Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'HISENDA I RELACIONS EXTERIORS

Núm. 10801
Resolució de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, a proposta del director general de Cooperació Local i Patrimoni, per la qual s'autoritza la cessió d'ús gratuït i temporal de la marca núm. 2.911.499, “Mallorca Illes Balears” (logotip) al Consell de Mallorca i a la Fundació Mallorca Turisme (Exp. SP 206/2019)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data 22 d'octubre de 2019, el director general de Cooperació Local i Patrimoni ha formulat la proposta de resolució següent:

Fets

1. La Comunitat Autònoma de les Illes Balears és la titular de la marca núm. 2.911.499, “Mallorca Illes Balears”, amb el distintiu corresponent (logotip), degudament registrada i en vigor conforme a la Llei 17/2001, de 7 de desembre, de Marques, que li confereix al seu titular el dret exclusiu a utilitzar-la en el trànsit econòmic; i l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB), regulada per Decret 18/2018, de 22 de juny, que té, entre uns altres com a objecte genèric, l'estratègia turística de les Illes Balears, adscrita a la conselleria competent en matèria de Turisme, és l'encarregada de mantenir i gestionar la marca esmentada.

2. En data 2 de setembre de 2019, es va registrar entrada, núm. 1462 en l'AETIB, d'un escrit del conseller de Turisme i Esports del Consell de Mallorca, en el qual exposa que, quan el Govern de les Illes Balears va transferir l'any 2018 les competències en promoció turística al Consell de Mallorca mitjançant Decret 7/2018 de 23 de març, no es va incloure la cessió i/o autorització al Consell de Mallorca del logotip que fins ara s'utilitzava per a la promoció turística de l'illa de Mallorca.

3. En data 24 de setembre de 2019, el director de l'AETIB va emetre memòria explicativa en la qual acredita la finalitat pública i interès social que suposa la cessió d'ús gratuït i temporal de la marca (logotip) i considera necessària la cessió per un període d'un any prorrogable amb un preavís mínim de 3 mesos per qualsevol de les parts, sense perjudici que la Fundació Mallorca Turisme pugui fer ús de la marca, en pro de la utilitat pública i interès social.

4. En data 25 de setembre de 2019, el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i president de l'AETIB  va dictar resolució instant a la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors a iniciar expedient de cessió d'ús  gratuït i temporal de la marca núm. 2.911.499, “Mallorca Illes Balears”, amb el distintiu corresponent (logotip) al Consell de Mallorca per al període de temps i en els termes descrits en la memòria explicativa i justificativa dictada pel director de l'AETIB.

5. En data 14 d'octubre de 2019 es va dictar resolució d'inici de l'expedient de cessió d'us gratuït i temporal per part del director general de Cooperació Local i Patrimoni.

Fonaments de dret

1. Els articles 63 i 64, per remissió dels  articles 72, 87.g), i el 88.f), tots ells de la Llei 6/2001, d'11 d'abril, del patrimoni de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

2. Els articles 128, 129 i 130, per remissió de l'article 142, tots ells del Decret 127/2005, de 16 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desenvolupament de la Llei 6/2001, d'11 d'abril, del patrimoni de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

3. La Llei 17/2001, de 7 de desembre, de Marques.

4. El Decret 18/2018, de 22 de juny, pel qual es reorganitza, es reestructura i es regula l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears.

5. Els articles 21.1, 22 i 34 de la Llei 15/2006, de 17 d'octubre, d'arxius i  patrimoni documental de les Illes Balears.

6. El Decret 9/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 88, de 3 de juliol).

7. El Decret 10/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es disposa el nomenament dels membres de Govern de les Illes Balears (BOIB núm. 88, de 3 de juliol).

8. El Decret 21/2019, de 2 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2019, de 2 de juliol, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 106, de 2 d'agost).

9. El Decret 62/2019, de 2 d'agost, pel qual es nomena a alts càrrecs de la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors (BOIB núm. 107, de 3 d'agost).

Proposta de Resolució

Propòs a la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors dicti una resolució en els termes següents:

1. Autoritzar la cessió d'ús gratuït i temporal de la marca núm. 2.911.499, “Mallorca Illes Balears” (logotip) al Consell de Mallorca i a la Fundació Mallorca Turisme.

2. Establir que la cessió d'ús gratuït i temporal es fa per un període d'un any, comptadors des de la formalització de l'acta de lliurament, prorrogable tàcitament per períodes anuals amb un límit de vint anys.

3. Determinar que les dues parts, en qualsevol moment anterior al venciment de la cessió o les seves pròrrogues, poden donar per acabada la cessió d'ús gratuït i temporal, sempre que ho hagin notificat a la part contrària amb un mínim de tres mesos d'antelació a la fi de cada període de vigència.

4. Anotar les característiques d'aquesta cessió en l'Inventari General de Béns i Drets de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

5.  Notificar aquesta Resolució a les parts interessades.

6.  Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

Resolució

Manifestar la conformitat amb la proposta de resolució i dictar-ne resolució en els mateixos termes.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se notificat i publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se notificat i publicat la Resolució, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 22 d'octubre de 2019

La consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors

Rosario Sánchez Grau

 

El director general proposant

Francesc Miralles i Mascaró