Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE DEIÀ

Núm. 12762
Aprovació definitiva de l’Ordenança fiscal reguladora de la taxa per a la utilització d'espais i materials municiapals de l'Ajuntament de Deià

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic que durant el període d'exposició pública de l'acord d'aprovació provisional de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa per a la utilització d'espais i materials municiapals de l'Ajuntament de Deià, aprovada en sessió plenària de dia 26 de setembre de 2019, BOIB nº 141 de 17 d'octubre de 2019, no s'ha presentat cap al·legació, per la qual cosa es considera aprovat definitivament, procedint a la publicació del text íntegre de l'esmentada ordenança:

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER A LA UTILITZACIÓ D'ESPAIS I MATERIALS MUNICIPALS DE L'AJUNTAMENT DE DEIÀ

Art. 1.- Fonament i naturalesa.

A l'empara del previst als arts. 57 i 20 del RDL 2/2004, de 5 de març, aquest Ajuntament estableix la taxa per la utilització privativa d'espais municipals.  

Art. 2.- Fet imposable.

Constitueix el fet imposable d'aquesta taxa la utilització privativa d'espais i materials municipals. L'obligació de pagament neix, amb caràcter general, en el moment de la sol·licitud del material, l'equipament i dels serveis que contempla aquest preu. 

Art. 3.- Subjecte passiu.

Són subjectes passius del preu, en concepte de contribuents, les persones físiques i jurídiques, així com les entitats a què es refereix la Llei General Tributària que sol·licitin la utilització dels espais. 

Art. 4.- Responsables.

Responen solidàriament de les obligacions tributàries del subjecte passiu les persones físiques o jurídiques a què es refereix la Llei General Tributària. 

Art. 5.- Beneficis fiscals.

L'Ajuntament, els centres educatius, els partits polítics amb representació municipal i les entitats, associacions o clubs sense afany de lucre es troben exempts del pagament dels preus que regula aquesta ordenança. Així mateix, sempre es prioritzaran les peticions que procedeixin de les entitats del municipi de Deià o del propi Ajuntament de Deià, que tenen un caire públic, sobre les de particulars.

L'Ajuntament també podrà exempcionar del pagament dels preus que regula aquesta ordenança a persones físiques o jurídiques que organitzin activitats sense afany de lucre d'interès públic general.

Els Serveis Socials municipals, prèvia sol·licitud de l'interessat, faran un informe per exempcionar parcial o totalment del pagament dels preus prevists, que en tot cas aprovarà la Batlia. 

Art. 6.- Quota tributària.

La quota tributària es determinarà per l'aplicació de les tarifes que es detallen. Les tarifes dels serveis regulats en aquesta taxa són les següents:  

SALA POLIVALENT ANTONI VIVES DE SA TANCA

Actes i activitats puntuals privades: 50€. Les persones empadronades a Deià tendran una bonificació del 50%. La fiança serà de 50€.

Activitats regulars amb afany de lucre: 10€ al mes per cada dia a la setmana que es realitzi l'activitat. La fiança serà de 50€.

Exposicions: una setmana 50€, dues setmanes 150€. Estaran exempts de pagament els residents que no haguin exposat anteriorment i tendran prioritat d'ús de la sala per sobre els que ho haguin fet en altres ocasions. La fiança serà de 50€. 

AMFITEATRE

Actes i activitats puntuals privades: 50€. Les persones empadronades a Deià tendran una bonificació del 50%. La fiança serà de 50€.

Activitats amb afany de lucre: 300€ i 100€ de fiança. No es permetran activitats per a més de 200 persones els mesos de juliol i agost. 

PISTES DE FUTBOL

Per activitats amb afany de lucre: 1€ per cada persona d'aforament màxim previst entre el 15 de maig i el 15 de juny i el 15 de setembre i el 15 d'octubre i 0,5€ per cada persona d'aforament màxim previst la resta de l'any; i 500€ de fiança. No es permetran aquestes activitats per a més de 200 persones entre el 15 de juny i el 15 de setembre. 

SALA DE PLENS DE L'AJUNTAMENT

Actes i activitats puntuals privades: 50€. Les persones empadronades a Deià tendran una bonificació del 50%. La fiança serà de 50€.

Activitats regulars amb afany de lucre: 10€ al mes per cada dia a la setmana que es realitzi l'activitat. La fiança serà de 50€.

Exposicions: una setmana 50€, dues setmanes 150€. Estaran exempts de pagament els residents que no haguin exposat anteriorment i tendran prioritat d'ús de la sala per sobre els que ho haguin fet en altres ocasions.

Casaments: 100€. Les persones empadronades a Deià tendran una bonificació del 100%. 

MIRADOR DE CAN CORRACA

Per actes i activitats puntuals privades: 50€. Les persones empadronades a Deià tendran una bonificació del 50%. La fiança serà de 50€.

Casaments: 200€. Les persones empadronades a Deià tendran una bonificació del 100%. 

MATERIAL MUNICIPAL

Cadires: 1€ per cadira com a fiança.

Taules: 2€ per taula com a fiança.

Projector: 100€ com a fiança.

Equip de música: 100€ com a fiança.

Tassons i plats reutilitzables: 0'5€ per tassó o plat reutilitzable com a fiança.

Altre material municipal: 50€ com a fiança. 

DESPESES RELACIONADES

Si una activitat amb afany de lucre produeix una despesa extraordinària a l'Ajuntament de Deià, un tècnic municipal en farà un pressupost i el sol·licitant haurà d'abonar-ne el cost en concepte extraordinari de taxa.

Per activitats de justificat interès municipal es podrà bonificar el 50% d'aquest pagament només si es realitzen entre el 15 d'octubre i el 15 de maig, i sempre d'acord a una resolución motivada per part de la batlia. 

Article 7.- Pagament.

El preu per la utilització de l'espai s'haurà de pagar en el moment de la sol·licitud de la utilització. En el cas de denegació se reintegrarà l'import ingressat. 

Article 8.- Gestió.

El sol·licitant és fa responsable del bon ús de l'espai i/o el material cedit per l'Ajuntament. L'Ajuntament de Deià pot actuar d'ofici contra el sol·licitant que en faci un mal ús o el destini a una finalitat diferent a la sol·licitud.

La fiança es retornarà una vegada acabada l'activitat o retornat el material, sempre després que un treballador municipal n'hagi comprovat el bon estat. Els desperfectes que s'ocasionin hauran de ser abonats pel sol·licitant segons el pressupost que hagi elaborat un professional adient. Si hi ha fiança dipositada, de la qual s'extrauria en principi la quantitat a abonar, no fos suficient, es practicarà liquidació complementària.

L'autorització de l'ús de l'espai i altres qüestions (claus, per exemple) serà recollida pel sol·licitant a les oficines municipals en el dia i l'hora que li sigui assignada. Així mateix el retorn de l'espai es farà de la mateixa manera.

L'Ajuntament es reserva el dret de denegar alguna petició, especialment en cas de coincidència de dates, o per altres raons de forma motivada.

Les sol·licituds es tramitaran per rigorós ordre de Registre d'Entrada.

La sol·licitud de qualsevol cessió d'espai municipal per a la realització d'activitats de caràcter lucratiu haurà d'acreditar mitjançant una declaració responsable que compleix els requisits legals per desenvolupar les activitats, especialment s'haurà d'acreditar l'alta a la seguretat social dels professionals que duguin a terme l'activitat. En aquest sentit s'entendrà que una activitat té caràcter lucratiu si es cobra un preu als assistents a la mateixa, independentment de si l'entitat que sol·licita l'espai tengui caràcter lucratiu o no.

Qualsevol interpretació d'aquesta Ordenança així com els criteris extrems que no estiguin incorporats en aquesta Ordenança, són de l'Autoritat Municipal.

DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA

Amb l'aprovació d'aquesta ordenança es deroga l'Ordenança reguladora de la taxa per utilització de la sala magna i el mirador de Can Corraca per a noces. 

DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA

Aquesta ordenança no s'aplicarà a les peticions que hagin tengut entrada registrada a l'Ajuntament de Deià abans de la seva aprovació inicial, excepte pel que fa a la fiança. 

DISPOSICIÓ FINAL

1r.- La present modificació d'ordenança entrarà en vigor el dia de la seva publicació en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i sempre per al curs fiscal posterior a la seva aprovació, estant en vigor fins a la seva modificació o derogació expressa.

2n.- De conformitat amb allò disposat a l'esmentat art. 17 del esmentat RDL 2/2004, de 5 de març, el present acord provisional, s'exposarà al públic pel termini de trenta dies, a fi que les persones interessades puguin examinar l'expedient i presentar les reclamacions que estimin oportunes. En cas de que no es presentin reclamacions, l'acord s'entendrà definitivament aprovat i s'exposarà en el BOIB el text íntegre de l'ordenança.”

 

Deià, 12 de desembre de 2019

El Batle

Lluís Enric Apesteguia Ripoll