Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

AJUNTAMENT D'ANDRATX

Núm. 11540
Desestiment proces selectiu per a la creacio borsi necessitats curta durada professors Escola d'Adults

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Regidor Delegat de l'Àrea de Personal (Decret núm. 2601/2019 de 8 d'octubre), en virtut del Decret núm. 2881/2019, ha disposat el següent:

«Atès l'informe emès per la tècnica de personal, que diu:

«Vistes les bases de la convocatòria, mitjançant concurs, de personal temporal per a la creació d'un borsí per cobertura de necessitats de curta durada o substitució de places de professors de l'Escola d'Adults d'Andratx, de data 18 de juliol de 2019.

Vist l'informe de la tècnica de personal on s'informa favorablement la legalitat de les bases i programa de la convocatòria, verificada de conformitat a la legislació aplicable i les bases generals aprovades per aquest Consistori, de data 18 de juliol de 2019.

Vist el Decret de Batlia, NÚM. 1919/2019 de data 29 de juliol de 2019, on s'aproven les bases reguladores de les proves selectives per a la constitució d'un borsí de professors escola adults, per cobertura de necessitats de curta durada.

Vista la publicació del text íntegre de les bases reguladores de les proves selectives en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 110, del 10 d'agost de 2019.

Vist el Decret de Batlia, de data 2 de setembre de 2019, on s'aprova la relació provisional d'aspirants admesos i exclosos, així com el nomenament dels membres del Tribunal qualificador per a la seva constitució.

Vista l'acta del Tribunal qualificador per a la valoració de mèrits del borsí específics de personal de curta durada de professors de l'Escola d‘Adults d'Andratx, de data 26 de setembre de 2019, i un cop esmenades les deficiències detectades a la documentació aportada pels aspirants, l'acta de l'esmentat Tribunal on s'exposa la baremació dels aspirants, de data 21 d'octubre de 2019.

Vistes les al·legacions presentades pel Sr. Sebastián Morell Prados, aspirant a la convocatòria que ens ocupa, amb RGE 12020/2019 de data 24 d'octubre de 2019, el qual exposa que s'han produït errades importants a les bases i a la baremació afectant al resultat.

En los Requisitos de las personas aspirantes no se exige estar en posesión del Certificado de Aptitud Pedagógica (CAP) para las personas con licenciatura, o el Máster del Profesorado para aquellos que tengan Grado diferente al de Grado de Educación Primaria, cuando realmente es un requisito IMPRESCINDIBLE para que una persona con licenciatura o grado (diferente al de Educación Primaria) puedan ejercer como profesores en las Islas Baleares y en España (...)”.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER.- La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques a l'article 93 estableix que:

En els procediments iniciats d'ofici, l'Administració podrà desistir, motivadament, en els supòsits i amb els requisits previstos en les Lleis.”

Respecte a la motivació del desistiment del present procediment cal indicar:

1) L'article 100.2 de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'Educació, estableix que Per a exercir la docència en els diferents ensenyaments regulats en la present Llei, serà necessari estar en possessió de les titulacions acadèmiques corresponents i tenir la formació pedagògica i didàctica que el Govern estableixi per a cada ensenyament.

2) El Reial decret 276/2007, de 23 de febrer, pel qual s'aprova el Reglament d'ingrés, accessos i adquisició de noves especialitats en els cossos docents que imparteixen els ensenyaments escolars del sistema educatiu i en el cos d'inspectors d'educació de funcionaris docents, modificat pel Reial decret 48/20 10, de 22 de gener.

3) El Reial decret 276/2007, de 23 de febrer, pel qual s'aprova el Reglament d'ingrés, accessos i adquisició de noves especialitats en els cossos docents que imparteixen els ensenyaments escolars del sistema educatiu i en el cos d'inspectors d'educació de funcionaris docents, modificat pel Reial decret 48/20 10, de 22 de gener.

4) El Reial decret 1834/2008, de 8 de novembre, pel qual es defineixen les condicions de formació per a l'exercici de la docència en l'educació secundària obligatòria, el batxillerat, la formació professional i els ensenyaments de règim especial i s'estableixen les especialitats dels cossos docents d'ensenyament secundari.

5) El Reial decret 1594/20 11, de 4 de novembre, pel qual s'estableixen les especialitats docents del cos de mestres que exerceixen les seves funcions en les etapes d'educació infantil i d'educació primària regulades en la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació. Modificat pel Reial decret 1058/20 15, de 20 de novembre.

6) L'Ordre ECI/3858/2007, de 27 de desembre, per la qual s'estableixen els requisits per a verificar els títols universitaris oficials que habiliten per a exercir les professions de professor d'educació secundària obligatòria i batxillerat, formació professional i ensenyaments d'idiomes. Modificada per l'Ordre EDU 3424/2009, d'11 de desembre i l'Ordre EDU/3498/20 11, de 16 de desembre.

Atès tot l'exposat, cal evidenciar que les bases de la convocatòria no inclouen com a requisit dels aspirants estar en possessió del Certificat d'Aptitud Pedagògica (CAP) o Master del Professorat en el seu cas, donant lloc a que el que s'hauria d'establir com a requisit imprescindible per a poder participar pugui ser valorat com a mèrit i, per tant, es creï una desviació que afavoreix a certs candidats per damunt de la resta, tot i no tenir un requisit que acredita la formació pedagògica i didàctica, i que es considera indispensable per poder exercir la docència.

SEGON.- L'article 84.1 de la LLei 39/2015 estableix que «Posaran fi al procediment la resolució, el desistiment, la renúncia al dret en què es fundi la sol·licitud, quan tal renúncia no estigui prohibida per l'ordenament jurídic, i la declaració de caducitat ».»

En ús a les atribucions que em confereix la vigent legislació,

RESOLC:

PRIMER.- Desistir del procés selectiu per a la creació d'un borsí per a la cobertura de les necessitats de curta durada o substitució de places de professors de l'Escola d'Adults d'Andratx.

SEGON.- Iniciar el procediment per dur a terme la devolució de les taxes abonades pels aspirants al procés selectiu.

TERCER.- Publicar aquesta resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears, al Tauló d'anuncis d'aquest Ajuntament i a la pàgina web de l'Ajuntament d'Andratx.

QUART.- Notificar a tots els participants a la convocatòria.

CINQUÈ.- Comunicar als departaments de Gestió Tributaria i personal.»

Contra aquest acord, que posa fi a la via administrativa, i de conformitat amb el que es disposa en els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, i 8, 45 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, es podrà interposar un dels següents recursos:

a) Amb caràcter potestatiu, recurs de reposició davant el mateix òrgan que va dictar l'acte recorregut (tret que es tracti d'un acte dictat per delegació en aquest cas correspondrà la resolució a l'òrgan que ha fet la delegació), en el termini d'un mes, a explicar des de l'endemà al de la recepció d'aquesta notificació.

La interposició del recurs, excepte en els casos en què una disposició estableixi el contrari, no suspendrà l'execució de l'acte impugnat, de conformitat amb el que es disposa en l'article 117 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre.

Si transcorregués un mes des de l'endemà al de la interposició del recurs de reposició sense que aquest hagi estat resolt, podrà entendre que ha estat desestimat i interposar recurs contenciós-administratiu davant el Jutjat del Contenciós Administratiu de Palma, en el termini de sis mesos, a explicar des de l'endemà al de la desestimació presumpta.

b) Recurs contenciós-administratiu davant el Jutjat del Contenciós Administratiu de Palma, dins del termini de dos mesos explicats des de l'endemà al de la recepció d'aquesta notificació.

 

En cas d'optar pel recurs potestatiu de reposició no es podrà interposar el recurs contenciós-administratiu fins que aquell sigui resolt expressament o s'hagi produït la seva desestimació per silenci administratiu.

Tot això sense perjudici de qualsevol altre recurs o acció que estimi procedent.

 

Andratx, 14 de novembre de 2019

El Regidor Urbanisme i Activitats

Antoni Mir Salvà