Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

INSTITUT MALLORQUÍ D'AFERS SOCIALS

Núm. 10532
Extracte de la resolució de dia 17 d’octubre de 2019 de la Presidència de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), relatiu a l’aprovació de la convocatòria pública d’ajudes econòmiques per a entitats que duen a terme activitats de suport als serveis socials d’atenció primària i activitats de suport per a persones en situació d’exclusió social amb problemes afegits de salut per a l’any 2019

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNSS (Identif.): 478220

De conformitat amb el previst als articles 17.3.b i 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria, el text complet de la qual es pot consultar en la Base de Dades Nacional de Subvencions (http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index):

Primer. Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria és fixar els criteris i el procediment de les ajudes econòmiques adreçades a entitats que duen a terme activitats de suport als Serveis Socials d'Atenció Primària i activitats de suport per a persones en situació d'exclusió social amb problemes afegits de salut per a l'any 2019.

Segon. Beneficiaris

Podran ser beneficiàries d'aquestes subvencions les entitats privades sense afany de lucre que realitzen les activitats que són objecte d'aquesta convocatòria i que compleixin els requisits següents:

1. Estar legalment constituïdes.

2. No tenir afany de lucre.

3. Tenir domicili social (representació o delegació) a l'illa de Mallorca.

4. Estar inscrita en el Registre Unificat de Serveis Socials de les Illes Balears, abans de la data de la sol·licitud en el marc d'aquesta convocatòria.

5. Tenir capacitat jurídica i d'obrar.

6. Estar al corrent en el compliment de les obligacions econòmiques amb el Consell de Mallorca i amb l'IMAS i de les altres obligacions tributàries i amb la Seguretat Social que venguin imposades per la normativa vigent.

7. No incórrer en cap de les prohibicions per ser beneficiari que estableix l'art. 13.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (LGS).

8. Disposar de l'autorització per a la realització d'activitats, serveis i programes en matèria de serveis socials adreçats a població en general i/o a aquells col·lectius de persones en risc o situació d'exclusió social.

9. Tenir per objecte principal en els seus estatuts la realització d'activitats, serveis i programes en matèria de serveis socials adreçats a població en general i/o a aquells col·lectius de persones en risc o situació d'exclusió social.

Aquesta convocatòria va dirigida a entitats que realitzin o estiguin dotades d'un recurs comparable al públic però des de la iniciativa privada no lucrativa, sent entitats que treballen, des de la vessant dels serveis socials, amb les persones en situació d'exclusió social amb problemàtiques de salut a les quals l'IMAS no pot donar cobertura i que no pertanyen a la Xarxa d'inserció Social de Mallorca i/o no tenen cap tipus de contracte o ajudes de l'administració per a la realització de dites activitats.

En qualsevol cas, s'exclouen d'aquesta convocatòria les entitats privades que d'acord amb els seus estatuts, adoptin la denominació de federació, confederació o coordinadora, o en tot cas, es tracti d'una unió d'associacions (article 3 de la Llei orgànica 1/2002, de 22 de març, reguladora del dret d'associació), així com, les fundacions que, d'acord amb l'escriptura de constitució, tenguin com a fundadores persones jurídiques de naturalesa pública.

 

Tercer. Actuacions

a) LÍNIA 1 Actuacions de suport als Serveis Socials d'Atenció Primària. Aquesta línia inclourà les següents actuacions:

  • Atenció directa en els barris i pobles. Treball que es fa amb professionals, bàsicament treballadors/es socials, i que realitzin les tasques d'acollida, orientació, informació, i si cal derivació cap a altres recursos.

  • Treball sobre els usuaris: l'acompanyament i seguiment dels usuaris durant tot el procés en el que s'està intervenint i la tramitació de recursos, prestacions i altres ajuts tant públics com privats.

  • Activitats de caràcter preventiu, d'informació, d'atenció i de suport social, psicològic i emocional a persones afectades per situacions que generen vulnerabilitat, dependència, risc d'aïllament, discriminació, marginació i exclusió social.

  • Activitats d'inserció, rehabilitació i integració social i/o sociolaboral de persones i/o col·lectius amb dificultats socials, més desfavorits i/o exclosos socialment; així com actuacions que complementin programes d'assistència, inserció i reinserció social de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials i/o dels serveis socials d'atenció primària que es gestionin des de l'àmbit municipal.

  • Realització de projectes sorgits de les demandes i necessitats dels usuaris atesos, amb especial atenció als col·lectius amb més risc.

b) LÍNIA 2 Actuacions de suport per a persones en situació d'exclusió social amb problemes afegits de salut.

  • Són les activitats adreçades a la cobertura de necessitats bàsiques de dites persones (allotjament, manutenció, roba, etc.), acompanyaments, suport i companyia, connexió amb els serveis de salut, així com suport psicosocial.

Quart. Bases reguladores

Ordenança general de subvencions del Consell de Mallorca de 23 de desembre de 2016 (BOIB núm. 21, de 18 de febrer de 2017), modificada per l'Acord del Ple de dia 14 de juny de 2018 (BOIB núm. 96 de 4 d'agost de 2018).

Cinquè. Quantia

L'import màxim que es destina a aquesta convocatòria és de QUATRE-CENTS MIL EUROS (400.000,00 €), del pressupost de despeses de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) de l'anualitat 2019 amb càrrec a la partida pressupostària 30.23152.48000. Per a la línia I es destinen 350.000€ i per a la línia II es destinen 50.000,00€.

Sisè. Termini per a la presentació de sol·licituds

El termini per a la presentació de les sol·licituds és de 10 dies hàbils, comptadors a partir del dia següent al de la publicació d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. D'acord amb l'establert a l'article 30.2 de la Llei 39/2015 de procediment administratiu comú de les administracions públiques, s'exclouen del còmput els dissabtes els diumenges i els declarats festius.

Setè. Despeses elegibles

Únicament seran subvencionables les despeses derivades de les activitats i del funcionament dels serveis que es detallen tot seguit:

  • Despeses de personal contractat per l'entitat i destinat a l'atenció directa dels usuaris.

  • Despeses corrents necessàries per la realització dels serveis o les activitats: telefonia (fixa i mòbil) accés a Internet, material fungible, correspondència, difusió del projecte auditories i prevenció de riscos laborals.

  • Despeses corrents necessàries per al manteniment de local o locals on es duen a terme les activitats: lloguer, subministrament d'aigua, electricitat i gas, comunitats de propietaris, impost de béns immobles, taxes de residus sòlids i urbans, assegurances, neteja, manteniment de sistemes d'alarma i seguretat, i detecció i extinció d'incendis.

  • Despeses de personal de direcció, coordinació, administració i serveis generals de les activitats relacionades amb el projecte, aquestes despeses no podran superar el 10% de l'import del projecte aprovat.

  • Ajuts econòmics puntuals per a persones en situació de necessitat per cobrir despeses bàsiques i d'urgent necessitat, rebut detallat de l'import de l'ajuda.

  • No són elegibles les despeses de les inversions materials en equipaments, maquinària o infraestructures, així com tampoc les despeses de creació o l'adquisició de béns de naturalesa inventariable, amb càrrec a la subvenció concedida, atès que aquesta sols finança despesa corrent. No obstant això, es podran imputar les amortitzacions corresponents al període dels elements de transport necessaris per al desenvolupament del servei, sempre i quan la seva adquisició no hagués estat íntegrament subvencionada. En cas de que l'adquisició hagués estat parcialment subvencionada, es podrà imputar la amortització resultant de descomptar al cost d'adquisició la subvenció concedida. S'haurà d'aportar factura o còpia compulsada relativa a l'adquisició de l'element, el pla d'amortització calculat conforme a coeficients d'amortització fiscalment admesos i, en el cas de que l'adquisició hagués estat parcialment subvencionada, resolució de la concessió de subvenció.

 

Vuitè. Altres dades

El model normalitzat de sol·licitud i la documentació que s'hi ha d'acompanyar es troba disponible, a la seu electrònica del Consell de Mallorca.

(https://seu.conselldemallorca.net/es-ES/)

 

Palma, 23 d'octubre de 2019

El president de l'IMAS

Javier de Juan Martín