Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT D'ESPORLES

Núm. 12405
Denuncia per infracció a l'ordenança municipal de residus urbans d'Esporles

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Intentades sense efecte les notificacions per correu certificat amb justificant de recepció, al no haver pogut tenir lloc per ignorar-se el domicili o no haver-se oposat en el mateix als interessats que es relacionen, es procedeix en compliment de l'establert en l'article 44 de la Llei 39/2015 d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, mitjançant el present edicte es procedeix a comunicar la present proposta de resolució.

“DECRET DE BATLIA 2019-0441 de 04/07/2019”

Per mitjà de la present se li notifica el Decret, aprovatòria denuncia per infracció a l'ordenança municipal de residus urbans de l'Ajuntament d'Esporles, del tenor literal següent:

Vista l'acta-denuncia de la Policia Local d'Esporles  per la qual s'assenyala, el següent:

Fet denunciat: Abandonament, abocament, vessament o eliminació incontrolat de qualsevol tipus de residu no perillós.

Lloc: PORTA ENTRADA PARC VERD SON QUINT

Observacions: Acta-denúncia Policia Local.

Fonament de dret

Aquest fet podria ser constitutiu d'una infracció al capítol IV, article 26.E, referent a l'abandonament, abocament, vessament o eliminació incontrolat de qualsevol tipus de residu no perillós..., de l'Ordenança municipal de residus urbans (BOIB 55 de 22/04/2008) com a falta susceptible de ser castigada d'acord amb l'article 39 i següents de l'esmentada ordenança, com a falta lleu i susceptible de ser castigada amb la sanció d'entre 300,01 euros a 1500 euros, i que el presumpte infractor es el/la Sr./Sra. GABRIEL FLEIXAS GONZÁLEZ, titular del vehicle  CITROEN C8, amb plaques de matrícula 9513HFR, tot això sense perjudici del que resulti de la instrucció.

En base a lo disposat per  la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques i el reglament regulador del procediment per l'exercici de la potestat sancionadora, aprovada per Real Decret 1398/1993, de 4 d'agost i el decret 14/1994, de 10 de febrer pel que s'aprova el reglament del procediment a seguir per l'administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears en l'exercici de la potestat sancionadora en relació amb les atribucions previstes pels articles 21.1 a) i h) de la Llei 7/1985, de dia 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local i la competència prevista per l'article 25.2 f) i n) de dita disposició legal.

Per tot això,

HE RESOLT:

PRIMER.- Incoar expedient sancionador el Sr./Sra. GABRIEL FLEIXAS GONZÁLEZ, per la presumpta infracció a:

L'Ordenança municipal de residus urbans (BOIB 55 de 22/04/2008)

Article 26.E L'abandonament, abocament, vessament o eliminació incontrolat de qualsevol tipus de residu no perillós sense que s'hagi produït un dany o deteriorament greu per al medi ambient o s'hagi posat en perill greu la salut de les persones. Segons l'ordenança, cada sanció podrà incrementar-se o reduir-se d'acord amb les circumstàncies del fet. Grau de culpa, reiteració, grau de participació, benefici derivat de l'activitat infractora, grau de mal al medi ambient o del perill que en què s'hagués posat la salut de les persones.

Pel que, una vegada analitzat el fet, consultat en les bases de dades municipals i al no haver-hi reiteració, s'aplicarà la sanció mínima. INFRACCIÓ GREU. 300,01 euros. Si reconeix la seva responsabilitat i realitza el pagament voluntari de la sanció proposada en qualsevol moment anterior a la resolució, s'estableix una reducció del 20% per reconeixement de responsabilitat i una altra reducció del 20% pel pagament voluntari, és a dir, s'apliquen dues reduccions acumulativament, sent el total de la reducció d'un 40% sobre el total de les sanció. El pagament d'aquest import amb la reducció, en aquest període voluntari, implicarà que reconeix aquesta responsabilitat, accepta el pagament voluntari i per tant, es finalitzarà el procediment.

INFRACCIÓ GREU: 300,01€

Amb reducció de 40% en període voluntari: 180€

SEGON.- Anomenar a la Sra. MARTA NEUS LOPEZ CORTÉS Instructora i a la Sra. FRANCISCA MAIMO MOLINA Secretària del procediment.

TERCER.- Comunicar aquesta resolució a la Sra. MARTA NEUS LOPEZ CORTÉS en concepte d'Instructora i a la Sra. FRANCISCA MAIMO MOLINA, en concepte de Secretària d'aquest procediment i donar trasllat al primer de quantes actuacions existeixin al respecte.

QUART.- Serà competent per a la resolució de l'expedient la senyora Batlessa d'acord amb l'art. 21.n) de la llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local. En el seu cas la normativa substantiva aplicable el cas.

QUINT.- Notificar aquesta resolució a GABRIEL FLEIXAS GONZÁLEZ en concepte de persona responsable i als altres interessats.

Disposar les següents mesures de caràcter provisionals: Ordenar al Sr./Sra. GABRIEL FLEIXAS GONZÁLEZ a actuar conforme a l'establert a Ordenança municipal de residus urbans abans esmentada.

Mitjançant la present se li notifica la Resolució adjunta a aquest document. El que es comunica perquè en prengui coneixement i efectes, de conformitat amb l'article 82 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, advertint-se que es tracta d'un acte de tràmit i consegüentment no procedeix la interposició de recursos contra aquest.

No obstant això, contra les resolucions i els actes de tràmit que decideixin, directa o indirectament, el fons de l'assumpte, determinin la impossibilitat de continuar el procediment, produeixin indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, de conformitat amb l'article 112.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, podrà interposar el recurs potestatiu de reposició, que caldrà fundar en qualsevol dels motius de nul·litat i anul·labilitat previstos en els articles 47 i 48 de la citada Llei. El termini per interposar recurs potestatiu de reposició serà d'un mes, a comptar des de l'endemà de la recepció de la present notificació. El termini màxim per dictar i notificar la resolució del recurs de reposició serà d'un mes, des de la seva interposició (article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre).

FORMES DE PAGAMENT:

  • En efectiu ó xec conformat a les oficines municipals de recaptació (Plaça de l'Ajuntament, 1 Esporles).
  • Mitjançant transferència a qualsevol dels següents c/c:

BANKIA       ES87   2038  3392  8664  0000  0397

LA CAIXA    ES38   2100  0785  2202  0000  3150

Es prega, que una vegada realitzada la transferència, es remeti justificant al correu electrònic ajuntament@esporles.cat o també al fax 971 61 19 44).

 

Esporles, 21 de novembre de 2019

La batlessa

Maria Ramon Salas