Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 12506
Acord del Consell de Govern de 13 de desembre de 2019 pel qual s’aprova la proposta de la Comissió d’Impuls del Turisme Sostenible relativa a modificacions relatives a determinats projectes finançats amb el fons per afavorir el turisme sostenible corresponent al Pla Anual de 2017 i al Pla Anual de 2018

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data 20 d'octubre de 2017, el Consell de Govern va aprovar, a proposta de la Comissió d'Impuls del Turisme Sostenible, els projectes a finançar amb el fons per afavorir el turisme sostenible corresponent al Pla Anual de 2017 (BOIB núm. 129, de 21 d'octubre), entre els quals hi consta el següent:

ITS 2017-007: «Patrimoni gastronòmic, cultural i natural, com a eixos de diversificació econòmica i de generació d'un nou posicionament turístic de les Illes Balears»

En data 26 d'octubre de 2018, el Consell de Govern va aprovar, a proposta de la Comissió d'Impuls del Turisme Sostenible, els projectes a finançar amb el fons per afavorir el turisme sostenible corresponent al Pla Anual de 2018 (BOIB núm. 134, de 27 d'octubre), entre els quals hi constaven els següents:

ITS 2018-082: «Projecte de compra de la finca de la Tanca de Can Domenge»

ITS 2018-065: «Parc prehistòric dels Closos»

ITS 2018-118: «Millora de la qualitat als espais litorals de rellevància ambiental amb persones en risc d'exclusió social»

Les aprovacions per part del Consell de Govern es van fer de conformitat amb l'article 20.4 de la Llei 2/2016, de 30 de març, de l'impost sobre estades turístiques a les Illes Balears i de mesures d'impuls del turisme sostenible, que determina que el conseller competent en matèria de turisme ha d'elevar les propostes al Consell de Govern per a la seva aprovació.

En data 9 de desembre de 2019, el Ple de la Comissió d'Impuls del Turisme Sostenible, arran d'una sèrie de comunicacions i sol·licituds de les entitats afectades, i considerant la seva adequació a la normativa que regeix el fons per afavorir el turisme sostenible, va aprovar una sèrie de modificacions relatives a aquests projectes, per tal de ser elevades al Consell de Govern per a la seva aprovació definitiva, en aplicació de l'article 35 lletra c) del Decret 35/2016, de 23 de juny, pel qual es desplega la Llei de l'impost sobre estades turístiques i de mesures d'impuls del turisme sostenible, que determina entre les funcions de la Comissió les següents: fer el seguiment i l'avaluació de l'execució dels projectes aprovats pel Consell de Govern i proposar l'adopció de les mesures de suspensió, modificació o cancel·lació que, si escau, es considerin adients.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, en la sessió de 13 de desembre de 2019 adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Prendre en consideració les modificacions elevades per la Comissió d'Impuls del Turisme Sostenible de conformitat amb l'article 20.4 de la Llei 2/2016, de 30 de març, de l'impost sobre estades turístiques a les Illes Balears i de mesures d'impuls del turisme sostenible.

Segon. Aprovar les propostes de modificació de la Comissió d'Impuls del Turisme Sostenible, relatives als projectes següents, aprovats al seu moment per tal de ser finançats amb fons per afavorir el turisme sostenible corresponents als plans anuals de 2017 i de 2018, en els termes següents:

Projecte ITS 2017-007: «Patrimoni gastronòmic, cultural i natural, com a eixos de diversificació econòmica i de generació d'un nou posicionament turístic de les Illes Balears». Se n'amplia l'àmbit d'actuació a totes les Illes Balears, així com les activitats vinculades al programa «Activitats englobades en la gestió i difusió del patrimoni cultural» a qualsevol activitat englobada en la gestió i promoció del patrimoni cultural de les illes.

ITS 2018-082: «Projecte de compra de la finca de sa Tanca de Can Domenge». El beneficiari de la subvenció passa a ser el Consell Insular de Mallorca, en lloc de l'Ajuntament d'Alcúdia.

ITS 2018-065: «Parc prehistòric dels Closos». El beneficiari de subvenció passa a ser l'Ajuntament de Felanitx, en substitució de transferència a la Conselleria de Cultura, Participació i Esports.

ITS 2018-118: «Millora de la qualitat als espais litorals de rellevància ambiental amb persones en risc d'exclusió social». Sense modificar la quantia total d'1.500.000 d'euros, la fase de coordinació s'incrementa a 24 mesos, i les anualitats del projecte passen a ser tres  (2019-2020-2021) en lloc de dues.

Tercer. Considerar modificats en aquests termes els acords del Consell de Govern de dates 20 d'octubre de 2017 i 26 d'octubre de 2018 relatius a l'aprovació de projectes a finançar amb el fons per afavorir el turisme sostenible.

Quart. Ordenar la publicació d'aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en el lloc web específic que preveu l'article 20.4 de la Llei 2/2016.

 

Palma, 13 de desembre de 2019

La secretària del Consell de Govern Pilar Costa i Serra