Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE PALMA

Núm. 11923
Àrea de Justícia Social, Feminisme i LGTBI de l’Ajuntament de Palma. Extracte de les bases de subvencions adreçades per a la realització de projectes i activitats de suport a les persones que exerceixen la prostitució a Palma (novembre 2018-octubre 2019)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS: 482990

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b y 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria. El text complet es pot consultar a la base de dades nacional de subvencions  i en la pagina de l'Ajuntament de Palma.

1. Entitats beneficiàries

Podran ser beneficiàries en aquesta convocatòria les entitats que compleixin els següents requisits:

  1. Estar legalment constituïda de conformitat amb la normativa vigent, registrada i activa a la data d'inici per a la presentació de sol·licituds.
  2. Tenir capacitat jurídica i d'obrar.
  3. Ser una entitat sense ànim de lucre
  4. Estar al corrent d'obligacions tributàries i de Seguretat Social.
  5. Estar al corrent de les obligacions fiscals amb l'Ajuntament de Palma.
  6. No haver estat sancionat, mitjançant resolució ferma, amb la pèrdua de la possibilitat d'obtenir subvencions de conformitat amb aquesta o altres lleis que així ho estableixin.
  7. No incórrer en cap de la resta de circumstàncies previstes a l'article 6 de l'Ordenança Municipal general reguladora de la concessió de subvencions, així com l'article 13 de la Llei 38/2003, General de subvencions.  
  8. Disposar de la estructura i capacitat suficient per a garantir el compliment dels objectius del projecte presentat; a aquests efectes s'haurà de presentar una declaració jurada.
  9. Trobar-se al corrent de pagament de les obligacions per reintegrament.

2.  Objecte i finalitat de la subvenció

Constitueix l'objecte de la convocatòria la concessió de subvencions a entitats sense ànim de lucre que realitzin activitats que s'adrecen a l'atenció i l'empoderament de les persones en contexts de prostitució, la millora de la convivència, la detecció de situacions de tràfec amb finalitat d'explotació sexual i a la millora  del coneixement  d'aquest fenomen a Palma.

2.1. Podran ser objecte de subvenció les sol·licituds referides a projectes la finalitat dels quals serà:

Promoure l'accés de les persones que exerceixen la prostitució (PEP) als recursos públics i privats, la millora de la convivència i la detecció de situacions de risc, així com la millora  del coneixement sobre el fenomen de la prostitució, mitjançant l'elaboració d'una memòria anual  sobre l'actuació i perfil de les pep ateses a Palma  .

Seran subvencionables :

- Projectes que treballin amb metodologies experimentades en el primer contacte amb PEP (vinculació, detecció de situacions de risc o explotació i la derivació a serveis o programes) tant de la prostitució de carrer com especialment en àmbits tancats.

- Projectes  amb oferta de serveis en l'àmbit de la promoció personal, empoderament com a dones, convivència ciutadana, informació de recursos o alternatives a l'exercici de la prostitució.

- Projectes que tinguin en compte el treball en xarxa entre serveis específics i generals per facilitar la normalització de l'atenció a les PEP. Vinculació a la XADPEP (xarxa d'atenció directa a persones que exerceixen la prostitució) i al sistema d'indicadors comuns ( de les bases de dades de memòria anual i sortides)

- Projectes que intervinguin en la sensibilització/informació social de professionals dels àmbits sanitaris, socials,o de seguretat.

 

S'exclouran els següents projectes:

- Els projectes exclusivament sanitaris, quan la xarxa pública ja dona cobertura.

- Els projectes de serveis on l'atenció a PEP es fa sense programes o actuacions específiques per a aquestes persones. Els projectes adreçats a població general amb incidència en PEP inferior al 60% del seu públic.

- Els projectes que no puguin aportar les dades abans del 28 de febrer de l'any següent, o siguin incompatibles amb la informació de la base de dades d'atenció de la XADPEP per a la memòria de  2019 que s'aporta com annex i la del projecte de sortides.

- Els projectes que no incorporin la perspectiva de gènere ni la fita de l'empoderament de les dones.

2.2. No podran ser admeses i, per tant, quedaran excloses:

  1. Aquelles sol·licituds que configurin un projecte que no estigui recollit dins els Estatuts de l'entitat sol·licitant.
  2. Aquelles sol·licituds que tinguin un contingut que no s'adeqüi a les línees prioritàries fixades en el punt 2.2 d'aquesta convocatòria.

2.3. Els projectes a subvencionar hauran de complir les estipulacions fixades en l'article 31 de la Llei general de subvencions als efectes d'identificar les despeses subvencionables, l'adequació de les despeses als preus de mercat i la necessitat d'acreditar per part del beneficiari de la subvenció que s'han demanat un mínim de tres ofertes, amb les corresponents cartes d'invitació cursades amb justificació fefaent del seu contingut, data de lliurament i recepció, quan la quantia de la despesa subvencionable superi l'establerta al TRLCSP pels contractes menors. En el cas de que l'elecció no recaigui sobre la proposta econòmica més favorable, s'haurà de presentar una memòria explicativa justificativa de les circumstàncies que, de conformitat amb l'art. 31.3 LGS, han provocat aquesta elecció.

3. Bases reguladores

Per a tot el que no preveuen aquestes bases són d'aplicació l'Ordenança municipal de subvencions de l'Ajuntament de Palma, aprovada pel Ple de l'Ajuntament en sessió ordinària del 26 de febrer de 2015 i publicada al BOIB núm. 35, d'12 de març de 2015 (edicte 4143); la Llei 38/2003, d'17 de novembre, general de subvencions; el Reglament de la Llei, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol; el Text refós de les bases d'execució del pressupost general corresponent a l'exercici de 2019 i el Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions de la CAIB.

4. Quantia

La quantia global de la convocatòria ascendeix a 175.000'- €  (cent setanta cinc mil euros), la qual es finançarà, sempre que hi hagi crèdit adient, adequat i suficient:

-40.000€ amb càrrec a l'aplicació pressupostària 20.23123.48000 - SUBVENCIONS PER A PROJECTES PEP del pressupost municipal de l'any 2019 de l'Àrea de Justícia Social, Feminisme i LGTBI.

-135.000€ amb càrrec a l'aplicació pressupostària 20.23123.48000 - SUBVENCIONS PER A PROJECTES PEP del pressupost municipal de l'any 2020 de l'Àrea de Justícia Social, Feminisme i LGTBI.

Si es dona el cas de que no s'atorguen subvencions pel valor de tota aquesta consignació econòmica, la quantitat no assignada es tornarà  a la partida d'origen.

S'establiran les quanties individualitzades de subvenció de conformitat amb els criteris establerts al punt 10 de la convocatòria.

5. Termini de presentació de sol·licituds i de justificació

El termini de presentació de sol·licituds és de deu dies naturals comptadors des de l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

La memòria tècnica final i la memòria econòmica justificativa de la inversió econòmica s'han de presentar en el termini màxim de quinze dies des de la finalització de l'activitat. En qualsevol cas, la data límit per a la presentació de la justificació serà la del 15 de gener de 2020. 

6. Aprovació de les bases i recursos

Les bases d'aquesta convocatòria de subvencions s'han aprovat per Acord de la Junta de Govern núm. JGL_20191120_01_023, de 20 de novembre de 2019.

Contra aquest acte administratiu, que exhaureix la via administrativa, es pot presentar recurs de reposició davant el mateix òrgan que l'ha dictat, d'acord amb l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques. El termini per interposar-lo és d'un mes comptat des de l'endemà d'aquesta publicació. En aquest cas no es podrà interposar recurs contenciós administratiu fins que no s'hagi resolt el de reposició. El recurs de reposició potestatiu s'haurà de presentar al Registre General d'aquest Ajuntament, a les dependències o en les formes establertes a l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, abans esmentada, i s'entendrà desestimat quan no s'hagi resolt i notificat la resolució, en el termini d'un mes, comptat des de l'endemà de la seva interposició, i en aquest cas quedarà expedita la via contenciosa administrativa, sense perjudici, si escau, de la procedència del recurs extraordinari de revisió.

Si no s'utilitza el recurs potestatiu de reposició, es pot interposar directament recurs contenciós administratiu, d'acord amb l'article 123 abans esmentat i el que disposa la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant el Jutjat Contenciós Administratiu o la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia, segons les competències determinades pels articles 8 i 10 de la Llei 29/1998, en el termini de dos mesos comptats des de l'endemà d'aquesta publicació, tot això sense perjudici de qualsevol altre recurs o acció que es consideri convenient.

   

Palma, 20 de novembre de 2019

La cap de servei,

Per Decret núm. 22425 de 15.11.2019

P.D. Decret de Batlia núm. 3000, de 26.02.2014

Publicat al BOIB núm 30, de 04.03.2014

Sílvia Gordiola Llabres