Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SANT JOSEP DE SA TALAIA

Núm. 12175
Aprovació definitiva de la modificació de l'Ordenança Fiscal reguladora de la taxa per la intervenció municipal per a la instal·lació, l'inici i l'exercici d'activitats del municipi de Sant Josep

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Mitjançant acord del Ple de la corporació municipal, en sessió ordinària feta el dia 29 d'agost de 2019, s'aprovà inicialment la modificació de l'Ordenança Fiscal reguladora de la taxa per la intervenció municipal per a la instal·lació, l'inici i l'exercici d'activitats del municipi de Sant Josep. L'esmentat acord apareix publicat en el BOIB núm. 125, de 12 de setembre de 2019.

Acabat el termini d'exposició pública sense haver-se presentat al·legacions, l'acord fins aleshores inicial, s'entén definitivament aprovat, d'acord amb el que disposa l'art. 49 de la Llei 7/85, per la qual cosa, es publica el text íntegre de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa per a la instal·lació, l'inici i l'exercici d'activitats del municipi de Sant Josep  que a continuació es transcriu:

“ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER L'INTERVENCIÓ MUNICIPAL PER A LA INSTAL·LACIÓ, L'INICI I L'EXERCICI D'ACTIVITATS

Article 1. Fet imposable

1. Constitueix el fet imposable la realització de les activitats administratives necessàries relatives a sol·licituds d'autorització, comunicacions prèvies i declaracions responsables regulades per la normativa d'activitats.

2. Les taxes d'aquesta ordenança no eximeixen del pagament dels tributs municipals referents a les actuacions urbanístiques projectades, que disposin de tributs regulats a les ordenances corresponents.

Article 2. Subjectes passius

Son subjectes passius, a títol de contribuents, les persones físiques o jurídiques, així com les entitats, que sol·licitin les autoritzacions o presentin les comunicacions prèvies i declaracions responsables regulades a la normativa d'activitats.

Article 3. Responsables

Son responsables tributaris les persones físiques i jurídiques determinats com a tals a la Llei General Tributària

Article 4. Base imposable

S'estableix una taxa en funció del procediment a realitzar, i d'acord amb l'indicat a la taula següent:

Procediment

Import (€)

Comunicació prèvia

115,00

Sol·licitud de permís d'instal·lació

625,00

Sol·licitud de modificació de permís d'instal·lació

365,00

Declaració responsable d'inici d'activitat innòcua

55,00

Declaració responsable (excepte les que disposin de taxa específica)

375,00

Declaració responsable de reinici d'activita

55,00

Declaració responsable d'activitats itinerants

95,00

Sol·licitud d'autorització d'activitats no permanents

305,00

Comunicació de transmissió de titularita

95,00

Article 5. Exempcions

Estan exempts del pagament de les taxes fixades a la present ordenança:

- Les persones físiques o jurídiques que organitzin activitats per a la recaptació de fons destinats a pal·liar malalties, fam, pobresa o altres carències socials.

- Les persones físiques o jurídiques que organitzin activitats no permanents de caràcter esportiu o cultural, quan es justifiqui que l'activitat no s'exerceix per interessos econòmics, y així ho consideri l'Ajuntament de Sant Josep de sa talaia

- Les administracions públiques

- Les activitats itinerants de serveis, que pretenguin exercir l'activitat en el marc de festes patronals o similars, organitzades o promogudes per l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, quan així es consideri oportú per part de l'Ajuntament

- Així mateix, estan exempts de la taxa de transmissió de titularitat, les persones amb minusvàlua (entenent com a tal qui acrediti tenir aquesta condició legal en grau igual o superior al 33 per 100), quan comuniquin la seva nova condició de titular

En cas de complir-se algun dels requisits anteriors, tindrà que acreditar-se aquest fet i sol·licitar-se l'exempció del pagament de la taxa municipal.

Article 6. Meritació

Les taxes indicades a la present ordenança es meriten i neix l'obligació de contribuir quan s'inicia l'activitat municipal que constitueix el fet imposable. A aquests efectes, s'entendrà iniciada l'activitat en la data de presentació de documentació per a l'inici de l'actuació municipal corresponent, moment en el que s'haurà d'ingressar la totalitat de l'import de la taxa de forma que, si no s'acredita el seu ingrés en aquell moment, no s'entendrà per iniciat el procediment.

L'obligació de contribuir, una vegada nascuda, no es veurà afectada de cap manera per la denegació del sol·licitat o el caràcter desfavorable de la comunicació presentada pel titular, ni per la concessió o consentiment condicionat, ni per la renúncia o desistiment del titular.

Article 7. Gestió

La taxa s'exigirà en règim d'autoliquidació.

Quan l'Ajuntament tingui constància de que existeix una diferència entre els imports abonats i els imports resultants de l'aplicació de la present ordenança, es practicarà la corresponent liquidació complementària, la qual tindrà que abonar-se per a la continuació del procediment administratiu.

Article 8. Inspecció i recaptació

La inspecció i recaptació es realitzarà d'acord amb el que està previst a la Llei General Tributària i a les altres lleis reguladores de la matèria, així com a les disposicions dictades pel seu desenvolupament.

Article 9. Infraccions i sancions

Pel que respecta a les infraccions i sancions tributàries que, en relació a les taxes regulades a aquesta ordenança, resultin procedents, s'aplicarà el que disposa la Llei General Tributària i les disposicions que la complementin i desenvolupin.

Disposició derogatòria única

Queden derogades expressament totes les disposicions que s'oposin a l'establert a la present ordenança i, en particular:

a) L'Ordenança fiscal reguladora de la taxa per la intervenció municipal per a la instal·lació, l'inici i l'exercici d'activitats i les obres vinculades (BOIB nº 50 de 12/04/14)

Disposició final

Aquesta ordenança entrarà en vigor en el moment en que s'hagi publicat íntegrament al Butlletí Oficial de les Illes Balears i s'aplicarà a partir del següent dia hàbil de la seva publicació, i continuarà vigent fins que s'acordi la seva modificació o derogació expresses.

La qual cosa es publica per a general coneixement

 

Sant Josep de sa Talaia, 29 de novembre de 2019

​​​​​​​El Batle ​​​​​​​Josep Marí Ribas