Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI D'OCUPACIÓ DE LES ILLES BALEARS

Núm. 12489
Correcció d'errors de la Resolució del president del SOIB, per la qual s’autoritza l’acceptació de la cessió gratuïta i temporal d’ús per part de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu d’una part del local 1 ubicat al Camí de Missa, núm. 34 (Santa Eulària des Riu), per destinar-lo a oficina d'atenció al públic destinada al foment de l'ocupació (SENDE 2019/11627)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

El 31 d'octubre de 2019 es dicta un decret de Batlia de l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu en el qual es disposa aprovar la cessió gratuïta i temporal al SOIB del bé immoble a dalt esmentat per destinar-lo al foment de l'ocupació. L'Ajuntament anteriorment va formalitzar un contracte d'arrendament del local 1, amb la reserva d'un espai per als serveis municipals.

El decret de Batlia disposa, entre d'altres qüestions, que la cessió gratuïta i temporal d'ús ha de ser com a màxim pel temps establert en el contracte d'arrendament formalitzat per l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu, que té una vigència de 10 anys. En cas de pròrroga de l'arrendament, s'entendrà prorrogada també la cessió gratuïta i temporal d'ús pel mateix termini.

El 16 de novembre de 2019 es va publica al BOIB núm. 156, la Resolució del president del SOIB, per la qual s'autoritza l'acceptació de la cessió gratuïta i temporal d'ús per part de l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu d'una part del local 1 ubicat al Camí de Missa, núm. 34 (Santa Eulària des Riu), per destinar-lo a oficina d'atenció al públic destinada al foment de l'ocupació.

S'han advertit errors materials en les versions en català i castellà de la publicació d'aquesta Resolució sobre el termini màxim de la cessió gratuïta i temporal d'ús en el punt segon de la Resolució esmentada en què s'estableix com a condició primera:

“Establir, per a la cessió, les condicions següents:

- La cessió gratuïta i temporal d'ús es fa per un termini d'1 any i prorrogable anualment si no hi ha denúncia per una de les parts en sentit contrari. La cessió comença l'endemà de la signatura de l'acta de lliurament.”

Així, hauria de recollir:

Establir, per a la cessió, les condicions següents:

- La cessió gratuïta i temporal d'ús és com a màxim pel temps establert en el contracte d'arrendament formalitzat per l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu, que té una vigència de 10 anys. En cas de pròrroga de l'arrendament, s'entendrà prorrogada també la cessió gratuïta i temporal d'ús pel mateix termini. La cessió començarà l'endemà de la signatura de l'acta de lliurament de claus de l'immoble.

Fonaments de dret

1. L'article 109.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú, estableix que les administracions públiques poden rectificar en qualsevol moment, d'ofici o a instància dels interessats, els errors materials, de fet o aritmètics existents en els seus actes.

2. L'article 56 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, disposa que la revocació dels actes de gravamen o desfavorables i la rectificació dels errors materials, aritmètics i de fet en els actes i disposicions administratives correspon a l'òrgan que ha dictat l'acte o la disposició.

3. L'article 64 de la Llei 6/2001, d'11 d'abril, del patrimoni de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i l'article 128 del Decret 127/2005, de 16 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desplegament de la Llei 6/2001, d'11 d'abril.

Per tot això, dict la següent

 

RESOLUCIÓ

1. Rectificar els errors materials observats en les versions en català i castellà de la Resolució del president del SOIB de 13 de novembre de 2019 (punt segon), publicada en el BOIB núm. 156, de 16 de novembre de 2019, i publicar que amb la correcció especificada la cessió gratuïta i temporal d'ús és com a màxim pel temps establert en el contracte d'arrendament formalitzat per l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu, que té una vigència de 10 anys. En cas de pròrroga de l'arrendament, s'entendrà prorrogada també la cessió gratuïta i temporal d'ús pel mateix termini. La cessió començarà l'endemà de la signatura de l'acta de lliurament de claus de l'immoble.

2. Notificar aquesta resolució a l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu perquè en tengui coneixement i als efectes oportuns.

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució –que exhaureix la via administrativa- es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, i president del SOIB en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb l'article 124 de Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat la Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciós administrativa.

 

Palma, 11 de desembre de 2019

El president del SOIB

Iago Negueruela i Vázquez