Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT D'ARTÀ

Núm. 12636
Aprovació definitiva de l’ordenança fiscal núm. 42, reguladora del preu públic per la utilització d’habitatges d’emergència social

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Una vegada finalitzat el termini d'exposició pública per presentar reclamacions contra l'acord d'aprovació de l'ordenança fiscal núm. 42, reguladora del preu públic per la utilització d'habitatges d'emergència social, adoptat pel Ple de l'Ajuntament a la sessió de 28 d'octubre de 2019 i publicat en el BOIB núm. 149, de 2 de novembre de 2019, sense que s'hagi formulat cap reclamació, queda definitivament aprovat l'acord, de conformitat amb el que preveu l'article 17.3  del  RD 2/2004, text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, per la qual cosa procedeix la publicació del text íntegre d'aquesta ordenança fiscal, als efectes de la seva entrada en vigor.

Aquesta ordenança entrarà en vigor, un cop publicat el text íntegre en el BOIB, l'1 de gener de 2020.

Text íntegre de l'ordenança:

“ORDENANÇA FISCAL NÚM. 42, REGULADORA DEL PREU PÚBLIC PER LA UTILITZACIÓ D'HABITATGES D'EMERGÈNCIA SOCIAL

Article 1. Fonament

En ús de les facultats contingudes en els articles 133.2 i 142 de la Constitució, en l'article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local, i de conformitat amb el que disposa l'article 20 en relació amb els articles 15 a 19 del Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, aquest Ajuntament estableix la taxa per la utilització d'habitatges d'emergència social d'Artà, que s'ha de regir per aquesta Ordenança fiscal, les normes de la qual acompleixen el que preveu l'article 57 de Reial decret legislatiu 2/2004.

Article 2. Fet imposable

Són objecte d'aquest preu públic la cessió, l'ús i l'aprofitament privatiu dels habitatges d'emergència social gestionats per l'Ajuntament d'Artà. 

Article 3. Subjectes passius

Està obligada a pagar, essent subjecte passiu del fet imposable, la persona física sol·licitant que en resulti adjudicatària, que ha de ser, necessàriament, la que subscrigui l'acord d'ocupació temporal d'un habitatge d'emergència social.

Article 4. Preu públic

S'ha de prendre com a base de gravamen la utilització mensual dels habitatges. La quota a satisfer, segons el que estableix l'Ordenança reguladora dels criteris d'adjudicació i de les normes de  funcionament i utilització de l'habitatge d'emergència social, ha de ser d'entre 150 i 300 euros mensuals, en concepte de conservació i manteniment de l'habitatge d'emergència social. Dins d'aquest marge establert, se n'ha de fixar el preu fix, sempre després de la valoració tècnica dels Serveis Socials.

Article 5. Obligació de contribuir

1. L'obligació de contribuir neix per l'adjudicació o l'autorització de la cessió dels habitatges d'emergència social.

2. A més del preu públic que s'aboni, els subjectes passius han de respondre de tots els danys que es produeixin en els béns mobles o immobles la utilització dels quals se'ls permeti. Per respondre'n, la persona adjudicatària ha de constituir en la Tresoreria municipal una fiança, amb caràcter previ a la signatura de l'acord de cessió, per un valor de dues vegades la tarifa mensual de l'habitatge.

3. La cessió i l'autorització per a l'estada en l'habitatge d'emergència social són intransferibles, per la qual cosa les persones que en siguin beneficiàries no poden deixar els seus drets a tercers, excepte en els supòsits de subrogació prevists en l'Ordenança reguladora dels criteris d'adjudicació i de les normes de  funcionament i utilització de l'habitatge d'emergència social.

 

Article 6. Recaptació 

1. El pagament de les taxes per la cessió de l'habitatge d'emergència social s'ha de fer mensualment en el lloc indicat en el document de liquidació del preu públic. El preu objecte d'aquesta Ordenança es merita el primer dia de cada mes i el seu pagament s'ha de fer de forma anticipada durant els primers cinc dies laborables següents a la meritació.

2. L'incompliment dels pagaments en els terminis que l'Ajuntament hagi establert determina l'aplicació immediata de la via de constrenyiment.

3. Els subjectes passius han d'ingressar l'import corresponent o on se'ls indiqui a aquest efecte.

Article 7. Normes de gestió

L'adjudicació, les normes de funcionament i la utilització de l'habitatge d'emergència social s'han d'ajustar al que preveu l'Ordenança reguladora dels criteris d'adjudicació i de les normes de  funcionament i utilització de l'habitatge d'emergència social.

Article 8. Infraccions i sancions

Quant a les infraccions i sancions, cal atenir-se al que disposa el Reglament general de recaptació i l'Ordenança reguladora dels criteris d'adjudicació i de les normes de  funcionament i utilització de l'habitatge d'emergència social de l'Ajuntament d'Artà.

Disposició final primera. Normes aplicables

Tot allò que no preveu aquesta Ordenança s'ha de regir pel que disposen l'Ordenança reguladora dels criteris d'adjudicació i de les normes de  funcionament i utilització de l'habitatge d'emergència social i la resta de normativa aplicable.

Disposició final segona. Entrada en vigor

Aquesta Ordenança fiscal ha d'entrar en vigor l'1 de gener de 2020 i ha de ser vigent fins que es modifiqui o es derogui.”

 

Artà, 17  desembre de 2019

El alcalde Manuel Galán Massanet