Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL DE GOVERN

Núm. 9523
Acord del Consell de Govern de dia 27 de setembre de 2019, pel qual el Consell de Govern es dona per assabentat del cessament del director gerent de l’Institut d’Indústries Culturals

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears (d'ara endavant, ICIB) és una entitat pública empresarial de les que preveu l'article 2.1.b) de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

L'ICIB està adscrit a la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, d'acord amb el Decret 21/2019, de 2 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2019, de 2 de juliol, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

L'article 9 dels Estatuts de l'ICIB, aprovats pel Decret 50/2018, de 21 de novembre (BOIB núm. 160, de 22 de desembre; correcció d'errors BOIB núm. 6, de 12 de gener de 2019), estableix que el seu president, òrgan unipersonal superior de la direcció, és el conseller de Cultura, Participació i Esports, o la persona que delegui (avui, la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, en virtut del Decret 9/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i del Decret 22/2019, abans esmentat).

La lletra g) de l'article 10.1 dels Estatuts de l'ICIB disposa que el president de l'entitat pot nomenar i separar la persona titular del càrrec de director gerent, i aquests fets, en qualsevol cas, s'han de comunicar al Consell de Govern, en el termini màxim de 7 dies, i publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, en el termini màxim de 10 dies, tal com preveu l'article 19.1 dels Estatuts esmentats.

En relació amb el paràgraf precedent, l'article 21.1 de la Llei 7/2010, abans esmentada, preveu que el nomenament i el cessament de les persones titulars de la gerència i d'altres òrgans unipersonals de direcció de l'ens del sector públic instrumental, quan no corresponen al Consell de Govern, s'han de comunicar a aquest òrgan. En aquest mateix sentit ho estableix l'article 19.7 dels Estatuts de l'ICIB.

L'article 19.7 abans esmentat disposa que el director gerent, a més de cessar en els supòsits establerts en el contracte de treball corresponent i la normativa laboral aplicable, cessa quan ho fa el conseller que el va nomenar. A l'acabament de la legislatura, la durada del contracte del director gerent s'ha de perllongar un màxim de tres mesos, mentre no es nomeni un nou director gerent.

El senyor Jaume Reus Morro va ser nomenat per la Resolució de la presidenta de l'ICIB, la senyora Francesca Tur Riera, de data 14 de març de 2019 (BOIB núm. 35, de 16 de març).

Mitjançant el Decret 8/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es disposa el cessament dels membres del Govern de les Illes Balears (BOIB núm. 88, de 3 de juliol), es va disposar el cessament de la senyora Francesca Tur Riera com a consellera de Cultura, Participació i Esports.

Així mateix, en el BOIB núm. 88 esmentat es va publicar el Decret 10/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es disposa el nomenament de la senyora Pilar Costa i Serra com a consellera de Presidència, Cultura i Igualtat.

El dia 23 de setembre de 2019 la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat va dictar una resolució per la qual es disposava el cessament del senyor Jaume Reus Morro en el càrrec de director gerent de l'Institut d'Indústries Culturals.

Per tot això, el Consell de Govern a proposta de la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, en la sessió del dia 27 de setembre de 2019, adopta, entre d'altres, l'Acord següent

Primer. Donar-se per assabentat del cessament del senyor Jaume Reus Morro del càrrec de director gerent de l'Institut d'Indústries Culturals, d'acord amb el que disposa l'article 21.1 de la Llei 7/2010.

Segon. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Palma, 27 de setembre de 2019

La secretària del Consell de Govern,

Pilar Costa i Serra