € Dipòsit modalitat tercera

 

Amplificador (per a activitats puntuals)

 

taula so i altaveus

50,00 €

taula de llums

30,00 €

backline escenari

70,00 €

equip dj

70,00 €

equip de projecció

35,00 €

microfonia

25,00 €

Fins a arribar a un màxim de 150€

sense equipar

30,00 €

Caldera

 

utilització equip de so

60,00 €

sense equipar

30,00 €

Sala multimèdia M3

 

sala equipada

60,00 €

sala sense equipar

30,00 €

Article 4. EXEMPCIONS

Quedaran exempts del pagament de les tarifes relatives als cursos i tallers juvenils (apartat A), aquelles persones usuàries amb dificultats econòmiques que aportin un informe de Serveis Socials acreditant aquestes circumstàncies.

Article 5. NORMES DE GESTIÓ I COBRAMENT DE QUOTES

  1. L'obligació de pagament del preu públic regulat en aquesta Ordenança neix des de l'inici de la prestació del servei. Això no obstant, s'exigirà el dipòsit previ del seu import total, incloses les fiances, amb antelació al citat inici, de conformitat amb el disposat a l'article 46 del RDL 2/2004.

  2. Les persones usuàries hauran d'ingressar l'import del corresponent preu públic a les entitats bancàries col·laboradores al número de compte corrent de titularitat municipal que se'ls facilitarà o al mateix Ajuntament, amb un màxim de set dies abans de l'inici del servei a excepció del lloguer mensual dels bucs d'assaig que haurà de ser abonat entre els dies 1 al 10 de cada mes. En el cas de l'Escola de Dansa, l'import del preu públic s'ingressarà en el compte corrent que designi el prestatari del servei. Per als cursos o tallers juvenils, l'import del preu públic es podrà ingressar en el compte corrent que designi el prestatari del servei, prèvia resolució expressa, en cada cas, per part de Batlia o Regidor Delegat de Joventut, i previ informe emès pel Tècnic Municipal responsable dels serveis.

  3. Quan per circumstàncies no imputables a l'obligat al pagament del preu públic, el servei no es doni o desenvolupi, es procedirà a la devolució de l'import corresponent.

  4. L'administració Municipal podrà acordar, en els casos en què apreciï raons socials, benèfiques, culturals o d'interès públic en la sol·licitud formulada, la no aplicació de les tarifes. A tal fi, s'haurà d'adoptar resolució expressa, en cada cas, per part de la Batlia o Regidor Delegat de Joventut, previ informe emès pel Tècnic Municipal responsable dels serveis.

  5. Els deutes no satisfets en els terminis citats s'exigiran pel procediment de constrenyiment, de conformitat amb el disposat en la Llei 58/2003, General Tributària.

DISPOSICIÓ FINAL

La present Ordenança fou aprovada definitivament el dia 18 de desembre de 2019 i entrarà en vigor, un cop s'hagi publicat el text complet al BOIB, conformement al que disposen els articles 70.2 i 65.2 de la Llei 7/85. La seva vigència continuarà fins que no sigui derogada o modificada.

 

Calvià, 18 de desembre de 2019

El tinent de batle delegat de Transparència, Innovació i Serveis Econòmics

Marcos Pecos Quintans