Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, UNIVERSITAT I RECERCA

Núm. 10170
Resolució de la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa i de la directora de l’Institut Balear de la Dona de dia 11 d’octubre de 2019 per la qual s’amplia el termini de presentació de sol·licituds per participar al programa «Accions de sensibilització per a la promoció de la igualtat i la prevenció de la violència masclista als centres educatius en el marc de la celebració del 25 de Novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Any 2019», dirigit als centres docents de titularitat pública que imparteixen ensenyaments no universitaris de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Al BOIB núm. 126, de 14 de setembre de 2019, es va publicar la Resolució de la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa i de la directora de l'Institut Balear de la Dona per la qual es convoquen els centres docents de titularitat pública que imparteixen ensenyaments no universitaris de les Illes Balears a participar en el programa «Accions de sensibilització per a la promoció de la igualtat i la prevenció de la violència masclista als centres educatius en el marc de la celebració del 25 de Novembre, dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones. Any 2019».

2. El punt 4 de l'annex 1 d'aquesta resolució estableix els compromisos següents:

a) La Conselleria d'Educació,Universitat i Recerca es compromet a:

  • Fer una aportació econòmica de 380.000 €, repartits entre els centres seleccionats, amb un màxim de 2.000 € per centre. Aquestes aportacions es faran a càrrec de la partida pressupostària 13901 421D02 22900 00 19090 de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de l'any 2019. Excepcionalment, el límit per centre es pot ampliar fins als 4.000 € en qualsevol dels supòsits següents, seguint l'ordre de prioritat següent: tenir un pla d'igualtat aprovat; haver participat en el programa «Cap a la coeducació als centres educatius»; haver indicat a la memòria de convivència del curs 2018-2019 la realització d'accions per afavorir la promoció de la igualtat i la prevenció de la violència masclista.

  • Revisar les sol·licituds i seleccionar les accions proposades pels centres educatius.

  • Assessorar en el desenvolupament de les accions de sensibilització de cadascun dels centres seleccionats.

  • Fer difusió de les bones pràctiques relacionades amb aquesta convocatòria.

  • Avaluar el procés i els resultats del programa.

  • Gestionar l'expedient econòmic i administratiu del programa.

b) L'Institut Balear de la Dona es compromet a:

  • Col·laborar en el disseny del programa.

  • Participar en la Comissió de Selecció.

  • Fer-se càrrec del cost de les accions del programa correctament justificades fins al límit establert.

c) Els centres participants al programa es comprometen a:

  • Implementar les accions seleccionades entre l'1 i el 30 de novembre de 2019. Si alguna de les accions no es pot dur a terme, per causes justificades, se'n pot dur a terme una de similar. El format de les accions pot ser el que el centre decideixi (per exemple, poden ser tallers, jornades, cinefòrums, contractació d'obres de teatre, material didàctic, activitats artístiques als patis, o qualsevol altra activitat que doni resposta a les mesures del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere). També es poden fer accions conjuntes entre diversos centres. Les famílies de l'alumnat hi poden participar a través de les seves associacions.

  • A efectes de la justificació, s'han de fer constar a la documentació generada de les activitats, als cartells, als espais, als materials que s'elaborin, etc. els sis logotips següents:

a. Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat

b. Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca

c. Institut Balear de la Dona

d. Institut per a la Convivència i l'Èxit Escolar

e. Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat

f. Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere

Els logotips es poden descarregar de la pàgina web de l'Institut per a la Convivència i l'Èxit Escolar.

  • Nomenar una persona encarregada de la coordinació de les accions del programa i implicar l'equip directiu per facilitar aspectes organitzatius, espais i horaris per poder dur a terme les accions.

  • Presentar una memòria final amb evidència documental del que s'ha fet. Aquesta evidència s'ha d'adequar al tipus d'activitat que s'hagi realitzat i pot consistir en fotografies, vídeos, cartells, els mateixos materials elaborats, etc.

  • Presentar la justificació de la despesa econòmica amb les factures corresponents. Només es poden justificar les despeses destinades al pagament de material fungible, artistes i altres professionals i entitats que treballin la prevenció de la violència masclista. S'entén que només s'inclourà el material estrictament necessari i justificable per al desenvolupament de l'acció. No es pot justificar la compra de material inventariable (ordinadors, tauletes, dispositius mòbils, taules, cadires, etc.).

  • Presentar la declaració de l'ús correcte de les despeses de material, segons l'annex 3 de la convocatòria.

3. El punt sisè de l'annex 1 estableix com a límit de presentació de la sol·licitud el dia 7 d'octubre de 2019.

4. Una vegada que la Comissió de Selecció ha valorat les sol·licituds presentades segons els criteris de selecció del punt 8 de l'annex 1 i que s'ha publicat la llista provisional de centres seleccionats a la pàgina web de l'Institut per a la Convivència i l'Èxit escolar dins els terminis establerts al punt 9 de l'annex 1, es conclou que no s'ha exhaurit la quantitat pressupostada per al desenvolupament del programa.

Fonaments de dret

1. La Constitució espanyola.

2. La Llei orgànica 1/2004, de 28 de desembre, de mesures de protecció integral contra la violència de gènere.

3. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (LOE).

4. La Llei orgànica 8/2013, de 9 de desembre, per a la millora de la qualitat educativa (LOMCE).

5. La Llei 3/2007, de 22 de març, d'igualtat efectiva entre dones i homes.

6. La Llei orgànica 2/2010, de 3 de març, de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l'embaràs.

7. La Llei 8/2016, de 30 de maig, per garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per erradicar l'LGTBIfòbia.

8. La Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes a les Illes Balears.

9. La Llei 5/2000, de 20 d'abril, de l'Institut Balear de la Dona.

10. El Decret 21/2012, de 16 de març, de modificació del Decret 109/2001, de 3 d'agost, pel qual es regulen l'organització i el funcionament de l'Institut Balear de la Dona.

11. El Decret 10/2008, de 25 de gener, pel qual es crea l'Institut per a la Convivència i l'Èxit Escolar de les Illes Balears.

12. El Decret 121/2010, de 10 de desembre, pel qual s'estableixen els drets i els deures de l'alumnat i les normes de convivència als centres docents no universitaris sostinguts amb fons públics de les Illes Balears.

13. El Pacte Social contra les Violències Masclistes 2017-2020.

Per tot això, dictam la següent

Resolució

1. Determinar l'ampliació del termini de presentació de sol·licituds per participar al programa "Accions de sensibilització per a la promoció de la igualdat i la prevenció de la violència masclista als centres educatius en el mard de la celebració del 25 de Novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. Any 2019" dirigit als centres docents de titularidad pública que imparteixen ensenyament no universitaris de les Illes Balears, fins al dia 18 octubre de 2019.

2. Establir que poden presentar la sol·licitud els centres docents de titularitat pública que imparteixen ensenyaments no universitaris de les Illes Balears amb els mateixos requisits de participació del punt 3 de l'annex 1 del programa, dirigit als centres docents de titularitat pública que imparteixen ensenyaments no universitaris de les Illes Balears, fins el dia 18 octubre de 2019.

3. Determinar l'ampliació del termini per implantar les accions educatives fins el dia 20 de desembre de 2019.

4. Fixar que es poden presentar a la convocatòria:

a) Els centres seleccionats a la llista provisional apareguda al web de l'Institut per a la Convivència i l'Èxit Escolar que no han exhaurit la totalitat del màxim pressupostat segons els criteris del punt 4 de la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa i de la directora de l'Institut Balear de la Dona de dia 10 de setembre de 2019.

b) Els centres de titularitat pública que no hagin registrat la sol·licitud de participació dins el termini establert al punt 6 de l'annex1 de la Resolució de la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa i de la directora de l'Institut Balear de la Dona de dia 10 de setembre de 2019.

5. Establir la finalitat de la presentació de sol·licituds, que pot ser:

a) L'ampliació de la dotació econòmica per implementar accions de sensibilització.

b) La sol·licitud de participació al programa.

6. Establir els criteri per atorgar les aportacions econòmiques següents: ordre i hora de registre de la sol·licitud fins a exhaurir la quantitat pressupostada al punt 4 de l'annex 1 de la Resolució de la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa i de la directora de l' institut Balear de la Dona de dia 10 de setembre de 2019.

7. Ordenar la publicació d'aquesta Resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears i als llocs web de la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució  -que no exhaureix la via administrativa- es pot interposar un recurs d'alçada davant el conseller d'Educació, Universitat i Recerca en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de publicar-se, de conformitat amb els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i el que s'estableix a l'article 58 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 

Palma, 11 d'octubre de 2019

La directora general de Primera Infància, Innovació

i Comunitat Educativa

La directora de l'Institut Balear de la Dona

Amanda Fernández Rubí   

Maria Duran i Febrer