Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI D'OCUPACIÓ DE LES ILLES BALEARS

Núm. 12764
Informe, proposta i resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i president del Servei d’Ocupació de les Illes Balears, de 28 de novembre, per la qual s’autoritza i disposa la despesa, es reconeix l’obligació i es proposa el pagament de beques de la convocatòria SOIB Jove Beques d’Èxit per a l’estudi del programa de segona oportunitat per a persones desocupades d’entre 16 i 29 anys inscrites en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, que hagin cursat cicles de formació professional presencial de grau mitjà o de grau superior sostinguts amb fons públics de la CAIB durant el curs acadèmic 2018-2019

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

  1. Mitjançant la Resolució del conseller de Treball, Comerç i Indústria i president del SOIB, de 27 de febrer de 2018, (BOIB núm. 31, de 10 de març), es va aprovar la convocatòria SOIB Jove Beques d'Èxit per a l'estudi del programa de segona oportunitat per a persones desocupades d'entre 16 i 29 anys inscrites en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, finançada pel Fons Social Europeu a través del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil, per al període 2014-2020 i de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, per al període 2018-2019.

  2. D'acord amb el punt primer de l'annex 1 de la Resolució de la convocatòria esmentada, aquestes beques estan adreçades a les persones joves desocupades que cursin, entre d'altres,cicles de formació professional presencial de grau mitjà o de grau superior sostinguts amb fons públics de la CAIB durant el curs acadèmic 2018-2019 per incentivar el retorn al sistema educatiu.

  3. D'acord amb l'apartat 9 de l'Annex I de la Resolució de la convocatòria esmentada, el SOIB ha de tramitar la proposta de pagament una vegada finalitzada cada acció formativa i comprovat d'ofici que el sol·licitant compleix amb els requisits que estableix aquesta convocatòria.

  4. Les persones beneficiàries han presentat una declaració responsable d'estar al corrent de les obligacions amb la Seguretat Social i de les obligacions tributàries amb l'administració de l'Estat

  5. S'ha comprovat que els alumnes que consten en l'annex d'aquesta resolució estan al corrent en el compliment de les seves obligacions tributàries amb la Hisenda de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

  6. S'ha comprovat que totes les persones beneficiàries compleixen les obligacions que consten al punt 5.1 de l'annex I de la Resolució de convocatòria i a la resta de normativa aplicable.

  7. Hi ha crèdit adequat i suficient a la partida pressupostària 76101 322D11 48000 00 19114 dels pressuposts de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2019.

Fonaments de dret

  1. La Resolució del conseller de Treball, Comerç i Indústria i president del SOIB, de 27 de febrer de 2018, (BOIB núm. 31, de 10 de març), per la qual s'aprova la convocatòria SOIB Jove Beques d'Èxit per a l'estudi del programa de segona oportunitat per a persones desocupades d'entre 16 i 29 anys inscrites en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, finançada pel Fons Social Europeu a través del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil, per al període 2014-2020 i de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, per al període 2018-2019.

  2. L'article 2.2 del Decret 37/2015, de 22 de maig, d'aprovació dels Estatuts del Servei d'Ocupació de les Illes Balears ‎(BOIB núm. 77, de 23 de maig) estableix  que el SOIB, per a l'acompliment dels seus fins, pot dur a terme, entre altres, les funcions necessàries per gestionar les polítiques actives d'ocupació; gestionar el conjunt de programes i mesures d'orientació, ocupació, formació i formació amb alternança amb l'ocupació, que tenen per objecte millorar les possibilitats d'accés a la col·locació de les persones desocupades en el mercat de treball, per compte propi o d'altri; l'adaptació de la formació i requalificació per a l'ocupació dels treballadors, així com les altres accions destinades a fomentar l'esperit empresarial, l'economia social i a millorar les condicions dels treballadors.

  3. D'acord amb els apartats g i i de l'article 9.4 del Decret 37/2015, de 22 de maig, d'aprovació dels Estatuts del Servei d'Ocupació de les Illes Balears, és funció del president del SOIB autoritzar despeses, contreure obligacions i proposar pagaments del servei, així com concedir ajuts i subvencions.

  4. La Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, té per objecte la regulació del règim jurídic general de les subvencions atorgades per les administracions públiques (BOE 276, de 18 de novembre).

  5. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions (BOIB núm. 196, de 31 de desembre); té per objecte determinar el règim jurídic de les subvencions, la gestió de les quals correspon a l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears o a les entitats públiques que en depenen.

  6. D'acord amb l'article 39.7 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, les subvencions que es concedeixen en consideració a la concurrència d'una determinada situació en el perceptor, no requereixen cap altra justificació que l'acreditació per qualsevol mitjà admissible en dret de la situació esmentada prèviament a la concessió, sense perjudici dels controls que es puguin establir per verificar-ne l'existència.

  7. Ordre de la consellera d'Educació, Cultura i Universitats, de 10 d'octubre de 2013, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria de polítiques actives d'ocupació gestionades pel Servei d'Ocupació de les Illes Balears (BOIB núm. 146, de 24 d'octubre).

  8. D'acord amb l'article 7.3 de l'Ordre de la consellera d'Educació, Cultura i Universitats, de 10 d'octubre de 2013, la selecció dels beneficiaris es pot dur a terme per procediments que no són de concurs quan no siguin necessàries la comparació i la prelació, en un únic procediment, de totes les sol·licituds entre si (d'acord amb l'article 17.2 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre).

  9. La Llei 13/2014, de 29 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per l'any 2015, en la disposició final setena modifica l'article 1 de la Llei 7/2000, de 15 de juny, de creació del Servei d'Ocupació de les Illes Balears, i el defineix com un organisme autònom dotat de personalitat jurídica pròpia i plena capacitat d'obrar, adscrit a la conselleria competent en matèria de treball. D'acord amb el Decret 21/2019, de 2 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2019 de 2 de juliol, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, el SOIB està adscrit Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

  10. L'article 5.1 de l'ordre de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, de 26 de setembre de 2019, per la qual es regulen les operacions de tancament i d'obertura de l'exercici pressupostari (BOIB núm. 132, de 28 de setembre de 2019), d'acord amb els seus articles 5.2.f) i i) en tractar-se de despeses finançades

  11. L'article 82.4 de la Llei 30/2015 de procediment administratiu comú que estableix que es podrà prescindir del tràmit d'audiència quan no figurin al procediment ni han de ser tinguts en compte a la resolució altres fets ni altres al·legacions i proves que les adduïdes per l'interessat

Conclusions

Per tot això, inform favorablement sobre la concessió de subvencions en concepte de beques adreçades a persones desocupades d'entre 18 i 29 anys inscrites en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil que han promocionat de primer a segon o titulat a un cicle de formació professional presencial de grau mitjà o de grau superior sostinguts amb fons públics de la CAIB durant el curs acadèmic 2018-2019, així com autoritzar i disposar la despesa, reconèixer l'obligació i proposar-ne el pagament dels alumnes que consten en l'annex.

Palma,  28 de novembre de 2019

La cap de Secció IV                                  El cap del Servei de Gestió de Programes d'Ocupació 5

Mª Rosario Correoso Molina                    Gabriel Oliver Crespí

Vist i plau,

La cap del Departament de Formació i Ocupació

Catalina Rosa Pons Taberner

Atès l'informe favorable del Servei de Gestió de Programes d'Ocupació 5 amb el vistiplau de la cap del Departament de Formació i Ocupació, s'eleva a la consideració de la directora general del Servei d'Ocupació de les Illes Balears, la següent

Per tot això, dict la següent

Proposta de resolució

Primer.- Concedir una subvenció en concepte de beca per a l'estudi del programa de segona oportunitat a les persones beneficiàries que consten en l'annex d'aquesta Resolució. L'import total de la beca que correspon a cada alumne es fixa en 3.834 € per curs desenvolupat amb aprofitament en qualsevol dels cicles (grau mitjà i superior) i indistintament per al primer o el segon curs.

Segon.- Autoritzar i disposar la despesa per un import global de 126.522,00 a favor dels beneficiaris que consten en l'annex d'aquesta Resolució, amb càrrec la partida pressupostària 76101 322D11 48000 00 19114 dels pressuposts de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2019.

Tercer.- Reconèixer l'obligació i proposa el pagament per l'import global de 126.522,00 a favor de les persones beneficiàries que consten en l'annex d'aquesta Resolució, amb càrrec a la partida pressupostària 76101 322D11 48000 00 19114 dels pressuposts de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2019.

Quart.- Aquesta autorització i disposició de despeses resten excloses de la prohibició d'adquirir nous compromisos de despesa en fase D establerta a l'article 5.1 de l'ordre de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, de 26 de setembre de 2019, per la qual es regulen les operacions de tancament i d'obertura de l'exercici pressupostari (BOIB núm. 132, de 28 de setembre de 2019), d'acord amb els seus articles 5.2.f) i i) en tractar-se de despeses finançades amb fons finalistes i concessions de subvencions publicades abans de l'entrada en vigor d'aquesta Ordre.

Cinquè.- Publicar aquesta Resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears i a la pàgina web del Servei d'Ocupació de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i president del Servei d'Ocupació de les Illes Balears en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la seva publicació, d'acord amb el que disposen l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril) i els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques (BOE núm. 236, de 2 d'octubre).

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa (BOE núm. 167, de 14 de juliol).

   

Palma, 28 de novembre de 2019

La directora del Servei d'Ocupació de les Illes Balears,

Ana Aguaded Landero

Conforme amb la proposta, en dict resolució,

El director general de Model Econòmic i Ocupació,

Per delegació de competències del president del SOIB

(Resolució de 09/07/2019, BOIB núm. 94, d'11 de juliol)

Llorenç Pou Garcias

 

 

Persones beneficiàries de la subvenció

LLINATGES

NOM

 

Núm. Expedient

NÚM.  CONCE

CENTRE EDUCATIU

BECA

Anguren Poplawska

Aida

*****375C

BEFP 102/2018-19

10838/2019

IES QUARTÓ DE PORTMANY

3.834,00 €

Barber Villalonga

Catalina

*****155L

BEFP 21/2018-19

10752/2019

IES CAP DE LLEVANT

3.834,00 €

Barreira Valiente

Carolina

*****125C

BEFP 36/2018-19

10764/2019

IES JUNIPER SERRA

3.834,00 €

Bosch Bauza

Marianna

*****176T

BEFP 1/2018-19

12106/2019

IES FRANCESC DE BORJA MOLL

3.834,00 €

Cabañero Ripoll

Maria Asunción

*****721L

BEFP 5/2018-19

10735/2019

IES RAMON LLULL

3.834,00 €

Cáceres Llorens

Vanesa

*****733C

BEFP 110/2018-19

10842/2019

IES MARIANGELS CARDONA

3.834,00 €

Cañellas Mir

Jerónima María

*****852Y

BEFP 20/2018-19

10813/2019

CIFP SON LLEBRE

3.834,00 €

Coll Gayà

Claudia

*****177C

BEFP 16/2018-19

10750/2019

IES MANACOR

3.834,00 €

Coll Reynés

Antonio

*****518C

BEFP 22/2018-19

10756/2019

IES PAU CASESNOVES

3.834,00 €

Cruces Lance

Yanina

*****204B

BEFP 68/2018-19

10790/2019

CC SANT JOSEP OBRER

3.834,00 €

Cueto Vera

Aida

*****439V

BEFP 106/2018-19

10839/2019

CIFP JOAN TAIX

3.834,00 €

Fuentes Pérez

Francisco

*****286Q

BEFP 14/2018-19

10748/2019

IES SON PACS

3.834,00 €

Gallardo Sanvicente

Estefania

*****722X

BEFP 79/2018-19

10797/2019

IES FRANCESC DE BORJA MOLL

3.834,00 €

García Sitges

Noelia

*****030K

BEFP 13/2018-19

10746/2019

CIFP SON LLEBRE

3.834,00 €

Gómez Limachi

Josué David

*****098Y

BEFP 98/2018-19

10835/2019

IES JUNIPER SERRA

3.834,00 €

González Llofriu

Silvia

*****553G

BEFP 25/2018-19

10830/2019

IES JUNÍPER SERRA

3.834,00 €

González Narváez

Óscar Francisco

*****746Z

BEFP 86/2018-19

10809/2019

IES SON PACS

3.834,00 €

Jaume Battcher

Jonathan

*****262C

BEFP 77/2018-19

10795/2019

CIFP JOAN TAIX

3.834,00 €

López Sanchez

Patricia

*****471J

BEFP 100/2018-19

10837/2019

COL.LEGI JESUS MARIA

3.834,00 €

Mateu Sastre

Catalina

*****520V

BEFP 32/2018-19

10761/2019

IES SES ESTACIONS

3.834,00 €

Pascual Genovart

Marina

*****089A

BEFP 89/2018-19

10832/2019

IES LLUCMAJOR

3.834,00 €

Pérez Muñoz

Cristian

*****535H

BEFP 58/2018-19

10786/2019

IES MANACOR

3.834,00 €

Pérez Terrassa

David

*****219V

BEFP 17/2018-19

12119/2019

IES JUNIPER SERRA

3.834,00 €

Pezo Cano

Claudia Stefany

*****209R

BEFP 55/2018-19

10784/2019

CIFP SON LLEBRE

3.834,00 €

Pizà Periañez

Paula

*****432B

BEFP 39/2018-19

10765/2019

IES RAMON LLULL

3.834,00 €

Quintero Troccoli

Samuel

*****767S

BEFP 6/2018-19

12111/2019

CC ES LICEU

3.834,00 €

Salom Guasp

Miquel

*****447X

BEFP 40/2018-19

10771/2019

CIFP JOAN TAIX

3.834,00 €

Salvà Forteza

Marc

*****802R

BEFP 12/2018-19

10738/2019

IES JUNIPER SERRA

3.834,00 €

Socías Llobera

Joan

*****057E

BEFP 85/2018-19

10798/2019

CIFP JOAN TAIX

3.834,00 €

Soto Valdés

Ariane

*****902L

BEFP 111/2018-19

10843/2019

IES JUNIPER SERRA

3.834,00 €

Torrente Caracuel

Ana

*****797Y

BEFP 73/2018-19

10793/2019

CIFP SON LLEBRE

3.834,00 €

Vidal Candel

Marta

*****336M

BEFP 107/2018-19

10840/2019

IES ANTONI MAURA

3.834,00 €

Xamena Monteseven

Ligaya

*****358E

BEFP 60/2018-19

10788/2019

CC NUESTRA SEÑORA DE MONTESION

3.834,00 €

 

 

 

 

 

TOTAL

126.522,00 €