Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE SANT JOSEP DE SA TALAIA

Núm. 11884
Extracte de l’aprovació per la Junta de Govern Local, en sessió feta el dia 18 de novembre de 2019, de la convocatòria de concessió d’ajudes per als centres que imparteixin educació primària i secundària que tenguin alumnat adherit al programa de reutilització de llibres de text i material didàctic o/i al programa d’utilització de les tecnologies de l’aprenentatge i el coneixement en el desenvolupament curricular, empadronat al municipi de Sant Josep de sa Talaia, curs 19-20

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (Identif. 483671)

De conformitat amb el que estableixen els articles 17.3.b) i 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i 4.1 de la Resolució de 10 de desembre de 2015, de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat, per la qual es regula el procés de registre i publicació de les convocatòries de subvencions i ajudes en el Sistema Nacional de Publicitat de Subvencions (BOE núm. 299, de 15 de desembre de 2015), es publica l'extracte de la convocatòria d'ajudes més amunt esmentades. El text complet es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions i al BOIB núm. 159, de 23 de novembre  de 2019.

1. CONSIGNACIÓ PRESSUPOSTÀRIA I QUANTIA

La quantia màxima de les ajudes que es podrà concedir en aquesta convocatòria és de 60.580,00 €, amb càrrec a la partida 3261 48018 amb fons de finançament municipal. 

2. CONDICIONS GENERALS DELS   SOL·LICITANTS

Podran acollir-se a aquesta convocatòria els centres que imparteixin educació primària i secundària que tenguin alumnat empadronat al municipi de Sant Josep de sa Talaia que dins el curs 2019-2020 estigui adherit al Programa de reutilització de llibres de text i/o al Programa d'utilització de les tecnologies de l'aprenentatge i el coneixement en el desenvolupament curricular (TAC) per al curs 2019-2020 en centres docents públics que imparteixen estudis d'educació primària i d'educació secundària obligatòria dependents de la Conselleria d'Educació i Universitat. Els centres que vulguin acollir-se a aquesta convocatòria hauran de complir  els següents requisits:

  1. Tenir alumnat de primària o secundària obligatòria, empadronat al municipi de Sant Josep de sa Talaia, adherit al Programa de reutilització de llibres de text i material didàctic i/o al Programa d'utilització de les tecnologies de l'aprenentatge i el coneixement en el desenvolupament curricular (TAC) per al curs 2019-2020.

  2. Pel que fa als centres educatius que tenguin cursos adherits al Programa TAC, hauran d'haver estat els esmentats centres i no les famílies els d'adquirir per a cada alumne  els dispositius digitals individuals, la titularitat dels quals serà del centre.

Les ajudes es concediran segons la següent distribució:

  • Centres de primària del municipi de Sant Josep

Per al curs escolar 2019-2020 es concedirà als centres de primària del municipi una ajuda de 30,00 € per infant de primària adherit al Programa de reutilització del llibres del centre o/i al Programa d'utilització de les tecnologies de l'aprenentatge i el coneixement en el desenvolupament curricular, empadronat al municipi de Sant Josep de sa Talaia. Aquestes ajudes englobarien alumnat de 1r d'EP fins a 6è d'EP i  anirien destinades a l'adquisició de llibres de text, material didàctic, continguts curriculars digitals, recursos digitals educatius i dels equipaments (s'entén per equipament qualsevol dispositiu electrònic per a l'ús de l'alumnat: tauletes, ordinadors portàtils, etc., que el centre decideixi utilitzar en el desenvolupament del seu projecte).

  • Centres de primària de fora del municipi de Sant Josep

Per al curs escolar 2019-2020 es concedirà als centres de primària de fora del municipi una ajuda de 30,00 € per infant de primària adherit al Programa de reutilització del llibres del centre o/i al Programa d'utilització de les tecnologies de l'aprenentatge i el coneixement en el desenvolupament curricular, empadronat al municipi de Sant Josep de sa Talaia. Aquestes ajudes englobarien alumnat de 1r d'EP fins a 6è d'EP i  anirien destinades a l'adquisició de llibres de text, material didàctic, continguts curriculars digitals, recursos digitals educatius i dels equipaments (s'entén per equipament qualsevol dispositiu electrònic per a l'ús de l'alumnat: tauletes, ordinadors portàtils, etc., que el centre decideixi utilitzar en el desenvolupament del seu projecte).

  • Centres de secundària del municipi de Sant Josep de sa Talaia

Per als centres de secundària del municipi que tenen implantat el Programa de reutilització de llibres durant el curs 19-20  en cas que s'hagi produït un augment d'adhesions en els cursos 1r, 2n, 3r o 4t d'ESO al Programa respecte dels cursos anteriors, l'Ajuntament subvencionarà amb 80,00 € cada lot nou de llibres de text que s'hagi hagut de comprar durant el curs 19-20 per als cursos d'ESO.

Per calcular l'augment d'adhesions, cas d'haver-n'hi, es constatarà d'ofici el nombre d'infants empadronats al municipi de Sant Josep i adherits al Programa que hi havia durant els cursos 16-17,17-18 i 18-19 a cada grup i els que hi ha en l'actual curs 19-20, així es podrà valorar de forma subjectiva el nombre de lots que s'han hagut de comprar nous destinats a alumnat empadronat al municipi de Sant Josep.

  • Centres de secundària de fora del municipi de Sant Josep

Per al curs escolar 2019-2020 es concediran als centres de secundària de fora del municipi ajudes de 80,00 € per infant empadronat al municipi de Sant Josep, adherit al Programa de reutilització de llibres del centre o/i al Programa d'utilització de les tecnologies de l'aprenentatge i el coneixement en el desenvolupament curricular, empadronat al municipi de Sant Josep de sa Talaia, que no hagi rebut ajuda per aquest concepte en cap ocasió anterior.

  1. Trobar-se al corrent de les obligacions tributàries, amb la seguretat social i amb el mateix Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia.

  2. No trobar-se incurs en cap de les causes d'incompatibilitat i complir els requisits que fixa l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

  3. Acreditar el compliment d'obligacions en matèria de reintegrament de subvencions que estableix l'art. 25 del RLGS.

IMPORTANT: Quedaran exclosos d'aquestes ajudes els cursos (tant de primària com de secundària) dels centres adherits al Programa TAC en què siguin les famílies i no el centre educatiu, els qui adquireixen els dispositius digitals individuals, la propietat dels quals serà de les famílies i no del centre educatiu.

3. SOL·LICITUD, TERMINI DE PRESENTACIÓ I DOCUMENTACIÓ

3.1.Les instàncies es dirigiran a l'Alcaldia de l'Ajuntament de Sant Josep i es presentaran en el Registre General de l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia   en la forma establerta en l'art. 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques..

3.2. Els sol·licitants de la subvenció hauran d'adjuntar a la sol·licitud (annex 1) la següent documentació:

  1. Sol·licitud per participar en el procediment de concessió d'ajudes per als centres que imparteixin educació primària i/o secundària que tenguin alumnat empadronat al municipi de Sant Josep de sa Talaia que dins el curs 2019-2020  estiguin adherits al Programa de reutilització de llibres de text i/o al Programa d'utilització de les tecnologies de l'aprenentatge i el coneixement en el desenvolupament curricular (TAC) per al curs 2019-2020 (vegeu annex 1).

  2. Identificació del representant del centre que subscriu la sol·licitud i especificació del caràcter amb què ho fa, mitjançant còpia del seu DNI, NIF o altre document acreditatiu.

  3. CIF/NIF del centre

  4. Declaració del representant legal que l'entitat que representa no es troba incursa en cap de les causes d'incompatibilitat i que compleix els requisits que fixa l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; que es troba al corrent de les obligacions amb l'Ajuntament de Sant Josep i que acredita el compliment en matèria de reintegrament de subvencions. (vegeu annex 2).

  5. Imprès de transferència bancària facilitat per l'Ajuntament degudament emplenat amb les dades bancàries actualitzades. En cas d'haver-lo presentat en altres ocasions, no serà necessari tornar-lo a presentar.

  6. Declaració  de les subvencions rebudes o sol·licitades per a la mateixa finalitat  i compromís de comunicar a l'entitat local les que s'obtenguen en el futur (annex 3)

  7. Autorització per obtenir informació sobre el compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social (annex 4). No obstant això, l'entitat sol·licitant en podrà denegar expressament el consentiment. En aquest cas, l'entitat haurà d'aportar els certificats acreditatius d'estar al corrent de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social.

  8. Certificat del centre escolar que acrediti que la llista dels infants que s'adjunta al certificat correspon a alumnat adherit al Programa de reutilització (curs 19-20) i/o al Programa d'utilització de les tecnologies de l'aprenentatge i el coneixement en el desenvolupament curricular (TAC) per al curs 2019-2020, empadronat al municipi de Sant Josep de sa Talaia. S'hi haurà de fer constar també, en el cas de centres adherits al Programa TAC, que l'adquisició dels dispositius digitals individuals de cada alumne ha anat a càrrec del centre, que és el que en té la propietat (annex 5)

  9. Llista dels infants, empadronats al municipi de Sant Josep de sa Talaia, adherits al Programa de reutilització i/o al Programa d'utilització de les tecnologies de l'aprenentatge i el coneixement en el desenvolupament curricular (TAC), en què consti el curs que realitza cada infant, el seu DNI (en cas de tenir-ne) i, si és possible, la data de naixement. Aquesta llista s'adjunta al certificat. (En els cas de centres que tenguin alumnat adherit al Programa de reutilització i al Programa TAC, s'han de presentar llistes diferenciades en què es pugui discernir clarament a quin programa està adherit cada alumne/a.)

Si els documents exigits en la sol·licitud ja s'haguessin presentat a l'Ajuntament en una altra ocasió, la persona sol·licitant podrà acollir-se a l'establert en l'article 53.d) de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, sempre que es faci constar la data i l'òrgan o dependència en què van ser presentats o emesos.

3.3. Termini de presentació

El termini de presentació de sol·licituds serà de 15 dies naturals, comptats a partir de l'endemà de la publicació de l'extracte  de la present convocatòria en el BOIB.

3.4. Esmenes de defectes de les sol·licituds

Si la sol·licitud no compleix els requisits establerts en la normativa de la convocatòria, l'òrgan instructor ha de requerir, segons estableix la base 5.2, a l'entitat interessada que l'esmeni en el termini màxim i improrrogable de 10 dies  i li ha d'indicar que, si no ho fa, es considerarà que ha desistit de la sol·licitud, amb la resolució prèvia que s'ha de dictar en els termes que preveu l'art. 68 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Sant Josep de sa Talaia, 27 de novembre de 2019

El alcalde

Josep Marí Ribas