Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MODEL ECONÒMIC, TURISME I TREBALL

Núm. 12386
Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball per la qual es disposa la inscripció i dipòsit en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears de l’Acta de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu del sector del transport discrecional i turístic de viatgers per carretera de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (codi de conveni 07000855011982)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 21 de novembre de 2019, es constituí la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu del transport discrecional i turístic de viatgers per carretera de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i s'acordà el seu reglament de funcionament, de la qual cosa es subscriví l'Acta de sessió corresponent.

2. El mateix dia, José Carlos Sedano Almiñana, en representació de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu, sol·licità el registre, el dipòsit i la publicació de l'Acta esmentada.

Fonaments de dret

1. L'article 90.3 del Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre.

2. El Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball.

3. L'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Inscriure i dipositar l'Acta de 21 de novembre de 2019, de constitució i aprovació del reglament de funcionament de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu del sector del transport discrecional i turístic de viatgers per carretera de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

2. Notificar aquesta Resolució a la persona interessada.

3. Ordenar la traducció del text a la llengua catalana i fer constar que la versió castellana és l'original signada per la Comissió Paritària i que la versió catalana n'és una traducció.

4. Publicar l'Acta en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 10 de desembre de 2019

La directora general de Treball i Salut Laboral

Virginia Abraham Orte

Per delegació del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball

(BOIB 97/2019)

 

 

ACTA 1

CONSTITUCIÓ DE LA COMISSIÓ PARITÀRIA DEL CONVENI COL·LECTIU PER AL SECTOR DEL TRANSPORT DISCRECIONAL I TURÍSTIC DE VIATGERS PER CARRETERA DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA DE LES ILLES BALEARS

(CODI DE CONVENI 07000855011982)

ASSISTENTS

Per la representació empresarial:

Sr. Salvador SERVERA JAUME

Sr. Pedro MORENO BRU

Sr. Carlos SEDANO ALMIÑANA (assessor)

Sr. Manuel SÁNCHEZ RUBIO (assessor)

De L'ASSOCIACIÓ EMPRESARIAL DEL SERVEI DISCRECIONAL DE VIATGERS DE BALEARS (FEBT)

Per la representació sindical:

Sr. José PALOMINO JARA

Sr. Isaac AYUSO LORENZO (assessor)

De la FEDERACIÓ DE SERVEIS A la CIUTADANIA DE CC.OO. DE LES ILLES BALEARS (FSC-CCOO)

Sr. José GARCÍA RELUCIO

Sr. Manuel VEGA VÁZQUEZ

De la FEDERACIÓ DE SERVEIS PER A LA MOBILITAT I EL CONSUM DE LA UGT ILLES BALEARS (FeSMC-UGT)

A Palma (Mallorca - Illes Balears), a dia 21 de novembre de 2019, sent les 10,30 hores, es reuneixen en els locals de la Federació Empresarial Balear de Transports, situats al carrer Aragó núm. 215, 1r, porta dreta, les persones al marge esquerre relacionades, a fi de procedir a la constitució de la Comissió paritària del Conveni col·lectiu a dalt referenciat, en els termes previstos per la disposició addicional setena d'aquest, que va ser publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears («BOIB») núm. 142, el dia 19 d'octubre de 2019, després de la convocatòria realitzada a aquest efecte el dia 14 de novembre de 2019.  

Es designa pels presents a Sr. Manuel Sánchez Rubio, assessor de la signatura “C. SEDANO & ASSOCIATS”, per a aixecar l'acta de la sessió, qui accepta aquesta habilitació.

En primer lloc s'acorda que la Comissió paritària estigui composta per 10 membres; designant-se 5 membres per la part empresarial i altres 5 membres per la part sindical, dels quals  3 d'ells ho seran per FSC-CCOO i 2 per FeSMC-UGT.

Els membres designats per la part empresarial són: Sr. Rafael Roig Grimalt, Sr. Miguel Florit Morro, Sr. Salvador Servera Jaume, Sr. Pedro Moreno Moreno, i Sr. Antonio Cortés Manzano, de l'ASSOCIACIÓ EMPRESARIAL DEL SERVEI DISCRECIONAL DE VIATGERS DE BALEARS (FEBT, en endavant); i els membres designats per la part sindical són: per la FEDERACIÓ DE SERVEIS A la CIUTADANIA DE CC.OO. DE LES ILLES BALEARS (FSC-CCOO, en endavant), Sr. Pedro Suau Martí, Sr. José Palomino Jara i Sr. Pedro Huerta Rebollo; i per la FEDERACIÓ DE SERVEIS PER A la MOBILITAT I EL CONSUM DE LA UGT-ILLES BALEARS (FeSMC-UGT, en endavant), Sr. José Cambrón Torres i  Sr. Manuel Vega Vázquez.

Les organitzacions referides són parts legitimades i signants del Conveni col·lectiu.

Les persones designades podran ser substituïdes per les organitzacions que els han triat, havent de comunicar-ho dintre del termini i en la forma escaient a la Comissió paritària. En cas d'inassistència d'algun dels representants, aquests podran delegar el seu vot en un altre membre de la Comissió.

A les reunions podran assistir assessors de les parts, en número restringit, que podran intervenir amb veu però sense vot. El sindicat FSC-CCOO comunica que com a assessor assistirà regularment Sr. José María Martín Gómez.

 

Com a normes reglamentàries de funcionament de la Comissió s'estableixen les següents:

1. La Comissió paritària es reunirà cada vegada que ho sol·liciti qualsevol de les parts signants del Conveni col·lectiu i quan sigui requerida formalment per a això per instàncies judicials o administratives.

2. La convocatòria s'entendrà vàlidament realitzada quan s'efectuï per mitjà de correu electrònic, fax o carta certificada a les adreces següents:

- La FEBT podrà ser notificada a 07008 Palma (Illes Balears), carrer Aragó núm. 215, pis 1r, i en els següents correus electrònics: sservera@febt.es i pmoreno@febt.es.  

-  El sindicat FSC-CCOO podrà ser notificat a 07003 Palma (Illes Balears), carrer Francesc de Borja Moll núm. 3, 2a planta, i en el següent correu electrònic: pginard@fsc.ccoo.es.

- El sindicat FeSMC-UGT podrà ser notificat a 07003 Palma (Illes Balears), carrer Font i Esquivadors núm. 8, 2a planta, i en el següent correu electrònic: accion.sindical.baleares@fesmcugt.org.

3. De conformitat al que s'estableix en l'article 85.3, e) de l'Estatut dels Treballadors la Comissió paritària representarà a les parts negociadores per a entendre d'aquelles qüestions establertes en la llei i de quantes unes altres li siguin atribuïdes. Especialment:

A) Seran funcions genèriques de la Comissió les següents:

a) La d'entendre en totes aquelles matèries que l'articulat del present Conveni hagi previst la seva participació.

b) La interpretació i vigilància d'aplicació dels acords convencionalment.

c) Exercir labors d'arbitratge i conciliació previs a qualsevol acció judicial o administrativa que es pugui intentar per les parts afectades pel present Conveni en els problemes del sector que se suscitin per la interpretació i aplicació d'aquest, havent d'emetre els seus dictàmens en el màxim de set dies hàbils a comptar des de la data en què es concloguin les mesures de mediació o arbitratge citades.

B) Seran funcions específiques de la Comissió, entre altres, les següents:

a) Si durant la vigència del present Conveni s'aconseguissin acords d'àmbit interconfederal entre les organitzacions a les quals es troben adscrits els atorgants d'aquest Conveni, aquests seran objecte de tractament per la Comissió paritària perquè, si escau i de comú acord, siguin adaptats o incorporats al present text.

b) Estudi de l'abast de les responsabilitats del personal de conducció sobre les incidències en trasllats de clients i relacions amb els empleats de les Agències de Viatges i Operadors Turístics.

4. Les controvèrsies sorgides en el si de la Comissió paritària que limitin o impedeixin la resolució de les funcions que legal o convencionalment té atribuïdes o comportin el bloqueig en l'adopció de solucions, se sotmetran al que es disposa en aquesta matèria d'acord amb els procediments regulats en l'Acord Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Illes Balears (TAMIB).

5. Les comunicacions a la Comissió paritària, per a la seva tramitació, hauran de ser dirigides, sempre i en tot cas, a través d'alguna de les organitzacions signants del Conveni, sense perjudici dels requeriments que puguin ser instats directament pels poders públics.

6. El domicili de la Comissió queda situat en el Tribunal de Mediació i Arbitratge de les Illes Balears (TAMIB) situat en 07003 Palma (Illes Balears), Av. del Comte de Sallent núm. 11, 2a planta.

S'acorda que la present acta sigui inscrita en el Registre de convenis col·lectius de l'autoritat laboral d'aquesta Comunitat Autònoma (REGCON), facultant per a aquest tràmit a Sr. Carlos Sedano Almiñana, assessor de la FEBT, i perquè alhora sol·liciti la publicació de la mateixa en el «BOIB».

No havent-hi més assumptes que tractar, sent les 11 hores, es dóna per conclosa la present reunió, de la qual s'estén acta que és aprovada i signada pels presents en quadruplicat exemplar.