Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MEDI AMBIENT I TERRITORI

Núm. 10282
Resolució de 16 d'octubre de 2019 de la directora general de Recursos Hídrics per la que s'anuncia l'obertura del període de consulta i informació pública dels documents inicials del procés de Planificació Hidrològica (revisió de tercer cicle) corresponent a la demarcació hidrogràfica de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Directiva 2000/60/CE, del Parlament Europeu i del Consell, de 23 d'octubre de 2000, per la qual s'estableix un marc comunitari d'actuació en l'àmbit de la política d'aigües, obliga les autoritats nacionals a l'adopció d'una sèrie de mesures adreçades a que les masses d'aigua de la Comunitat assoleixin una sèrie d'objectius mediambientals. La manera d'assolir els esmentats objectius és la planificació hidrològica, la qual s'ha d'elaborar a partir d'una diagnosi de l'estat de cadascuna de les masses d'aigua, amb la participació activa de les parts interessades en l'aplicació de les mesures establertes en l'esmentada planificació.

Per tal d'assegurar la participació pública en l'elaboració de la planificació hidrològica, l'esmentada Directiva estableix en el seu article 14 l'obligació que els estats membres vetllin perquè a cada demarcació hidrogràfica es publiquin i es posin a disposició del públic, entre d'altres, un calendari i un programa de treball sobre l'elaboració del pla hidrològic de conca amb inclusió de les mesures de consulta que cal que s'adoptin.

De conformitat amb aquest mandat, tant la disposició addicional dotzena del text refós de la Llei d'aigües, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/2001, de 20 de juliol, com com els articles 72 i 76 del Reial Decret 907/2007, de 6 de juliol, pel que s'aprova el Reglament de Planificació Hidrològica estableixen el deure de l'Administració hidràulica de preparar, publicar i posar a disposició de la ciutadania el calendari i programa de treball, l'esquema de temes importants i el projecte de participació pública.

L'Administració hidràulica ha de concedir un termini mínim de sis mesos per a la presentació d'observacions per escrit sobre els esmentats documents, de conformitat amb el que estableix l'apartat 2 de la disposició addicional dotzena del text refós de la Llei d'aigües.

En exercici de les competències en matèria de planificació hidrològica establertes en el Decret 21/2019, de 2 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2019 de 2 de juliol, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 106 de 2 d'agost de 2019).

Resolc

1. Fer públics els documents inicials del Pla de la Demarcació Hidrogràfica de les Illes Balears per al període 2022-2027.

2. Aquesta informació està disponible a la plana web de la Direcció General de Recursos Hídrics http://dgrechid.caib.es per a la presentació d'observacions durant un termini de sis mesos a comptar a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 16 d'octubre de 2019

La directora general de Recursos Hídrics

Juana María Garau Muntaner