Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE PETRA

Núm. 12357
Aprovació definitiva acord ordenança reguladora del preu públic per a la prestació de serveis a les instal·lacions esportives municipals, a altres immobles municipals i per lloguer de mobiliari públic de Petra

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

No havent-se presentat cap tipus d'al·legació, durant el període d'exposició al públic amb respecte al següent acord:

Ordenança Reguladora del preu públic per a la prestació de Serveis a les Instal·lacions Esportives Municipals, a altres immobles municipals i per lloguer de mobiliari públic de Petra.

(Edicte núm. 10251 del BOIB Núm. 142 de 19 d'octubre de 2019, secció V, pàgina 41651).

D'acord amb l'article 17.3 de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, es dona per aprovat definitivament el referit acord, publicant-se íntegrament a continuació el text complet corresponent:

ORDENANÇA REGULADORA DEL PREU PÚBLIC PER A LA PRESTACIÓ DE SERVEIS A LES INSTAL·LACIONS ESPORTIVES MUNICIPALS, A ALTRES IMMOBLES MUNICIPALS I  PER LLOGUER DE MOBILIARI  PÚBLIC DE PETRA

NATURALESA, OBJECTE I FONAMENT

Article 1.- De conformitat amb el que preveuen els articles 41 a 47 del Reial Decret Legislatiu 2/2004 de 5 de març, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aquest Ajuntament estableix uns preus públics per a la prestació de serveis a les instal·lacions esportives municipals, i altres immobles públics municipals de Petra i també per lloguer de mobles (cadires, taules, carpes, etc.) dels quals  sigui titular l'Ajuntament de Petra. Dits preus públics es regiran per la present ordenança.

OBLIGACIÓ DE PAGAR

Article  2.- L'obligació de contribuir neix com a conseqüència de l'entrada dels usuaris a les instal·lacions esportives i altres de propietat municipal, així com per la utilització dels diferents serveis i/o mobles.

FET IMPOSABLE

Article 3.- El fet imposable està determinat per la utilització de les distintes instal·lacions, mobles o serveis existents als recintes esportius i altres de propietat municipal, els quals es detallen dins el quadre de tarifes que figura al final de l'article 5 de la present ordenança.

Resta exclosa de l'aplicació d'aquesta Ordenança la utilització de les instal·lacions i mobles per a la realització d'activitats com concursos, classes, campus i d'altres, que impliquin recaptament de quotes i/o matrícules i que no siguin organitzades i dirigides per l'Ajuntament. Aquestes activitats estaran sotmeses al títol que sigui exigible d'acord amb la Llei Balear d'Activitats i als tributs que, si escau, resultin d'aplicació.

SUBJECTE PASSIU

Article 4.- Estan obligats al pagament d'aquests preus públics les persones físiques o jurídiques usuàries dels distints serveis, instal·lacions o mobles; o que sol·licitin l'entrada al recinte esportiu municipal i/o a altres que siguin de titularitat municipal.

QUOTA

Article 5.- Els preus públics als que es refereix aquesta Ordenança es faran efectius en els moment de formalitzar-se la sol·licitud de prestació́ dels respectiu servei, per l'import  indicat a la llista de tarifes que figura al final de l'article. Les instal·lacions i/o mobles s'han de deixar en bon estat, que serà, com a mínim, similar a l'anterior al de la seva utilització per part de l'interessat. En cas contrari, la persona responsable assumirà les despeses corresponents les quals es descomptaran de la quantitat que s'haurà deixat en dipòsit, equivalent a l'import total del preu públic corresponent. Això sense perjudici que l'Ajuntament pugui reclamar indemnització a l'interessat, si el cost dels danys ocasionats fos superior al preu públic dipositat en garantia o abonat.

TARIFES

Carnet piscina tota la temporada:

Residents

No residents

 Soci individual

20€

120€

 Soci estudiant

11€

60€

 Soci Familiar de 0 a 2 fills

35€

210€

 Soci Familiar de 3 a 4 fills

30€

180€

-  Soci Familiar més de 4 fills

25€

150€

 

 

Residents

No residents

Entrada piscina: Infantil (fins a 16 anys)

1€/dia

6€/dia

 Entrada piscina: Adult

2€/dia

12€/dia

Camp de futbol (fins a 2h)

100€/us

400€/us

* Hores pistes pàdel

16€/h

48€/h

* Hora pistes tennis

6€/h

18€/h

* Hora pista futbet (fins a 2h)

30€/us

90€/us

* subjectes a concessió.

Aula polivalent de Na Capitana, Aula dels miralls del quarter i altres que es puguin posar a disposició dels usuaris, les quals es cediran a discrecionalitat des de batlia

Residents

No residents

Dipòsit

Ús esporàdic una sola sala polivalent(màxim 5 hores)

0€/us

120€/us

50€

Ús esporàdic les dues sales polivalents o dels miralls(màxim 5 hores)

0€/us

200€/us

50€

Ús regular (setmanal)

15€/us

45€/us

50€

 

Cadires, taules, carpes (s'han d'anar a cercar i tornar al magatzem municipal)

Residents

No residents (per usar dins el terme municipal de Petra)

Tornada rompuda 

Dipòsit

(dipòsit màxim per acumulació: 50€)

Cadires de plàstic

0€/cadira

0,45€/cadira

5€/cadira

50€

Taules de fusta o plàstic

0€/taula

3€/taula

30€/taula

50€

Carpes de 3x3

0€/carpa

15€/carpa

100€/carpa

50€

Notes:

1. El retorn total o parcial del dipòsit ho resoldrà el responsable municipal o la persona en qui delegui.

2. Si no es torna el material, es valorarà el seu cost el qual s'haurà de satisfer a l'Ajuntament i a més s'haurà de satisfer una multa de 500€.

3. En el moment de fer les sol·licituds es lliurarà el règim de funcionament de l'us corresponent.

EXCEPCIONS

Article 6.-

a) Els alumnes del C.P. Juníper Serra, equips federats i associacions legalment constituïdes o reconegudes municipalment d'aquesta localitat. Quan es tracti d'entrenaments per competicions oficials o activitats que formin part de la seva programació podran utilitzar gratuïtament les instal·lacions i mobles a que es refereix aquesta Ordenança en l'horari i dates que es proposin per part dels serveis municipals. Aquest horaris i dates tindran preferència davant altres sol·licituds. A tal efecte hauran de presentar, amb un mes d'antelació́, la programació d'activitats per realitzar en cada trimestre o anual. Proposta que haurà d'obtenir l'aprovació de la Junta de Govern d'aquest Ajuntament, qui resoldrà igualment les coincidències que poguessin plantejar-se entre les activitats de dues o més entitats.

b)  Resten exempts els disminuïts físics i/o psíquics, així com d'altres persones que puguin proposar els Serveis Socials, mitjançant proposta justificada amb informe previ al respecte.

VIGÈNCIA

Article 7.- La present Ordenança, una vegada aprovada pel Plenari de l'Ajuntament, regirà a partir d'aquest exercici i estarà en vigor des del dia següent al de la seva publicació dins el BOIB, fins que s'acordi expressament la seva modificació o derogació.

 

Petra, 5 de desembre de 2019

El batle

Salvador Femenias Riera.