Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

INSTITUT MALLORQUÍ D'AFERS SOCIALS

Núm. 12050
Extracte de la resolució de dia 29 de novembre de 2019 de la Presidència de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), relatiu a l’aprovació de la convocatòria pública d’ajudes econòmiques a entitats que duen a terme activitats de suport a l’habitatge per a persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn del desenvolupament

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNSS (Identif.): 484434

De conformitat amb el previst als articles 17.3.b i 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria, el text complet de la qual es pot consultar en la Base de Dades Nacional de Subvencions. 

(http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index):

Primer. Objecte

Aquesta convocatòria i bases reguladores específiques té per objecte les ajudes econòmiques adreçades a entitats que duen a terme activitats de suport a l'habitatge per a persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn del desenvolupament de l'1 de gener al 14 de juny de 2019.

Segon. Beneficiaris

Podran ser beneficiàries d'aquesta subvenció les entitats privades sense afany de lucre que realitzen les activitats que són objecte d'aquesta convocatòria i que compleixin els requisits següents:

a) Estar legalment constituïdes.

b) No tenir afany de lucre.

c) Tenir domicili social (representació o delegació) a Mallorca.

d) Estar inscrita en el Registre Unificat de Serveis Socials de les Illes Balears, abans de la data de la sol·licitud en el marc d'aquesta convocatòria.

e) Tenir capacitat jurídica i d'obrar.

f) Estar al corrent en el compliment de les obligacions econòmiques amb el Consell de Mallorca i amb l'IMAS i de les altres obligacions tributàries i amb la Seguretat Social que venguin imposades per la normativa vigent.

g) No incórrer en cap de les prohibicions per ser beneficiari que estableix l'art. 13.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (LGS).

h) Disposar de l'autorització per a prestar un servei de suport a l'habitatge autònom.

i) Acreditar com a mínim 1 any d'experiència en el desenvolupament d'actuacions de caràcter preventiu, assistencial i d'inserció per a persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn del desenvolupament.

D'acord amb l'establert a l'article 7.2 b) l'Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca aprovada en sessió de 23 de desembre de 2016 (BOIB núm. 21, de 18 de febrer de 2017), i modificada per Acord del Ple del Consell de Mallorca de data 14 de juny de 2018 (BOIB núm. 96, de 4 d'agost de 2018), d'ara endavant l'Ordenança, també podran ser beneficiàries les agrupacions d'entitats sense afany de lucre, sempre i quan les entitats que la conformin i que participin a l'execució del projecte compleixin els requisits indicats anteriorment per poder ser beneficiari.

Tercer. Finalitat

La finalitat d'aquesta convocatòria és afavorir la vida independent de les persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn del desenvolupament mitjançant els suports adequats, proveïts per les entitats que desenvolupen les activitats de suport dins el seu domicili i/o en els contexts propers a la persona.

 

Quart. Principis d'actuació i continguts mínims dels projectes

4.1 Principis d'actuació

Els projectes hauran de respondre als següents principis bàsics d'actuació:

  • Atenció centrada en la persona

  • Atenció orientada al benestar

  • Promoció de l'autonomia personal

  • Promoció i ús efectiu dels drets

  • Afavorir la inclusió

4.2 Continguts mínims

Les propostes que es presentin en el marc d'aquesta convocatòria hauran, a més, d'incloure els següents continguts mínims per respondre a les necessitats de cada persona usuària:

a) Activitats de la vida diària que tinguin com a objectiu aconseguir el major nivell d'autonomia de la persona en les tasques bàsiques de la vida diària.

b) Programes d'auto-direcció. Programes d'aprenentatge per a la vida independent, entesa com la situació en la que la persona condueix la seva pròpia vida i participa activament en la comunitat.

c) Atenció social. L'atenció social és transversal a tota la resta de prestacions. L'objectiu principal és que la persona exerceixi els seus drets i a protegir-la davant possibles situacions de vulnerabilitat, risc d'exclusió i abusos

d) Vida a la comunitat. Els suports per a la vida a la comunitat pretenen la màxima inclusió, participació i rol social valorat de la persona amb discapacitat, reduint qualsevol tipus de barreres i cercant i aprofitant oportunitats a l'entorn (suports naturals, activitats i recursos).

e) Vincles. Un dels resultats personals clau de l'atenció és que la persona disposi del seu capital social, és a dir, d'un marc de relacions socials basades en els vincles positius significatius. Això és bàsic per prevenir la solitud o l'absència de relacions escollides més enllà dels proveïdors professionals de suport o els familiars.

f) Suport a l'accessibilitat. Són les actuacions que tenen com objectiu facilitar l'accessibilitat universal, és a dir, condicionar els entorns, les activitats, els productes, els serveis i els dispositius, perquè totes les persones en condicions de seguretat i comoditat i de la forma més autònoma i natural possible els entenguin, els puguin utilitzar i els puguin posar en pràctica.

g) Altres serveis i prestacions.

Cinquè. Quantia

L'import màxim que es destina a aquesta convocatòria és d'un milió sis-cents cinquanta-quatre mil tres-cents seixanta-tres euros amb vint cèntims (1.654.363,20 €) del pressupost de despeses de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) de l'anualitat 2019.

Atenent a l'objecte de la present convocatòria i bases reguladores específiques, mesurable en nombre de persones ateses que tengui cada entitat, s'estableix que aquest pressupost correspon als següents mòduls econòmics

TIPUS

Preu per dia per cada persona atesa

Alta intensitat

65,98

Baixa intensitat

38.47

Sisè. Termini per a la presentació de sol·licituds

El termini per a la presentació de les sol·licituds és de set (7) dies hàbils, comptadors a partir del dia següent al de la publicació d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. D'acord amb l'establert a l'article 30.2 de la Llei 39/2015 de procediment administratiu comú de les administracions públiques (d'ara endavant LPACAP), s'exclouen del còmput els dissabtes els diumenges i els declarats festius.

Setè. Bases reguladores

En tot allò no previst a la present convocatòria es tindran en compte la Llei 38/2003 General de Subvencions, de 17 de novembre i l'Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca (BOIB núm. 21, de 18 de febrer de 2017) i modificada per Acord del Ple del Consell de Mallorca de data 14 de juny de 2018 (BOIB núm. 96, de 4 d'agost de 2018).

 

​​​​​​​Vuitè. Altres dades

El model normalitzat de sol·licitud i la documentació que s'hi ha d'acompanyar es troba disponible, a la seu electrònica del Consell de Mallorca. (https://seu.conselldemallorca.net/es-ES/)

 

Palma, 29 de novembre de 2019

El president Javier de Juan Martín