Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT D'ANDRATX

Núm. 11556
Aprovació definitiva de l'ordenança reguladora del preu públic per la prestació de serveis de l'escola municipal de música i dansa d'Andratx

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb l'acord plenari d'aquest Ajuntament sobre les modificacions puntuals de les ordenances fiscals, i en compliment de l'article 17.4 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, es publica el text íntegre de la següent ordenança fiscal (incloent-hi les modificacions aprovades):

«ORDENANÇA REGULADORA DEL PREU PÚBLIC PER LA PRESTACIÓ DE SERVEIS DE L'ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA I DANSA D'ANDRATX

Article 1.- Fonament i naturalesa

D'acord amb el que preveuen els articles 127 i 41 del Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals (Reial decret legislatiu 2/2004), l'Ajuntament d'Andratx estableix el preu públic per la prestació dels serveis de l'Escola Municipal de Música i Dansa d'Andratx.

Article 2.- Obligació de pagament

L'obligació de pagar el preu públic neix des que s'inicia la prestació dels serveis a l'Escola Municipal de Música i Dansa d'Andratx.

Article 3.- Obligats al pagament

Estan obligats a pagar el preu públic els qui es beneficiïn dels serveis prestats o, si és el cas, els pares o tutors legals si el beneficiari és menor.

Article 4.- Quantia

4.1. La quantia del preu públic regulat en aquesta ordenança és anual o temporal, segons el punt 4 d'aquest article, i consisteix en les tarifes que s'hi estableixen.

4.2. La quantia del preu públic, en el cas de cursos anuals, s'ha d'acreditar a l'inici del curs escolar.

En el cas de cursos temporals, aquesta quantia s'ha d'acreditar en el moment d'iniciar el curs.

4.3. La tarifa d'aquest preu públic és la següent:

EPÍGRAF PRIMER. CURSOS ANUALS

A.-TARIFA GENERAL

Matrícula

30,00€

Grau elemental

Llenguatge musical (preliminar 1r, 2n, 3r i 4t)

Piano i violí (de 1r a 4t)

Altres cursos i cant (de 1r a 4t)

180,00 €

Grau mitjà

Llenguatge musical (5è en endavant)

Piano i violí (5è en endavant)

Altres cursos i cant (5è en endavant)

330,00 €

 

B.- TARIFA PER FAMÍLIES NOMBROSES SEGON LA LEGISLACIÓ VIGENT

Matrícula

30,00€

Grau elemental

Llenguatge musical (preliminar 1r, 2n, 3r i 4t)

Piano i violí (de 1r a 4t)

Altres cursos i cant (de 1r a 4t)

144,00 €

Grau mitjà

Llenguatge musical (5è en endavant)

Piano i violí (5è en endavant)

Altres cursos i cant (5è en endavant)

264,00 €

Aquesta tarifa serà d'aplicació presentant el carnet de família nombrosa en vigor.

C.- TARIFA PER ALUMNES AMB EDAT IGUAL O SUPERIOR A 65 ANYS / JUBILATS I PENSIONISTES

Matrícula

30,00€

Grau elemental

Llenguatge musical (preliminar 1r, 2n, 3r i 4t)

Piano i violí (de 1r a 4t)

Altres cursos i cant (de 1r a 4t)

90,00 €

Grau mitjà

Llenguatge musical (5è en endavant)

Piano i violí (5è en endavant)

Altres cursos i cant (5è en endavant)

165,00 €

Aquesta tarifa serà d'aplicació únicament si es compleixen un d'aquests requisits:

a) Que l'usuari en el moment de la inscripció en el curs corresponent tingui una edat igual o superior a 65 anys, edat que cal justificar amb la presentació del DNI o un document semblant.

b) Pels jubilats i pensionistes que acreditin la seva condició, amb acord previ motivat de la Batlia.

D.- TARIFA PER ALUMNES DE L'ESCOLA QUE FORMIN PART DEL COR INFANTIL D'ANDRATX / COR MUNICIPAL / BANDA DE MÚSICA / GRUP DE XEREMIES

Matrícula i una de les assignatures

30,00€

Aquesta tarifa serà d'aplicació únicament pels alumnes que durant l'any anterior hagin col·laborat en el cors, banda o grup de xeremies i que no hagin faltat injustificadament als concerts d'hivern i estiu del curs escolar anterior i previ informe favorable de la Direcció de la Escola de Música i aprovat per Batlia.

Pels alumnes que estiguin matriculats a distintes assignatures, l'aplicació d'aquesta tarifa es durà a terme amb el següent orde: Llenguatge musical, cant i qualsevol altra assignatura.

EPÍGRAF SEGON. CURSOS TEMPORALS

Curs d'estiu

S'aprovaran per acord de la Junta de Govern

Batucada

70,00€

Altres cursos temporals

S'aprovaran per acord de la Junta de Govern

Article 5.- Normes de gestió

1. Matrícula. En el cas dels antics alumnes, el pagament de la matrícula s'ha d'efectuar en el període establert per a la inscripció, i en el cas dels nous alumnes, en haver estat admesos. La matrícula, que grava l'activitat administrativa d'inscripció, s'ha de pagar per alumne.

 

2. Tarifa:

2.1. Curs anual: La tarifa pot ser abonada totalment abans de començar el curs, o bé de forma fraccionada en tres quotes trimestrals que s'han de liquidar a principi de cada trimestre i que s'han de presentar al cobrament mitjançant domiciliació bancària.

2.2. Curs temporal: En el cas dels cursos temporals, la tarifa s'ha d'abonar abans de començar el curs.

2.3. Curs mensual: En el cas de cursos mensuals, la tarifa s'ha d'abonar a principi de cada mes mitjançant domiciliació bancària, llevat del mes en què es produeixi l'alta, que s'ha d'abonar a la finestreta

3. Si l'admissió de l'alumne es produeix amb posterioritat a l'inici del curs, cal abonar les quotes trimestrals que corresponguin.

4. Baixes en el servei:

4.1. Les baixes de cursos anuals les han de formalitzar els usuaris o responsables abans d'acabar el trimestre anterior en què hagin de produir efecte. Una vegada comprovades per la direcció de l'escola, i tramitada la documentació corresponent, es produirà la baixa de la quota de la resta de trimestres del curs escolar, i en cas d'haver abonat la quota completa, cal tornar els trimestres no vençuts.

4.2. Les baixes dels cursos temporals han de ser formalitzades per escrit amb anterioritat a l'inici del curs.

4.3. Les baixes dels cursos mensuals les han de formalitzar per escrit els usuaris o responsables abans del dia 20 del mes anterior en què hagin de produir efecte.

En cap cas es tornarà la matrícula.

No es pot formalitzar la baixa ni tornar cap quota si s'incompleixen els períodes anteriorment esmentats, de tal manera que les baixes només tenen efectes si són comunicades en el temps establert i en la forma adient i són presentades en el registre general d'entrada o en qualsevol altre dels llocs establerts a aquest efecte en la Llei 30/1992, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

5. Assistència a classe: és obligatori estar al corrent de pagament de matrícula i quotes.

A) A principis de curs serà obligatoria la presentació del rebut de matrícula i de la 1ª quota.

B) En el 2n i 3r trimestre del curs, el no compliment de l'obligació de pagament suposará la baixa automàtica i la prohibició d'assistència.

Article 6.-Exempcions

Els minusvàlids i discapacitats psíquics i físics que tinguin un grau de minusvalidesa igual o superior al 33%. La sol·licitud s'ha de presentar junt amb la inscripció i, per concedir-la, cal l'acord previ motivat de la Batlia.

Article 7.- Delegació en la Junta de Govern Local

De conformitat amb el que preveu l'article 47.1 del Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, en relació amb l'article 23.2 b) de la Llei reguladora de les bases de règim local, es delega en la Junta de Govern Local la fixació o la modificació de la quantia dels preus públics per usuari.

Article 8.- Infraccions i sancions

Les infraccions i les sancions en matèria tributària s'han de regir pel que disposa la Llei general tributària i la normativa que la desplega.

DISPOSICIÓ FINAL

Aquesta ordenança entra en vigor una vegada que se n'hagi publicat completament el text en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i hagi transcorregut el termini previst en l'article 65.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, i estarà en vigor fins que es modifiqui o es derogui expressament.»

Andratx, 14 de novembre de 2019

La Batlessa

Katia Rouarch