Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE PRESIDÈNCIA, CULTURA I IGUALTAT

Núm. 11855
Acord de la Comissió Bilateral de Cooperació Administració General de l’Estat - Comunitat Autònoma de les Illes Balears en relació amb la Llei 8/2019, de 19 de febrer, de residus i sòls contaminats de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Comissió Bilateral de Cooperació Administració General de l'Estat-Comunitat Autònoma de les Illes Balears ha adoptat l'Acord següent:

De conformitat amb les negociacions prèvies efectuades pel Grup de Treball constituït per l'Acord de la Comissió Bilateral de Cooperació Administració General de l'Estat-Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'estudi i la proposta de solució de les discrepàncies manifestades en relació amb la Llei 8/2019, de 19 de febrer, de residus i sòls contaminats de les Illes Balears, ambdues parts les consideren solucionades conformement als compromisos següents:

I. En relació amb la controvèrsia suscitada respecte a l'article 9 de la Llei 8/2019, ambdues parts coincideixen a interpretar que els esments realitzats a les taxes en els apartats 1 i 2 s'han d'entendre de conformitat amb la regulació establerta en el Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, aprovat per Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, i dins el marc del respecte a l'autonomia local i, per tant, al principi d'autonomia financera dels ens locals. Així mateix, la Comunitat Autònoma de les Illes Balears assumeix el compromís de promoure la iniciativa legislativa escaient per modificar-ne l'apartat 3, amb vista a suprimir la referència a les taxes.

Quant a l'acord aconseguit, ambdues parts coincideixen a considerar conclosa la controvèrsia plantejada pel que fa a l'article 9 de la llei balear.

II. Pel que fa a la controvèrsia suscitada respecte a l'apartat 1.b) de l'article 23 de la Llei 8/2019, ambdues parts consideren que cal esperar a la Sentència del Tribunal Constitucional que resolgui la impugnació plantejada davant els apartats 1 i 2 de l'article 23 de la Llei foral 14/2018, de 18 de juny, de residus i la seva fiscalitat, i la Comunitat Autònoma es compromet, si escau, a adaptar la seva norma a la doctrina que s'hi estableixi.

III. Comunicar aquest Acord al Tribunal Constitucional als efectes previstos en l'article 33.2 de la Llei orgànica 2/1979, de 3 d'octubre, del Tribunal Constitucional, així com inserir aquest Acord en el Butlletí Oficial de l'Estat i en el Butlletí Oficial dels Illes Balears.

 

Palma 18 d'octubre de 2019

 

La ministra de Política Territorial i Funció Pública

Per suplència (Reial Decret 351/2019, de 20 de maig)

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació

Luis Planas Puchades

 

La consellera de Presidència, Cultura i Igualtat

Pilar Costa i Serra