Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES I MODERNITZACIÓ

Núm. 10139
Resolució de la consellera d’Administracions Públiques i Modernització per la qual es convoquen els premis emmarcats dins l’actuació Premis autonòmics Voluntariat IB 2019

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'article 15 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears estableix que tots els ciutadans de les Illes Balears tenen dret a participar de forma individual o col·lectiva en la vida política, econòmica, cultural i social de la comunitat autònoma i els poders públics promouran la participació dels agents econòmics i socials del conjunt de la societat civil en els assumptes públics. Aquests principis han d'inspirar l'acció del govern de tots els poders públics, tant el de l'Estat com els autonòmics i els locals.

Una de les maneres que l'Administració té per acomplir aquestes finalitats és promoure tasques d'interès general encaminades a aconseguir el desenvolupament de la ciutadania mitjançant l'atorgament d'ajudes públiques o subvencions que ajudin, tal com preveu la Llei 4/2009, d'11 de juny, de serveis socials, a fomentar la participació ciutadana, l'associacionisme, el voluntariat i altres fórmules d'ajuda mútua, d'acord amb les administracions locals, quan siguin d'àmbit suprainsular.

El voluntariat és una forma de participació de la ciutadania en la vida social. Una participació que es desplega en un ampli ventall d'acció que abasta gran part dels àmbits de la societat mitjançant diverses tipologies de voluntariat: social, internacional de cooperació, ambiental, cultural, esportiu, educatiu, sociosanitari, d'oci i temps lliure, comunitari i de protecció civil.

Tots aquest àmbits són coberts mitjançant entitats de voluntariat privades sense afany de lucre orientades a l'interès general.

En relació amb el món del voluntariat, l'article 22 de la Llei 11/2019, de 8 de març, de voluntariat de les Illes Balears disposa que correspon al Govern de les Illes Balears, entre d'altres, l'impuls de mesures de foment del voluntariat i sensibilitzar la societat en general respecte dels valors del voluntariat, possibilitar, afavorir i reconèixer les seves activitats.

Aquesta convocatòria de premis s'adreça a les entitats privades sense ànim de lucre que acompleixin activitats d'interès general i que compleixin els requisits següents: estar legalment constituïdes i inscrites en els registres corresponents d'acord amb la normativa establerta, estar integrades per persones voluntàries, sens perjudici del personal assalariat que puguin tenir i que desenvolupin les seves actuacions mitjançant programes de voluntariat en el territori de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

El Decret legislatiu 2/2015,de 28 de desembre pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions (BOIB núm. 196, de 31 de desembre), té per objecte determinar el règim jurídic de les subvencions l'establiment o la gestió de les quals corresponen a l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears o a les entitats públiques que en depenen.

L'Ordre de la consellera de Presidència i Esports de 15 de setembre de 2003 (BOIB núm. 137, de 2 d'octubre), modificada per l'Ordre de la consellera de Presidència i Esports de 19 de febrer de 2004 (BOIB núm. 29, de 28 de febrer) i l'Ordre de la consellera de Presidència i Esports de 8 de març de 2005 (BOIB núm. 48, de 26 de març) estableix les bases reguladores de les subvencions en matèria de voluntariat.

D'acord amb el Decret 9/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, per la qual es determina la composició del Govern i l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 88, de 3 de juliol), dins aquesta estructura, i sota la direcció del Govern, s'inclou la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització, de la qual depèn la Direcció General de Participació i Voluntariat, inserida dins la Secretaria Autonòmica de Memòria Democràtica i Bon Govern.

El Decret 21/2019, de 2 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es s'estableixen les competències i l'estructura bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 106, de 2 d'agost), atribueix a la Direcció General de Participació i Voluntariat, de la Secretaria Autonòmica de Memòria Democràtica i Bon Govern, les competències, entre d'altres, de sensibilització cívica i social i el suport al voluntariat.

Les actuacions a les quals es destinen els premis regulats en aquesta convocatòria s'engloben clarament dins de les finalitats que persegueix la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització mitjançant la Direcció General de Participació i Voluntariat i que, per tant, és l'òrgan competent per tramitar aquest expedient.

D'altra banda, d'acord amb el que disposa l'article 3 de l'Ordre de la consellera Presidència i Esports de 15 de setembre de 2003, en relació amb l'article 15 del Decret legislatiu 2/2015, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions, correspon a la consellera aprovar aquesta convocatòria.

El Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis 2018-2020, aprovat mitjançant l'Acord del Consell de Govern de 9 de març de 2018 (BOIB núm. 31, de 10 de març), modificat per la resolució de la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques de 5 de desembre de 2018 pel qual es modifica l'Annex del Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis 2018-2020 (BOIB núm. 155, de 11 de desembre) disposa dins les actuacions emmarcades dins l'objectiu IV.3.11 la previsió de que es tramiti una convocatòria de subvencions amb l'objecte i efectes de posar en valor el món del voluntariat i servir d'estímul d'actituds ciutadanes actives i implicades en el món del voluntariat.

L'objectiu d'aquesta convocatòria és posar en valor, donar un impuls, fomentar i reconèixer l'acció voluntària que, de forma altruista i solidària, es dur a terme per part de les entitats de voluntariat de les Illes Balears, fent possible l'acció voluntària dels ciutadans dins programes de voluntariat .

Per tot això, d'acord amb l'article 15.1 del Decret legislatiu 2/2015, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions; a proposta de la directora general de Participació i Voluntariat; d'acord amb l'informe previ del Servei Jurídic de la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització, i fent ús de les facultats que m'atribueixen la Llei 1/2019, de 31 de gener, del Govern de les Illes Balears i la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Aprovar la convocatòria dels premis emmarcats dins l'actuació Premis autonòmics Voluntariat IB 2019, destinada a les entitats privades sense ànim de lucre, que acompleixin activitats d'interès general i que compleixin els requisits següents: estar legalment inscrites en els registres corresponents d'acord amb la normativa establerta, estar integrades per persones voluntàries, sens perjudici del personal assalariat que puguin tenir i que desenvolupin una part o totes les seves actuacions mitjançant programes de voluntariat al territori de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

2. Aprovar el pressupost d'aquesta convocatòria, que té un import màxim de dotze mil euros (12.000,00 €).

3. Autoritzar una despesa de dotze mil euros (12.000,00 €), amb càrrec a la partida pressupostària següent dels pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears:

Any

Quantia

Partida pressupostària

2019

12.000,00 €

26301 151D02 48000 00

4. Designar la directora general de Participació i Voluntariat com a òrgan instructor del procediment de concessió dels premis derivat d'aquesta convocatòria.

5. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució –que exhaureix la via administrativa- es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera d'Administracions Públiques i Modernització en el termini d'un mes comptador des de l'endemà que s'hagi notificat, d'acord amb els artcles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del proecediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos des de l'endemà que s'hagi publicat, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 9 d'octubre de 2019

La consellera d'Administracions Públiquesi Modernització

Isabel Castro Fernández

 

ANNEX 1

Bases de la convocatòria pública de premis dins l'actuació Premis autonòmics Voluntariat IB 2019

1. Objecte

1.1 L'objecte d'aquesta convocatòria és regular els premis que s'emmarquen dins l'actuació Premis autonòmics Voluntariat IB 2019, com a una actuació d'ajuda i reconeixement públic que té per objecte honorar i fomentar l'acció voluntària de les entitats de voluntariat que desenvolupen la seva activitat a les Illes Balears.

1.2 L'actuació de les entitats dins el món del voluntariat serà avaluada sobre la base d'un programa de voluntariat específic que es desenvolupi o s'hagi desenvolupat dins el territori de les Illes Balears per part de les entitats que es presenten a aquesta convocatòria.

2. Modalitats dels premis

S'estableixen els següents premis, atorgats en règim de concurrència competitiva i d'acord amb un referent territorial de l'acció voluntària:

a) Premi Olivera 2019: premi de voluntariat a un programa de voluntariat que s'hagi desenvolupat a l'illa de Mallorca en els darrers 2 anys.

b) Premi Tamarell 2019: premi de voluntariat a un programa de voluntariat que s'hagi desenvolupat a l'illa de Menorca en els darrers 2 anys.

c) Premi Estepa 2019: premi de voluntariat a un programa de voluntariat que s'hagi desenvolupat a l'illa d'Eivissa en els darrers 2 anys.

d) Premi Savina 2019: premi de voluntariat a un programa de voluntariat que s'hagi desenvolupat a l'illa de Formentera en els darrers 2 anys.

3. Quantia dels premis

El crèdit total assignat a aquesta convocatòria és de 12.000,00 €, amb càrrec a la partida pressupostària següent: 26301/G151D02/48000/00 dels pressuposts generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears per a l'any 2019.

El crèdit d'aquesta convocatòria es distribueix de la manera següent:

- Premi Olivera 2019: 3.000 € (tres mil euros)

- Premi Tamarell 2019: 3.000 € (tres mil euros)

- Premi Estepa 2019: 3.000 € (tres mil euros)

- Premi Savina 2019: 3.000 € (tres mil euros)

4. Beneficiàries

4.1 Poden optar als premis en aquesta convocatòria, les entitats privades sense ànim de lucre, que duen a terme activitats d'interès general i que compleixin els requisits següents:

a) Estar legalment constituïdes i inscrites en els registres corresponents d'acord amb la normativa establerta.

b) Estar integrades per persones voluntàries, sens perjudici del personal assalariat que puguin tenir.

c) Desenvolupar una part o totes les seves actuacions mitjançant programes de voluntariat en el territori de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

4.2 Un mateix programa només pot servir per optar a un dels quatre premis. Per tant, si una entitat desenvolupa el programa presentat a més d'una illa, ha de designar expressament a quin territori/premi el presenta.

5. Sol·licitud i termini de presentació

5.1 Les sol·licituds de participació als premis s'han de presentar per les entitats de voluntariat interessades mitjançant els seus representants legals.

5.2 D'acord amb allò que estableix l'article 14.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, les persones jurídiques estan obligades a relacionar-se per mitjans electrònics amb les administracions públiques per dur a terme qualsevol tràmit. 

Per donar compliment a l'anterior, les sol·licituds (annex 2) i la resta de documentació adient al procediment es trobarà a l'abast dels interessats a la Seu electrònica de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (https://www.caib.es/seucaib/es). Una vegada accedit, els interessats hauran d'accedir al registre electrònic comú (REC) de l'Administració general de l'Estat (https://rec.redsara.es) i dirigir les sol·licituds i resta de documentació a la Direcció General de Participació i Voluntariat, identificada amb el codi DIR3: A04026984.

Per poder operar dins el registre electrònic comú (REC) cal disposar d'un certificat electrònic o DNI electrònic, que es poden aconseguir a la adreça següent: https://firmaelectronica.gob.es/Home/Empresas.html

5.3 El termini de presentació de sol·licituds és de dotze dies naturals comptadors des del dia següent a la publicació d'aquesta convocatòria en el BOIB.

6. Documentació a aportar

6.1 Els aspirants als premis han d'adjuntar a la sol·licitud (annex 2) la documentació següent:

a) Original o còpia del DNI de la persona que la representa i document fefaent que acrediti la representació de la persona que actua en nom de l'entitat sol·licitant. La representació pot acreditar-se per qualsevol forma vàlida en dret .

b) Original o còpia del NIF de l'entitat.

c) Original o còpia compulsada del document de constitució de l'entitat i dels seus estatuts socials degudament registrats en el registre corresponent, o bé un certificat d'inscripció registral d'aquests documents. En el cas d'entitats d'àmbit estatal, còpia compulsada del certificat acreditatiu de la inscripció en un registre d'àmbit estatal i de la inscripció de la delegació a les Illes Balears.

d) En el cas que l'interessat no autoritzi l'òrgan instructor per obtenir d'ofici la informació relativa a les obligacions tributàries amb la Hisenda autonòmica, Agència Estatal de l'Administració Tributària i de la Seguretat Social, haurà d'aportar el certificat d'estar al corrent de las mateixes.

e) Una declaració responsable del secretari o secretària, o del president o presidenta de l'entitat sol·licitant que certifica els aspectes següents (annex 3):

e.1) L'entitat compleix els requisits per ser beneficiaris d'acord amb allò que estableix l'article 4 d'aquesta convocatòria.

e.2) L'entitat no ha estat afectada per cap de les prohibicions per ser beneficiària de subvencions que estableix l'article 10 del Text refós de la Llei de subvencions.

e.3) L'entitat compleix les obligacions que preveu l'article 11 del Text refós de la Llei de subvencions.

e.4) L'entitat no ha estat objecte de sancions administratives fermes, ni de sentències fermes en els darrers tres anys per haver exercit o tolerat pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere, d'acord amb l'article 11.2 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes, i no ha estat sancionada o condemnada per una resolució administrativa ferma amb una pena accessòria de prohibició de rebre ajudes o subvencions públiques pel període que estipula l'article 37 de la Llei 8/2016, de 30 de maig, per garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per erradicar l'LGTBI-fòbia.

e.5) Que l'entitat no està afectada per cap dels supòsits de prohibició per ser beneficiària de subvencions que estableixen els apartats 5 i 6 de l'article 4 de la Llei orgànica 1/2002, de 22 de març, reguladora del dret d'associació.

e.6) Que l'entitat no està afectada per cap dels supòsits de prohibició per ser beneficiària de subvencions a causa del fet que s'hagi suspès el procediment administratiu d'inscripció en el registre corresponent perquè s'hagin trobat indicis racionals d'il·licitud penal, en aplicació de l'article 30.4 de la Llei orgànica 1/2002, mentre no hi hagi una resolució ferma en virtut de la qual es pugui fer la inscripció.

e.7) Que totes les persones voluntàries que participen en el programa estan degudament assegurades i formades d'acord amb l'article 15 de la Llei 11/2019, de 8 de març, de voluntariat de les Illes Balears.

f ) Programa de voluntariat (format pdf) que opta al premi. Cal detallar els aspectes següents:

f.1) Objectius i finalitat.

f.2) Temporalització (dates d'inici i final programats, planificació de les accions, etc.)

f.3) Persones destinatàries.

f.4) Equip de persones voluntàries.

f.5) Inserció del programa de voluntariat dins d'un pla de voluntariat que defineixi els aspectes següents: tipus de voluntariat, el procés d'incorporació i desvinculació, formació necessària, disponibilitats màxima i mínima de les persones voluntàries, sistema de coordinació i comunicació i persona responsable.

g) Elaborar una fitxa relativa a la sol·licitud de premi que descrigui, de forma suscinta, el seu perfil i trajectòria dins el món del voluntariat, la qual és necessària per poder unificar les presentacions de les bones pràctiques i editar un llibre o catàleg d'honor amb les candidatures d'aquesta convocatòria.

La fitxa ha de tenir els paràmetres següents:

1) Una breu ressenya de l'entitat: nom, àmbit sectorial d'actuació, àmbit territorial d'acció, principals destinataris etc. (màxim 50 paraules).

2) Un resum breu (màxim 125 paraules).

3)Idioma: català i castellà.

4) Configuració: lletra Arial, cos 11, interlineat 1,15 amb espai extra després del paràgraf.

6.2 No és necessari presentar la documentació esmentada en els punts a) i b) si ja es troba a disposició de l'òrgan instructor. Això no obstant, s'ha d'indicar a quin expedient es troben ubicats, d'acord amb el que preveu la Llei 39/2015.

6.3 En el moment de presentar la sol·licitud, les entitats poden aportar tota la documentació relativa al programa presentat que completi i/o aclareixi al màxim els aspectes a valorar per part de la comissió avaluadora.

6.4 Els programes presentats es valoraran d'acord amb la documentació que s'hagi aportat per part de l'entitat amb la seva sol·licitud en un primer moment. L'òrgan instructor o la comissió avaluadora no resten obligats a requerir documentació complementària sobre el programa.

7. Esmena de sol·licituds

7.1 Si una sol·licitud de premi no reuneix els requisits que assenyala l'article 66 de la Llei 39/2015 o no s'acompanya de la documentació establerta a la convocatòria, s'ha de requerir l'interessat perquè, en un termini de dotze dies naturals, esmeni la falta o acompanyi els documents preceptius, amb la indicació que, si així no ho fa, se'l tendrà per desistit de la seva petició, prèvia la resolució corresponent . De la resolució de desistiment en prendrà coneixement la Comissió avaluadora.

7.2 Els requeriments d'esmena de la sol·licitud o de la documentació aportada, o d'altres aspectes que l'òrgan instructor o la Comissió avaluadora necessiti per tal d'elaborar la seva proposta es comunicaran als interessats mitjançant la plataforma “Notific@” a la qual s'accedeix mitjançant la “Carpeta ciutadana”, d'acord amb les dades de notificació que hagin aportat a la sol·licitud.

8. Comissió avaluadora

8.1 La Comissió avaluadora és l'òrgan col·legiat al qual li correspon avaluar els programes de les entitats que opten al premi corresponent. Una vegada feta l'avaluació emetrà l'informe que ha de servir de base a l'òrgan instructor per elaborar la proposta de resolució corresponent.

8.2 La Comissió avaluadora està formada pels membres següents:

a) Presidenta: directora general de Participació i Voluntariat. Disposa de vot diriment en cas d'empat.

b) Secretari o secretària: una persona funcionària adscrita a la Direcció General de Participació i Voluntariat, designada per part de l'òrgan instructor. Disposa de veu però no té vot.

c) Vocals:

—  La persona que ocupi el càrrec de la Vicepresidència Segona del Fòrum Balear del Voluntariat.

— Tres persones en representació de la Plataforma del Voluntariat de les Illes.

— Una persona en representació de la UIB.

— La persona designada pel Consell Insular de Mallorca en el Fòrum Balear de Voluntariat o la persona designada com a substituta en el mateix òrgan.

— La persona designada pel Consell Insular de Menorca en el Fòrum Balear de Voluntariat o la persona designada com a substituta en el mateix òrgan.

— La persona designada pel Consell Insular d'Eivissa en el Fòrum Balear de Voluntariat o la persona designada com a substituta en el mateix òrgan.

— La persona designada pel Consell Insular de Formentera en el Fòrum Balear de Voluntariat o la persona designada com a substituta en el mateix òrgan.

8.3. El règim jurídic de la constitució i el funcionament de la Comissió avaluadora és el que preveuen els articles 15 a 18 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, del règim jurídic del sector públic, i en els articles 17 a 19 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

8.4. Si la majoria dels membres de la comissió avaluadora ho estima necessari, poden incorporar-se a la Comissió avaluadora, amb veu però sense vot, les persones que es considerin adients amb coneixements o experiència en matèria de voluntariat.

8.5 El veredicte de la Comissió avaluadora és inapel·lable i les decisions es prendran en votació mitjançant majoria simple. Això no obstant, els interessats podran interposar el recurs de reposició corresponent contra la resolució de concessió, d'acord amb el que estableixen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015.

9. Procediment de valoració

9.1 La Comissió avaluadora sotmetrà la seva decisió i corresponent proposta al sumatori de la puntuació obtinguda per cada programa, avaluat d'acord amb els criteris establerts en aquesta convocatòria i que determinarà quina és l'entitat guanyadora en cada modalitat de premi. En cas d'empat en la puntuació, s'aplicarà el vot de qualitat de la presidenta de la Comissió avaluadora.

9.2 Del contingut de l'acte de valoració i dels resultats d'aquest, la Comissió avaluadora traslladarà un informe a l'òrgan instructor perquè elevi la proposta de concessió a l'òrgan que hagi de resoldre.

9.3 Si cap programa supera la puntuació mínima exigida, la Comissió avaluadora ha de proposar que el premi quedi desert.

10. Criteris de valoració

10.1 La concessió dels premis d'aquesta convocatòria es regeix pels principis de publicitat, transparència, concurrència, objectivitat, igualtat i no discriminació.

10.2 Els programes presentats als premis es puntuen amb un màxim de 40 punts, que s'han d'assignar d'acord amb els criteris objectius i les valoracions següents:

a) Qualitat del programa presentat (de 0 a 20 punts). Es valoraran els paràmetres següents:

a.1) Definició del tipus de voluntariat, les accions concretes, definició dels objectius (0 a 5 punts).

a.2) Descripció de la metodologia (0 a 5 punts).

a.3) Descripció de les funcions a desenvolupar per les persones voluntàries, la coordinació i comunicació entre l'entitat i el voluntariat (0 a 5 punts).

a.4) Descripció del seguiment i avaluació del programa (de 0 a 5 punts).

b) Nombre de persones voluntàries implicades. Es valorarà la descripció del perfil de les persones voluntàries, temps de dedicació, etc. (de 0 a 5 punts).

c) Descripció de les formacions que han rebut les persones voluntàries (de 0 a 3 punts).

d) Difusió i repercussió del programa de voluntariat presentat (resultats obtinguts i l'impacte) (de 0 a 2 punts).

e) Participació de les persones voluntàries en el disseny i avaluació del programa (de 0 a 5 punts).

f) Treball en xarxa, col·laboració d'altres entitats de voluntariat (de 0 a 5 punts).

La puntuació mínima exigida és 25 punts

11. Causes d'exclusió

No poden ser beneficiàries d'aquests premis les entitats que s'incloguin a alguna de les causes que preveu l'article 10 del Text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, les que hagin estat objecte de sancions administratives fermes, ni les que hagin estat sancionades per resolució administrativa ferma o condemnades per sentència judicial ferma, en els darrers tres anys, per haver exercit o tolerat pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere, d'acord amb l'article 11.2 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes . Tampoc ho poden ser les que hagin estat sancionades o condemnades per una resolució administrativa ferma amb una pena accessòria de prohibició de rebre ajudes o subvencions públiques pel període que estipula l'article 37 de la Llei 8/2016, de 30 de maig, per garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per erradicar l'LGTBI-fòbia.

12. Resolució i notificació

12.1. L'òrgan instructor, atesos l'expedient i l'informe de la Comissió avaluadora, ha de formular la proposta de resolució al secretari autonòmic de Memòria Democràtica i Bon Govern perquè dicti la resolució de concessió o declari desertes les modalitats de premis, si n'és el cas.

12.2. La resolució de concessió o de denegació dels premis, han de ser motivades i designar de forma nominal els aspectes següents: entitat sol·licitant, programa premiat, quantia concedida, puntuació obtinguda.

12.3 Aquesta resolució s'ha de notificar a les persones interessades mitjançant la plataforma “Notific@”, a la qual s'hi accedeix mitjançant la “Carpeta ciutadana”. A més de l'anterior, a l'efecte de transparència, es publicarà en el web www.caib.es, en el portal de transparència de la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització.

12.4 El termini màxim per resoldre i notificar la resolució és de sis mesos comptadors a partir de l'endemà de la data de publicació de la convocatòria.

13. Pagament dels premis

13.1 Els premis objecte d'aquesta convocatòria es pagaran íntegrament a les entitats guanyadores mitjançant transferència bancària al compte que designin i es sotmetran, si escau, a les retencions que siguin adients conforme a la normativa vigent.

13.2 El pagament es fa una vegada resolta i notificada la concessió i verificada correctament la documentació preceptiva tant per a la concessió com per a l'abonament corresponent del premi.

14. Obligacions de les premiades

Les entitats beneficiàries dels premis d'aquesta convocatòria assumeixen les obligacions generals que estableix l'article 11 del Text refós de la Llei de subvencions i les que s'indiquen a continuació:

a) Comunicar a l'òrgan competent, en el termini de cinc dies naturals comptadors des de l'endemà de la data en què s'hagi rebut la notificació de la proposta de resolució del premi, si l'accepta expressament. En el cas que l'entitat interessada no faci cap tipus de manifestació o al·legació dins el termini establert, una vegada que aquest s'hagi exhaurit s'ha d'entendre que la proposta de resolució ha estat acceptada en els termes en què s'ha formulat.

b)Sotmetre's a les actuacions de comprovació i control financer que duguin a terme els òrgans competents i aportar tota la informació que els sigui requerida en l'exercici d'aquestes actuacions.

c) Acreditar, si escau, abans que es dicti la proposta de resolució de concessió, en la forma i l'abast que es determini reglamentàriament, que estan al corrent de les obligacions tributàries, o de qualsevol naturalesa, amb l'Administració autonòmica de les Illes Balears, amb l'Estat i amb la Seguretat Social.

d) Comunicar a l'òrgan que concedeix el premi la modificació de qualsevol circumstància que afecti algun dels requisits exigits per a la seva concessió.

e) Col·laborar en el control de l'activitat facilitant tota la informació i la documentació que li requereixi la Intervenció General de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, la Intervenció General de l'Estat, el Tribunal de Comptes, la Sindicatura de Comptes o altres òrgans de control de la Unió Europea.

f) Complir qualsevol altra obligació exigida per la normativa vigent que sigui aplicable.

g)Fer constar el logotip de la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització en totes les actuacions de divulgació que es facin del programa premiat.

15. Clàusules específiques

15.1. L'atorgament dels premis establerts en aquesta convocatòria implica, sense necessitat de cap declaració per part dels autors, el reconeixement del dret a favor de la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització, a reproduir, traduir i difondre els treballs premiats en les condicions, mitjans i a través dels subjectes, entitats o institucions que consideri oportuns.

15.2. La Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització es reserva el dret a difondre el nom i/o imatges de les persones i centres guanyadors, pels mitjans i formes de comunicació que consideri convenients durant tot el temps que consideri necessari i sense obligació de cap compensació. Es considera que les persones i entitats participants en el concurs han donat el seu consentiment en presentar els treballs.

16. Revocació i reintegrament

16.1. D'acord amb el que disposa l'article 43 del Text refós de la Llei de subvencions, pertoca revocar la subvenció quan, posteriorment a la resolució de concessió, la persona beneficiària incompleixi totalment o parcialment les obligacions o els compromisos concrets als quals està condicionada l'eficàcia de l'acte de concessió del premi.

16.2 En relació amb l'obligació de mantenir el programa premiat durant tot el període programat, l'òrgan instructor, a la vista de la documentació aportada, podrà proposar la revocació de la concessió en cas que aquest s'hagi suspès per causes no justificades.

16.3. Com a conseqüència de la revocació del premi, quedarà sense efecte l'acte de concessió i s'han de reintegrar les quantitats percebudes indegudament.

17. Règim jurídic

Els premis continguts en aquesta convocatòria es tramiten en règim de concurrència competitiva i d'acord amb el que estableix la normativa següent:

— Llei 11/2019, de 8 de març, de voluntariat de les Illes Balears (BOIB núm. 34, de 14 de març).

— Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

— Llei 40/2015, d'1 d'octubre, del règim jurídic del sector públic.

— Article 22 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

— Article 58 del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei de subvencions.

— Decret Legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

— Ordre de la consellera de Presidència i Esports de 15 de setembre de 2003 (BOIB, núm. 137, de 2 d'octubre), modificada per l'Ordre de la consellera de Presidència i Esports de 19 de febrer de 2004 (BOIB núm. 29, de 28 de febrer) i modificada per l'Ordre de la consellera de Presidència i Esports, de 8 de març de 2005 (BOIB núm. 48, de 26 de març).