Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 11544
Conveni de col·laboració entre el Consell Insular de Formentera i l’Associació República de la Cultura, per a la organització del Projecte Cultural Barnasants a l’illa de Formentera i la programació d’artistes formenterers al Barnasants per a l’any 2020

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb allò previst a l'article 48 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, es fa públic el següent conveni:

CONVENI DE COL·LABORACIÓ ENTRE EL CONSELL INSULAR DE FORMENTERA I L'ASSOCIACIÓ REPÚBLICA DE LA CULTURA PER A L'ORGANITZACIÓ DEL PROJECTE CULTURAL BARNASANTS A L'ILLA DE FORMENTERA I LA PROGRAMACIÓ D'ARTISTES FORMENTERERS AL BARNASANTS PER A L'ANY 2020

A Sant Francesc Xavier, a 13 de novembre de 2019

D'una banda, la Sra. Alejandra Ferrer Kirschbaum, presidenta del Conseller Insular de Formentera.

I, d'una altra part, el Sr. Pere Camps i Campos, president de l'Associació República de la Cultura.

ACTUEN

La primera, com a presidenta del Consell Insular de Formentera, actuant en nom i representació d'aquesta Corporació, d'acord amb l'article 136 del Reglament Orgànic del Consell Insular de Formentera (ROC) i en virtut de l'article 21.1.b) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, de la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny, de règim electoral general i de l'article 9 de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars.

El segon en representació de l'Associació República de la Cultura, l'associació organitzadora del Projecte Cultural Barnasants, projecte cultural de cançó d'autor que s'esdevé anualment entre els mesos de gener i abril arreu del domini lingüístic català.

Les parts ens reconeixem mútuament la capacitat legal necessària per formalitzar aquest conveni, d'acord amb les següents

CLÀUSULES

1. Objecte

L'objecte d'aquest conveni és d'establir els termes que han de regir la col·laboració entre el Consell Insular de Formentera i l'Associació República de la Cultura, en l'organització anual del Projecte Cultural Barnasants a l'illa de Formentera i la programació d'artistes de Formentera a l'àrea metropolitana de Barcelona en el marc del Barnasants, durant l'any 2020.

2. Compromisos del Consell Insular de Formentera

El Consell Insular de Formentera, per mitjà de la Conselleria de Cultura i  Educació, es compromet a:

Atendre les despeses artístiques derivades de la programació cultural tant a Formentera com dels artistes de Formentera programats al Barnasants, fixades en 10.000 € anuals IVA inclòs, (amb càrrec a la partida pressupostària 2020/1/334/22609/01). Aquestes despeses es podran veure reduïdes en cas d'obtenir d'altres fonts de finançament.

Atendre a la cessió gratuïta dels espais necessaris per a la programació cultural a Formentera.

Atendre les despeses i gestió de la impressió i difusió del material de comunicació (cartells, xarxes socials, tríptics, etc.) de la programació cultural a Formentera.

3. Compromisos de l'associació República de la cultura

L'associació República de la Cultura es compromet a:

Programar anualment almenys dos concerts a l'illa de Formentera: un concert d'un artista catalogat com a “emergent” i un concert o espectacle d'un artista o artistes catalogats de consolidats o de renom.

Programar almenys un Barnasants per la llengua a cada edició: un pla d'activitats culturals i educatives amb el doble objectiu de promoure la música i la llengua –els dos ingredients bàsics de la cançó– entre el jovent i fomentar els intercanvis culturals i musicals entre els artistes formenteres (especialment els més joves) i els de la resta del domini lingüístic català.

Programar anualment a l'àrea metropolitana de Barcelona almenys un concert d'un artista de l'illa de Formentera en el marc del Barnasants.

Assumir les necessitats logístiques (transport, allotjament, etc.) i d'autoria (drets d'autor) per tal de garantir la correcta programació cultural establerta en aquest conveni.

Fer la difusió i comunicació necessàries per a la programació dels artistes de Formentera al Barnasants i col·laborar amb el Consell Insular de Formentera en la difusió i comunicació de la programació cultural a Formentera.

Atendre les despeses d'infraestructures i espais necessaris per a la programació tan de l'artista emergent i l'artista consolidat que actuaran a Formentera com de l'artista de Formentera que actuarà a l'àrea metropolitana de Barcelona (equips de so, espais escènics o sales, etc.).

Atendre les despeses d'edició, disseny i elaboració del material de difusió per a la programació cultural tant a Formentera com al Principat de Catalunya.

Cedir al Consell Insular de Formentera el disseny del material de difusió elaborat pel Barnasants (tríptics, cartells, fotografies, dossiers de premsa, vídeos, etc.) amb la finalitat de difondre la programació cultural de Formentera.

Atendre les despeses d'impressió, difusió i publicitat dels espectacles dels artistes de Formentera programats a l'àrea metropolitana de Barcelona en el marc del Barnasants.

4. Addendes

A l'empara d'aquest Conveni de col·laboració, les parts podran regular d'altres condicions concretes de col·laboració en les seves addendes.

Les addendes seran signades per les mateixes parts que signen aquest Conveni, i podran incorporar-hi altres parts o entitats signatàries si estan directament relacionades amb la matèria o actuació a desenvolupar, objecte de l'addenda. Les addendes contindran, en tot cas, la formulació detallada de les obligacions que assumeixen cadascuna de les parts en la realització de l'actuació, els compromisos econòmics de despesa que comporta per a cada part i la partida pressupostària que els suportarà, així com, la vigència i les estipulacions que les parts creguin convenients pel que fa al seguiment i incompliment eventual dels compromisos assumits.

5. Comissió de Seguiment

A fi d'assegurar la coordinació, el seguiment i l'avaluació d'aquest Conveni de col·laboració es crea una Comissió de Seguiment, que estarà formada per dues persones en representació de cada part signant. Concretament, formaran part de la comissió de seguiment d'aquest Conveni Marc les següents persones, o aquelles en qui aquestes deleguin:

Pel Consell Insular de Formentera:

La persona titular de la Conselleria de Cultura del Consell Insular de Formentera

Una persona tècnica de la Conselleria de Cultura del Consell Insular de Formentera

Per l'Associació República de la Cultura:

El President de l'Associació

El Director del projecte cultural Barnasants

Els membres de la Comissió de Seguiment podran delegar amb caràcter temporal la seva representació en cas de necessitat. També podran ser convidats a participar en la Comissió de Seguiment les persones tècniques integrants dels equips de les parts signants.

La Comissió de Seguiment es reunirà, almenys, un cop l'any. Correspon la convocatòria de la comissió al Consell Insular de Formentera, i tindrà lloc a la seu d'aquest mateix Consell. 

Les funcions de secretaria tècnica de la  Comissió de Seguiment, als efectes d'aixecar acta o de coordinar i donar suport tècnic als seus treballs, les durà a terme la persona tècnica del Consell Insular de Formentera.

Les funcions de la Comissió de Seguiment seran les pròpies de seguiment d'aquest Conveni marc i, específicament, les següents:

Proposar les activitats i esdeveniments que puguin ser objecte d'aquest conveni, així com el contingut de l'addenda que ha de formalitzar les condicions de col·laboració en cada cas.

Avaluar les activitats realitzades a l'empara d'aquest Conveni en l'any anterior, així com l'eficàcia de l'instrument de col·laboració per resoldre les qüestions pràctiques que s'hagin plantejat, i proposar, si escau, els canvis que l'experiència recomani de cara a futures Addendes a aquest Conveni.

Coordinar els serveis tècnics d'ambdues parts en l'execució d'aquest Conveni.

Resoldre de manera amistosa els conflictes que puguin sorgir de l'aplicació d'aquest Conveni o de les addendes que s'hi incorporin.

Qualsevol altra relacionada amb el contingut d'aquest Conveni que les parts acordin.

6. Vigència temporal

La vigència temporal d'aquest Conveni s'inicia en data 1 de gener de 2020 i finalitza el 30 d'abril de 2020.  El Conveni es prorrogarà per acord explícit de les dues parts en el marc de la comissió de seguiment.

El Conveni pot ser modificat, alterat o esmenat per acord mutu de les parts, per escrit, mitjançant addendes i mentre aquest estigui vigent.

7. Pagament

El pagament de la quantia de 10.000 euros (IVA inclòs) correspon a les despeses artístiques derivades de la programació cultural, tant de les activitats realitzades a Formentera com les despeses dels artistes de Formentera programats al Barnasants. Aquestes despeses inclouran els conceptes de catxets, so, allotjament, dietes, viatges etc., derivats de les activitats realitzades.

El pagament es farà efectiu un cop les factures, per un valor màxim de 10.000 euros (IVA inclòs), s'hagin presentat i registrat prèviament a través de la plataforma de l'OVAC. S´entendran incloses en aquest conveni les activitats realitzades des del primer de gener fins al 30 d'abril de 2020.

La presentació de les factures serà posterior a la realització de la programació, es podrà en tot cas anar facturant per les actuacions a mesura que es vagin realitzant. Mai es podrà facturar i presentar factures abans de realitzar les activitats. 

8. Rescissió

Sens perjudici del que es preveu en el punt anterior, són causes de rescissió anticipada del Conveni de col·laboració les següents:

L'incompliment per qualsevol de les parts dels compromisos assumits en el Conveni i les seves addendes.

El mutu acord de les parts, instrumentat per escrit.

La impossibilitat sobrevinguda, legal o material, de donar compliment als seus pactes.

La denúncia prèvia, per escrit, amb dos mesos d'antelació, per alguna de les parts.

Les altres  causes de resolució previstes a la normativa aplicable.

9. Normativa aplicable

El present conveni de col.laboració té la naturalesa que preveu l´article 6.2 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic, i per tant queda exclòs del seu àmbit d´aplicació i es regirà per les seves clàusules i per les normes administratives que siguin aplicables.

10. Interpretació i resolució de conflictes  i jurisdicció aplicable

Aquest Conveni té naturalesa administrativa. Els dubtes que es puguin plantejar sobre la seva interpretació es resoldran de mutu acord entre les parts, mitjançant la Comissió de Seguiment. No obstant això, en cas de persistència del desacord correspondrà a la jurisdicció contenciosa administrativa de qualsevol dels dos territoris de resoldre les qüestions litigioses que puguin sorgir de la seva interpretació i compliment.

I com a prova de conformitat i per voluntat de les parts que hi intervenen, signen aquest Conveni de col·laboració, per duplicat exemplar i a un sol efecte, en el lloc i la data indicats.

Formentera, 13 de novembre de 2019

La presidenta del Consell Insular                       El president de l'Associació República de la Cultura

Segueixen signatures (...)

La qual cosa es fa pública per a general coneixement.

 

Formentera, 13 de novembre de 2019

La Presidenta del Consell Insular de Formentera,

Alejandra Ferrer Kirschbaum