Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 10113
Règim de regulació provisional del Mercat Nadalenc per a l’any 2019-2020

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Comissió de Govern del Consell Insular de Formentera, en sessió celebrada el 3 d'octubre de 2019, i en exercici de les seues competències, sobre la base d'allò proposat (conforme a la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques), adoptà, per unanimitat, el següent acord:

PRIMER.- APROVAR el Règim de Regulació Provisional del Mercat Nadalenc per a l'any 2019-2020, el qual s'adjunta a aquesta proposta com annex.

SEGON.- PUBLICAR al BOIB, a la pàgina web del Consell Insular de Formentera i al tauler d'anuncis de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC), el text íntegre d'aquest Règim de Regulació Provisional del Mercat Nadalenc per a l'any 2019-2020, i donar compte del mateix a l'OAC, al departaments d'intervenció i recaptació d'aquest Consell i a la Policia Local de Formentera.

Règim de regulació provisional del Mercat Nadalenc per a l'any 2019-2020

Preàmbul

El Consell Insular de Formentera, amb el propòsit de beneficiar la ciutadania de l'illa (comerços, artesans, sector de restauració, centres educatius, parròquies, ONG i/o Associacions sense ànim de lucre) va adquirir l'any 2014 unes casetes per realitzar i gestionar un Mercat Nadalenc a Formentera, i establir-ne una continuïtat del mateix.

Atès el bon resultat del funcionament del Mercat Nadalenc des de l'any 2014 al 2018, mitjançant el seu règim de regulació provisional, aquest any, el Consell Insular de Formentera, continua amb el mateix, pel bon funcionament del mercat nadalenc 2019-2020.

1. Lloc i data de celebració

El Mercat Nadalenc per a l'any 2019, s'inaugurarà el dia 29 de novembre de 2019, i la seva durada serà des d'aquest dia fins al dia 6 de gener de 2020, ambdós inclosos, a la plaça de la Constitució de Sant Francesc Xavier, Formentera.

El Consell Insular de Formentera realitzarà el muntatge de les casetes abans de la inauguració del mercat, i així el dia abans de la mateixa, cada venedor podrà decorar la caseta que li hagi estat adjudicada. El desmuntatge es realitzarà per part del Consell Insular, al dia següent de la finalització del Mercat Nadalenc de l'any 2019-2020.

2. Horari

L'horari del Mercat Nadalenc, que hauran de complir els adjudicats, és el següent:

- Cada dia, des de les 12.00 h fins a com a mínim, les 19h, i com a màxim, fins a les 00.00 hores, amb un període mínim de tancament de 2 hores.

- Dies de lliure elecció 24, 25 i 31 de desembre de 2019 i, 1 i 6 de gener de 2020.

3. Requisits dels sol·licitants

Podran participar en el Mercat de Nadalenc, les següents persones físiques i jurídiques:

A) Comerços de Formentera

B) Artesans. Les persones artesanes que hi desitgin participar hauran d'estar en possessió de la Carta de mestre artesà o Carta d'artesà.

C) Centre educatius, parròquies i/o Associacions sense ànim de lucre, que reinverteixen part dels seus beneficis en la societat de Formentera, inscrites com a mínim des de fa tres anys en el Registre d'Entitats Ciutadanes del Consell Insular de Formentera.

D) Sector de la restauració, persona/es que comptin amb una experiència mínima d'un any, i amb la carta de manipulació d'aliments en vigor.

Per a l'atorgament de l'autorització de venda al mercat nadalenc per part del Consell Insular de Formentera, tindran prioritat les sol·licituds que acreditin l'elaboració dels productes de venda de forma artesanal.

El fet d'haver participat en anteriors edicions, no garanteix la participació en aquesta, ni l'ocupació del mateix lloc que al mercat anterior.

4. Sol·licituds

Les persones que estiguin interessades en l'adjudicació d'una caseta al mercat Nadalenc de l'any 2019-2020, hauran de presentar la seva sol·licitud davant el Registre General del Consell Insular de Formentera, situat a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC). Consta com ANNEX I, el model de sol·licitud, al qual s'haurà adjuntar la següent documentació original:

1.- Memòria descriptiva i fotografiada del producte de venda, en el cas dels comerciants i artesans.

2.- Memòria descriptiva del producte de venda i activitats que s'oferiran durant les festes, en el cas del sector de restauració.

3.- Carta de manipulador d'aliments, en cas de ser necessari per l'activitat sol·licitada.

4.- Pagament de la taxa establerta a l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per ocupació de terrenys d'ús públic (BOIB núm. 51 de 16 d'abril de 2013)Ç

5.-Alta d'autònoms

6.- Certificat d'estar al corrent de pagaments d'exaccions municipals (ATIB).

7.- Declaració jurada de no tenir cap expedient sancionador amb el Consell Insular de Formentera

5. Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds, serà des del 15 d'octubre fins al dia 31 d'octubre de 2019, ambdós inclosos.

6. Adjudicació dels llocs de venda del mercat nadalenc

El Consell Insular de Formentera adjudicarà un màxim de 8 casetes amb unes dimensions de 3 x 2 m2, per a la venda de productes al mercat nadalenc. Les casetes es distribuiran a la plaça de la Constitució de Sant Francesc Xavier, Formentera, de la següent forma:

4 casetes, seran adjudicades a comerços i artesans.

4 casetes seran adjudicades per sector de la restauració.

També, podran formar part del mercat nadalenc, amb un màxim de tres, altres comerços, serveis de restauració i artesans, que siguin propietaris de casetes amb les mateixes dimensions i tipologia que les pròpies del Consell Insular de Formentera, en cas de haver-ne mes de tres cassetes s'adjudicaran per rigorós ordre de registre d'entrada.

El Consell Insular de Formentera a més, instal·larà un envelat, perquè, rotatorialment, puguin realitzar la venda de productes alimentaris, els centres educatius, parròquies i ONG, que presentin sol·licitud.

Les casetes que s'adjudiquin a comerços i artesans, podran ser compartides per dos sol·licitants, sempre que així es sol·liciti a la seva sol·licitud.

En el cas de no tenir les quatre sol·licituds per comerços, les casetes que queden vacants no es muntaran.

Entre totes les sol·licituds que es presentin dins el termini establert al punt cinquè d'aquest règim regulador, i que compleixin amb els requisits exigits, se'n faran dos sortejos davant el secretari de l'administració, a cada sol·licitud se adjudicarà un número, i aquest número formarà part d'un sorteig de la següent manera:

- Les quatre primeres extraccions seran per adjudicar les casetes destinades a bar.

- Les següents quatre extraccions seran per adjudicar les casetes destinades a comerços i artesans.

Del resultat d'aquestos sortejos, es farà una proposta per part de l'Àrea de Comerç del Consell Insular de Formentera, dels possibles adjudicataris de les casetes del mercat nadalenc a la Comissió de Govern, com a òrgan competent, la qual aprovarà, en el seu cas, les adjudicacions, denegacions, així com una llista d'espera, pel cas que hagués renúncies o baixes.

 

7. Pagament

Aquest any 2019, el Mercat Nadalenc l'organitza el Consell Insular de Formentera per tal de dinamitzar les festes nadalenques a Formentera, amb els comerços que queden oberts a l'hivern, i els artesans amb carta d'artesania que viuen i treballen a Formentera a l'hivern.

El Consell Insular de Formentera considera que el mercat de Nadal ja ha superat la prova dels quatre primers anys per consolidar-se, i per això, els adjudicats ja no han d'estar exempts del pagament de la taxa d'ocupació de via pública.

Atenent a l'anterior, s'aplicarà el pagament de la taxa de via pública, segons l'establert a l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per l'ocupació de terrenys d'ús públic per taules i cadires amb finalitat lucrativa i per l'ocupació de la via pública o terrenys d'ús públic amb llocs, barraques, casetes de venda, espectacles o atraccions, industries de carrer i ambulants i rodatge cinematogràfic. (BOIB 51 de 16-04-2013). Així:

Els adjudicats de casetes destinades a restauració hauran de realitzar el pagament d'una taxa per import de 576€

Els adjudicats de casetes destinades a comerç hauran de realitzar el pagament d'una taxa per import de 216€.

A més els adjudicats hauran de fer-se càrrec del següent:

1.- La seguretat privada nocturna. El pagament d'aquesta, l'hauran de fer els adjudicataris de les casetes del mercat nadalenc, en proporció del 50 % els comerços i artesans, i el 50 % els bars. S'haurà de notificar al Consell la persona que realitzarà la seguretat, com a màxim cinc dies abans de l'obertura del mercat.

2.- El pagament dels actes musicals . El pagament dels actes musicals que es vulguin dur a terme, l'hauran de fer únicament els adjudicataris de les casetes del mercat nadalenc destinades a restauració, quedant exempts els de casetes destinades a comerç. Per què aquestes actuacions musicals es puguin dur a terme, com a màxim cinc dies abans del començament del mercat nadalenc, els adjudicataris hauran de presentar davant el Consell Insular de Formentera, una memòria amb les dades, horaris i grups que actuaran.

3.-El pagament de la neteja dels banys i del propi mercat de nadal, estarà següent proporció 80% els bars i el 20% els comerços.

8. Disposicions generals

Els adjudicats del mercat nadalenc tindran, entre d'altres, les següents obligacions:

- Hauran de tenir a la caseta la notificació d'adjudicació emesa pel Consell Insular de Formentera, en el qual especificarà el producte pel que està autoritzat.

- Cuidar i netejar el material i l'espai cedit, i retornar-lo en les mateixes condicions, així com mantenir l'ordre durant tots els dies del mercat.

- Complir amb l'horari establert d'obertura i tancament del mercat nadalenc.

- Complir amb la normativa de seguretat, així com no obstaculitzar cap sortida ni entrada de locals i carrers, segons el que s'estableix en els plans d'emergència.

- Comptar amb un segur de responsabilitat civil del mercat durant tot el temps que duri el mercat nadalenc de 2019-2020. S'haurà d'acreditar per part dels adjudicataris, presentant davant el Registre General d'Entrada del Consell Insular de Formentera, i dirigit a l'Àrea de Comerç, com a màxim cinc dies abans del començament del mercat nadalenc.

Els adjudicats del mercat han de tenir en compte tota una sèrie de prohibicions:

- Es prohibeix l'ús d'aparells individuals de música i/o altaveus. En tot cas es permetrà tenir música/altaveus al mercat de forma col·lectiva.

- Es prohibeix pintar o fer forats en el material cedit pel Consell.

- Es prohibeix a les barres de bar o llocs d'alimentació, facilitar material de plàstic de un sol ùs com plats, gots, ganivets, forquilles en la venda de consumibles als clients.

- Queda prohibit vendre begudes alcohòliques a menors d'edat.

9. Penalitzacions per incompliment d'aquest règim regulador

Qualsevol incompliment d'aquest règim de regulació provisional del mercat nadalenc de 2019-2020 per part de les persones autoritzades al mercat, suposarà la imposició d'una penalització per part del Consell Insular de Formentera, la qual consistirà en la denegació d'autorització per la venda al mercat de nadalenc durant dos anys consecutius (any 2020/2021 i 2021/2022)

En qualsevol cas, per part del Consell Insular de Formentera, es reclamaran, si fos el cas, els costs en els desperfectes ocasionats.

10. Règim sancionador

Per al supòsit d'infracció de la normativa sobre mercats ambulants, en el no estipulat en aquest règim de regulació provisional, s'estarà al disposat en la normativa legal que li sigui d'aplicació, concretament a la Llei 11/2014, de 15 d'octubre, de comerç de les Illes Balears, als articles 139 a 141 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, i l'article 186.3 de la Llei 20/2006, de 15 de Desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.

11. Exigibilitat

Aquest règim de regulació provisional, serà aplicable a partir del dia següent de la publicació íntegra del seu text en el Bolletí Oficial de les Illes Balears (BOIB). També se publicarà a la web del Consell Insular de Formentera www.consellinsulardeformentera.cat, i en el tauló d'anuncis de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) del Consell Insular de Formentera.

La qual cosa es fa saber per a general coneixement.

  

Formentera, 9 d'octubre de 2019

La Presidenta del Consell Insular de Formentera,

Alejandra Ferrer Kirschbaum

Documents adjunts