Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 10870
Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 29 d’octubre de 2019 per la qual s’aproven les llistes definitives de les persones que assoleixen un nou nivell de carrera professional i les llistes de les que no l’assoleixen (procediment de 30 de juny de 2017)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets i fonaments de dret

  1. Per mitjà de la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 25 de gener de 2018 es va convocar el procediment ordinari per accedir al model de carrera professional per al personal estatutari del Servei de Salut de les Illes Balears que el 30 de juny de 2017 hauria complert el termini mínim per obtenir o ascendir a un determinat nivell de carrera (BOIB núm. 14, de 30 de gener).
  2. Per mitjà de la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 19 de juliol de 2018 es va modificar la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 25 de gener de 2018 citada en el punt precedent (BOIB núm. 93, de 28 de juliol).
  3. Per mitjà de la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 15 de març de 2019 es varen aprovar les llistes provisionals de persones admeses i excloses de la convocatòria.
  4. Per mitjà de la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 16 de maig de 2019 es varen aprovar les llistes definitives de persones admeses i excloses de la convocatòria.
  5. Per mitjà de la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 22 d'octubre de 2019 es va aprovar la modificació de les llistes definitives de persones candidates i de persones excloses de la convocatòria (BOIB núm. 147, de 29 d'octubre).
  6. A fi que dins el termini de 10 dies hàbils poguessin formular-hi observacions o reclamacions, es varen publicar les propostes provisionals del personal dels grups i subgrups següents en les dates indicades: A1 sanitaris, A1 gestió i serveis, A2 gestió i serveis i del grup AP, 24 de maig de 2019; subgrup A2 sanitaris, 6 de juny de 2019; subgrup C1 gestió i serveis, 11 de juny de 2019; subgrup C2 gestió i serveis, 20 de juny de 2019;  subgrup C1 sanitaris, 3 de juliol de 2019, i subgrup C2 sanitaris, 24 de juliol de 2019.
  7. Els comitès específics d'avaluació del sistema de carrera professional del Servei de Salut es varen reunir per valorar les al·legacions presentades dins el termini establert.
  8. El 26 de setembre de 2019 es va reunir el Comitè Central d'Avaluació de Carrera Professional per revisar les al·legacions que els comitès específics no havien acceptat.
  9. Una vegada resoltes les al·legacions, el Comitè Central d'Avaluació va elevar la proposta definitiva al director general del Servei de Salut de conformitat amb la base 8.5 de la convocatòria.

Per tot això dict la següent

Resolució

  1. Aprovar la llista definitiva del personal estatutari que assoleix un nou nivell de carrera professional (annex 1); la llista definitiva del personal estatutari que no assoleix un nou nivell de carrera professional (annex 2) i la llista definitiva del personal sanitari local o funcionari que depèn de la Mesa Sectorial de Sanitat que presta servei en institucions sanitàries del Servei de Salut que no assoleix un nou nivell de carrera professional (annex 3) de la convocatòria per accedir al model de carrera professional del personal estatutari del Servei de Salut de les Illes Balears que el 30 de juny de 2017 hauria complert el termini mínim per obtenir o ascendir a un determinat nivell de carrera.
  2. Determinar que el reconeixement administratiu del nivell o grau de carrera té efectes administratius des de l'1 de juliol de 2017. Els efectes econòmics i el calendari corresponents al complement retributiu de carrera s'abonaran d'acord amb els terminis i els percentatges establits en la base 9.2 de la convocatòria i en les disposicions transitòries de l'Acord de carrera vigent:

a) El Personal estatutari fix del Servei de Salut que ocupi una plaça en comissió de serveis en qualsevol servei integrat en el Sistema Nacional de Salut té dret al reconeixement administratiu del nivell de carrera que consta en les llistes definitives, però únicament tindrà efectes econòmics des del moment en què es reincorpori de manera efectiva a la seva plaça.

b) El personal estatutari de qualsevol servei integrat en el Sistema Nacional de Salut que ocupi una plaça en el Servei de Salut en comissió de serveis o per qualsevol sistema d'ocupació que no sigui «en propietat» que hagi participat en aquest procediment tindrà únicament dret al reconeixement administratiu del nivell o grau de carrera, sempre que no li sigui aplicable el sistema de carrera professional del servei de salut al qual estigui adscrita la seva plaça de personal estatutari. Els efectes econòmics que es deriven del reconeixement d'aquell nivell queden supeditats a obtenir una plaça de personal estatutari fix en el Servei de Salut de les Illes Balears.

c) El personal que està en la situació de comissió de serveis ja té homologat pel Servei de Salut de les Illes Balears un grau o nivell de carrera en un altre servei de salut, li serà aplicable allò que disposa el paràgraf precedent respecte del nou reconeixement que es dugui a terme amb aquest nou procediment.

d) La classificació del personal temporal en un nivell de carrera no suposa la consolidació del nivell, però si en el futur adquireix la condició de personal estatutari fix consolidarà el nivell assignat en aquest procediment d'acord amb el punt 23.4 de l'Acord de carrera vigent.

Independentment del nivell o grau en què el professional sigui classificat, percebrà mensualment a partir d'aquesta classificació el 25 % de la quantitat establerta per al nivell o grau I del grup o subgrup en què hagi estat classificat i es percebrà en concepte «a compte de la carrera professional». En tots els casos els efectes econòmics es produiran durant la vigència del nomenament com a personal temporal.

e) nivell o grau de carrera reconegut per mitjà d'aquesta resolució queda supeditat a mantenir el règim jurídic del personal afectat.

  1. Abonar al personal estatutari fix els endarreriments corresponents al complement «carrera professional» i al personal estatutari temporal els endarreriments corresponents al complement «a compte de la carrera professional».
  2. Publicar aquesta resolució en el web del Servei de Salut de les Illes Balears, en els taulers d'anuncis de les gerències territorials i dels Serveis Centrals i en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs de reposició davant del director general del Servei de Salut en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant de la jurisdicció contenciosa administrativa de Palma en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 29 d'octubre de 2019

El director de Gestió i Pressuposts

Manuel Palomino Chacón

Per abstenció del director general

(Article 13 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, i article 14 del Decret 39/2006, de 21 d'abril)

Documents adjunts