Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT D'ALCÚDIA

Núm. 10148
Modificació del règim de dedicació, retribucions i indemnitzacions dels membres de la corporació

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En compliment d'allò que disposa l'article 75.5 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de bases de règim local, es fan públics l'acord plenari adoptat en sessió extraordinària de dia 22 de juliol de 2019, relatiu a la aprovació proposta modificación del règim de dedicació, retribucions i indemnitzacions dels membres de la corporació.

"8. EXAMEN I APROVACIÓ PROPOSTA MODIFICACIÓ DEL RÈGIM DE DEDICACIÓ, RETRIBUCIONS I INDEMNITZACIONS DELS MEMBRES DE LA CORPORACIÓ.

 Es presenta proposta de Batlia de data 11/07/2019, que a continuació es transcriu: 

Conformement amb el disposat als articles 73.3, 75, 75.bis i 75.ter  de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de bases de règim local, a l'article 74.2, 77,2 i 3 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, el Ple de l'Ajuntament determinarà els membres de les corporacions municipals que exerciran els seus càrrecs amb dedicació exclusiva o parcial, les seves retribucions i el règim de dedicació mínima per a la percepció de les dites retribucions.

Per altre banda, d'acord amb els articles 73.3 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de bases de règim local, i 77.2 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, el Ple de l'Ajuntament podrà assignar als grups polítics una dotació econòmica que comptarà amb un component fix idèntic per a tots els grups, i un component variable en funció del nombre de membres de cada grup.  

Aquesta dotació tindrà per finalitat sufragar el cost de les activitats socials desenvolupades pels grups, així com els estudis, informes i actuacions necessàries en relació als assumptes municipals, sense que es puguin dedicar al pagament de remuneracions de personal de qualsevol tipus ni a l'adquisició de béns que puguin constituir actius fixes de caràcter patrimonial. Els grups polítics hauran de dur una comptabilitat específica de la dotació que s'acordi, que posaran a disposició del Ple sempre que aquest ho demani.

Així mateix, d'acord amb els articles 75.2 i 3 i 75.bis.3 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de bases de règim local; 74.4 i 5 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears; i 13.5 i 6 del Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, els membres de les corporacions municipals podran percebre indemnitzacions i assistències en les quanties i condicions que acordi el Ple de l'Ajuntament.  

Això atès, aquesta batlia sotmet a consideració del plenari l'adopció dels següents:

ACORDS

PRIMER.- Determinar els càrrecs en règim de dedicació exclusiva, amb efectes a partir de dia 17 de juny de 2019:

Dedicació

Càrrec

Retribucions mensuals (x14)

Retribucions anuals

Exclusiva

1r. Tinent de batle Sr. Domingo Bonnin Daniel

2.854,00

39.956'00

Exclusiva

4t. Tinent de batle Sra. Aguas Santas Lobo

2.854,00

39.956'00

Exclusiva

5è. Tinent de batle Sr. Joaquin Cantalapiedra

2.854,00

39.956'00

SEGON.- Determinar els càrrecs en règim de dedicació exclusiva, amb efectes a partir de dia 1 d'octubre de 2019:

Dedicació

Càrrec

Retribucions mensuals (x14)

Retribucions anuals

Exclusiva

2on. Tinent de batle Sr. Martín Garcias Plomer

2.854,00

39.956'00

Exclusiva

Regidora delegada, Cultura, Educació i Fires Sra. Antònia Cànaves Cànaves

2.854,00

39.956'00

 

TERCER.- Determinar el càrrec en règim de dedicació parcial (80%), amb efectes a partir de dia 17 de juny de 2019:

Dedicació

Càrrec

Retribucions mensuals (x14)

Retribucions anuals

Parcial  *

80%

3ª. Tinent de batle Sra. Juana Mª Bennasar Serra

2.283,20

31.964,80'00

*La dedicació parcial serà realitzada amb caràcter general de dilluns a dijous.

Mitjançant resolució de Batlia es determinaran els regidors que ocuparan els distints càrrecs que realitzaran les seves funcions en règim de dedicació exclusiva o parcial.

QUART.- Donar d'alta en el Règim General de la Seguretat Social els membres de la corporació que exerceixin càrrecs en règim de dedicació exclusiva o parcial, assumint la corporació el pagament de les quotes empresarials que corresponguin.

CINQUÈ.-  GRUPS POLÍTICS

1.-Tots els grups polítics tenen dret a una dotació econòmica que resulta d'una aportació fixa idèntica per a cada un, així com d'una aportació variable en funció del nombre de membres. Aquesta aportació no es pot destinar al pagament de personal o a l'adquisició de béns que puguin constituir actius fixos de caràcter patrimonial.

Els grups han de disposar d'un número d'identificació fiscal propi, diferenciat del que tingui el partit polític al qual es trobi vinculat. També han de disposar d'un compte corrent de la seva titularitat.

2.- Per poder ser beneficiaris de l'aportació els grups han d'acreditar, d'una banda, que estan al corrent de les obligacions tributàries davant la Seguretat Social i davant l'Ajuntament d'Alcúdia i, de l'altra, en l'expedient ha de quedar manifest que no s'ha dictat cap resolució declarativa de procedència del reintegrament de la subvenció o de pèrdua al dret del cobrament.

Els grups polítics hauran de dur una comptabilitat específica d'aquesta dotació que es posarà a disposició del Ple de la Corporació sempre que aquest ho sol·liciti.

Tot i aixó, d'acord amb el que disposa a l'art. 73.3 LRBRL llei 7/85 de 2 d'abril.

3.- Fixar una dotació econòmica trimestral als grups polítics que es constitueixen en aquesta nova Corporació municipal, que constarà dels següents components:

  • Un  component fix, idèntic per a tots els grups, consistent en la quantia de 20 € / grup / trimestre. 
  • Un component variable, en funció del nombre de membres de cada grup, consistent en la quantia de 264 € / regidor / trimestre. 

SISÈ.- Establir el règim d'assistències següents: 

- Els membres de la corporació que no tinguin dedicació exclusiva ni parcial percebran per l'assistència efectiva a les sessions dels òrgans municipals de què formin part les quanties íntegres següents:  

1) Sessions de Ple:  

a) Regidors amb delegacions:....................... 958,55  €/ sessió - 

b) Regidors sense delegacions:..................... 426,02   €/ sessió -    

 2) Sessions de les comissions informatives:  

a) Regidors amb delegacions:.......................... 271,59 €/ sessió - 

b) Regidors sense delegacions:........................ 159,76 €/ sessió

El límit anual màxim per assistència a sessions del ple i de les comissions informatives serà:

a) Regidors amb delegacions:.......................  18.451,98 € 

b) Regidors sense delegacions:.....................    8.201,03 €      

 

​​​​​​​Pel que resta de l'exercici 2019 el límit anual màxim per assistència a sessions del ple i de les comissions informatives serà:

a) Regidors amb delegacions:.......................  9.225'99 € 

b) Regidors sense delegacions:...................... 4.100'51 €     

c) Sessions de la Junta de Govern Local

Membres de la Junta de Govern Local:.........    153,32 €/sessió, amb un límit  màxim anual de 3.679,63 €.

Pel que resta de l'exercici 2019 el límit anual màxim per assistència a sessions de la Junta de Govern Local serà de 1.839'81.

SETÈ.- Establir el règim d'indemnitzacions següents:  

Tots els membres de la corporació, inclosos els que exerceixin càrrecs en règim de dedicació exclusiva o parcial, percebran indemnitzacions per les despeses efectives, documentalment justificades, que s'ocasionin en l'exercici del seus càrrecs, segons les normes d'aplicació general de les Administracions Públiques i les que en desenvolupament d'aquestes acordi el Ple de la corporació.

VUITÈ.- Les quanties fixades seran objecte de revisió cada 1r de gener segons les variacions dels sous dels empleats públics.

NOVÈ.- Publicar aquest acord en el tauler d'edictes de la corporació i en el BOIB, en compliment del que disposa l'article 75.5 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de bases de règim local.”

 Cosa que fem pública

 

 Alcúdia, 11 d'octubre de 2019

La batlessa Bàrbara Rebassa Bisbal