Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, UNIVERSITAT I RECERCA

Núm. 9471
Resolució de la directora general de Personal Docent de 27 de setembre de 2019 per la qual s'aprova la convocatòria específica i extraordinària per a cobrir, en règim d'interinitat i durant el curs 2019-2020 places vacants i substitucions de determinades funcions en centres públics d'ensenyaments no universitaris dependents de la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca del Govern de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 138, de 3 de novembre de 2018, es va publicar la Resolució de la directora general de Personal Docent de 29 d'octubre de 2018 per la qual s'aproven les bases generals del procediment de selecció de personal funcionari interí docent per cobrir vacants i substitucions a centres públics d'ensenyament no universitari dependents de la Conselleria d'Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears.

La base general segona, continguda en l'annex de la Resolució esmentada, preveu, a més del procediment ordinari de selecció de personal funcionari interí, un procediment específic i extraordinari. Així, quan per a alguna o algunes especialitats o funcions i /o illes no s'hagi pogut seleccionar cap aspirant mitjançant el procediment ordinari, o bé s'hagi exhaurit la borsa d'aspirants corresponent o sigui previsible que s'exhaureixi, es pot aprovar una convocatòria pública per completar la borsa existent d'aspirants a funcionaris interins docents per a aquestes especialitats o funcions concretes i/o illes.

 La base general setzena d'aquesta Resolució regula aquest procediment específic i extraordinari i determina, entre d'altres coses, que només poden participar-hi nous aspirants, tal i com els defineixi la convocatòria corresponent; que les convocatòries poden establir requisits específics per als aspirants a fi de cobrir determinades places; que els aspirants s'han d'ordenar d'acord amb els mèrits prevists en la convocatòria ordinària i acreditats en la forma establerta en la convocatòria esmentada, i que l'ordre a la borsa dels aspirants admesos determinarà l'ordre a l'hora d'oferir i adjudicar les places, amb les especificitats que preveu la base desena de la Resolució esmentada.

En data 22 de desembre de 2018 es va publicar al BOIB núm. 160, la Resolució de la directora general de Personal Docent de dia 14 de desembre de 2018 per la qual s'aprova la convocatòria pública per formar una borsa d'aspirants a funcionaris interins docents amb la finalitat de cobrir, durant el curs 2019-2020 i a totes les illes, vacants i substitucions de totes les especialitats o funcions a centres públics d'ensenyament no universitari dependents de la Conselleria d'Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears.

Finalitzat aquest procediment ordinari i conformada la borsa corresponent es va executar el procés d'adjudicació de destinacions provisionals (convocat mitjançant la Resolució de la directora general de Personal Docent d'1 de juliol de 2019, publicada al BOIB núm. 89, de 4 de juliol).

D'acord amb la Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de 16 de setembre de 2019 de delegació de determinades competències en matèria de gestió de personal docent en la directora general de Personal Docent (BOIB núm.129, de 21 de setembre) es delega en aquesta la competència per convocar i resoldre els procediments ordinaris de provisió de llocs de feina.

Per tot això, dict la següent

Resolució

Primer

Aprovar les bases específiques de la convocatòria específica i extraordinària per a cobrir, en règim d'interinitat i durant el curs 2019-2020, places vacants i substitucions en centres públics d'ensenyaments no universitaris dependents de la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca del Govern de les Illes Balears, que s'especifiquen a l'annex 1 d'aquesta Resolució.

Segon

Aprovar l'annex 2, en què figuren les especialitats objecte de la convocatòria.

 

Tercer

Aprovar el model de sol·licitud, que figura com a annex 3 d'aquesta Resolució.

Quart

Publicar aquesta Resolució i els annexos que s'hi adjunten en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució –que exhaureix la via administrativa- es pot interposar un recurs de reposició davant de l'òrgan que la dicta en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la data de publicació d'aquesta resolució, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú, i amb l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació en el BOIB, d'acord amb els articles 8 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 27 de setembre de 2019

La directora general de Personal Docent Rafaela Sánchez Benítez

 

ANNEX 1 Bases específiques

1. Participants

1.1. Poden participar en aquesta convocatòria només nous aspirants.

1.2. Als únics efectes d'aquesta convocatòria s'entén per nous aspirants aquells que no formen part actualment de la borsa de treball constituïda d'acord amb la base vuitena o hi figuren com a exclosos per causes diferents a les relacionades en els punts 3.1.6 i 3.1.7 de la base tercera de l'annex 1 de la Resolució de la directora general de Personal Docent de dia 14 de desembre de 2018 per la qual s'aprova la convocatòria pública per formar una borsa d'aspirants a funcionaris interins docents amb la finalitat de cobrir, durant el curs 2019-2020 i a totes les illes, vacants i substitucions de totes les especialitats o funcions a centres públics d'ensenyament no universitari dependents de la Conselleria d'Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears (BOIB núm. 160, de 22 de desembre).

2. Requisits

2.1. Els requisits que han d'acomplir els participants per poder participar en aquesta convocatòria són els establerts en la base específica 3 de l'annex 1 de la Resolució de la directora general de Personal Docent de dia 14 de desembre de 2018 per la qual s'aprova la convocatòria pública per formar una borsa d'aspirants a funcionaris interins docents amb la finalitat de cobrir, durant el curs 2019-2020 i a totes les illes, vacants i substitucions de totes les especialitats o funcions a centres públics d'ensenyament no universitari dependents de la Conselleria d'Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears.

2.2. El compliment dels requisits i les condicions que s'hi estableixen s'han d'acomplir en la data d'acabament del termini per presentar les sol·licituds, i s'ha d'acreditar en la forma que es determina en l'annex 2 de la de la Resolució de la directora general de Personal Docent de 14 de desembre de 2018, abans esmentada.

2.3 Certificació negativa del Registre Central de Delinqüents Sexuals. Els aspirants poden, en la sol·licitud de participació, autoritzar la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca perquè sol·liciti aquesta certificació. En el cas de no autoritzar-ho, l'aspirant haurà de presentar aquesta certificació en la forma i els terminis que indiqui la resolució que convoqui, per al curs 2019-2020,  el procés d'adjudicació de destinacions provisionals, i que aprova les instruccions que l'han de regir, així com també les instruccions que han de regir, per al curs 2019-2020, el procés d'adjudicació de substitucions.

3. Mèrits i ordenació a les borses

3.1. Els aspirants s'han d'ordenar d'acord amb els mèrits prevists en l'annex 3 de la convocatòria ordinària i acreditats en la forma establerta en la convocatòria esmentada.

La documentació referida a les activitats de formació permanent (apartat 3 del barem de valoració de mèrits) s'ha d'adreçar de manera expressa al Servei de Formació Homologada i Capacitació de la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa mitjançant el model de sol·licitud publicat a tal efecte a http://sfhc.caib.es  juntament  amb tota la documentació exigida i amb un núm. de registre independent de qualsevol altra sol·licitud lliurada.

3.2. A aquest efecte, només es valoraran els mèrits assolits fins el dia 31 de desembre de 2018, inclòs.

4. Instruccions per emplenar, tramitar i formalitzar la sol·licitud

Les instruccions per dur a terme la sol·licitud són les mateixes que figuren a l'apartat 4 de l'annex 1 de la Resolució de la directora general de Personal Docent de dia 14 de desembre de 2018, abans esmentada.

5. Termini de presentació de sol·licituds

El termini per presentar les sol·licituds per participar en la convocatòria és del dia 1 d'octubre al 10 d'octubre, ambdós inclosos.

6. Publicació de la llista d' admesos i exclosos

6.1. Una vegada finalitzat el termini de presentació de sol·licituds i revisades aquestes i la documentació adjunta, si n'hi ha, la directora general Personal Docent ha de dictar una resolució per aprovar les llistes provisionals d'aspirants a funcionaris interins docents admesos a la borsa i exclosos d'aquesta, així com la llista específica provisional d'aspirants exclosos per no haver acreditat tenir els coneixements adequats de la llengua catalana d'acord amb el que estableix el Decret 115/2001, de 14 de setembre, modificat pel Decret 169/2003, que regula l'exigència del coneixement de les llengües oficials al personal docent. Regulació que es concreta a l'Ordre del conseller d'Educació i Universitat de 8 de març de 2018 per la qual es fixen les titulacions que cal tenir per fer classes de i en llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, a l'ensenyament reglat no universitari i s'estableixen les equivalències

La llista d'admesos ha d'indicar les especialitats i les funcions en les quals l'aspirant està admès.

La llista d'exclosos ha d'indicar les especialitats i les funcions en les quals l'aspirant està exclòs, així com la causa d'exclusió.

En la llista específica d'aspirants exclosos per no haver acreditat tenir els coneixements adequats de llengua catalana, s'han d'aplicar els criteris d'ordenació a què fa referència  el punt 9.1 d'aquest annex.

Totes les llistes han d'indicar la valoració de mèrits de l'aspirant o, si pertoca, els criteris d'ordenació a la borsa.

El mateix dia en què es dicti aquesta resolució, s'ha de fer pública a la pàgina web de la Direcció General de Personal Docent <http://dgpdocen.caib.es>.

6.2. S'ha d'obrir un termini de dos dies hàbils comptadors des de l'endemà del dia en què es facin públiques les llistes d'admesos i d'exclosos perquè els interessats puguin esmenar la causa d'exclusió i aportar els documents que acreditin que el dia en què va acabar el termini per presentar les sol·licituds complien els requisits exigits.

Els mèrits no al·legats o els al·legats però no acreditats documentalment abans d'acabar el termini per presentar les sol·licituds no es poden al·legar o acreditar dins el termini per presentar reclamacions. Tampoc no es poden modificar, dins aquest termini, les opcions seleccionades en la sol·licitud.

Durant el període de reclamacions, l'Administració ha de rectificar d'ofici els errors materials i de càlcul detectats a les llistes provisionals.

6.3. Acabat el termini a què fa referència l'apartat anterior, i esmenats els errors detectats i les causes d'exclusió, si pertoca, la directora general de Personal Docent ha de dictar una resolució per aprovar les llistes definitives d'aspirants a funcionaris interins docents admesos a la borsa i exclosos d'aquesta, així com la llista específica definitiva d'aspirants exclosos per no haver acreditat tenir els coneixements adequats de llengua catalana. Segons el contingut d'aquesta resolució, els interessats poden entendre estimades o desestimades les seves reclamacions.

El mateix dia en què es dicti aquesta resolució, s'ha de fer pública a la pàgina web de la Direcció General de Personal Docent <http://dgpdocen.caib.es>.

 

ANNEX 2 Especialitats objecte de la convocatòria

PROFESSORS D'ENSENYAMENT SECUNDARI- 0590

0590002 Grec

0590003 Llatí

0590006 Matemàtiques

0590007 Física i Química

0590010 Francès

0590012 Alemany

0590014 Llengua i Literatura catalanes

0590016 Música

0590019 Tecnologia

0590104 Construccions civils i edificacions

0590107 Informàtica

0590109 Navegació i Instal·lacions marines

0590111 Organització i Processos de manteniment de vehicles

0590112 Organització i Projectes de fabricació mecànica

0590113 Organització i Projectes de sistemes energètics

0590122 Processos i Productes d'arts gràfiques

0590123 Processos i Productes de fusta i moble

0590124 Sistemes electrònics

0590125 Sistemes electrotècnics i automàtics

0590803 Cultura clàssica

 

PROFESSORS TÈCNICS DE FORMACIÓ PROFESSIONAL- 0591

0591212 Oficina de projectes de construcció

0591222 Processos de gestió administrativa

 

PROFESSORS D'ESCOLES OFICIALS D'IDIOMES- 0592

0592001 Alemany

0592008 Francès

0592012 Italià

 

PROFESSORS DE MÚSICA I ARTS ESCÈNIQUES- 0594

0594415 Guitarra flamenca

0594416 Història de la música

0594420 Orgue

0594421 Orquestra

Documents adjunts