Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TRANSICIÓ ENERGÈTICA I SECTORS PRODUCTIUS

Núm. 9351
Resolució del conseller de Transició Energètica i Sectors Productius de 25 de setembre de 2019 per la qual s'amplia el període d’elegibilitat i el termini per justificar la realització de las activitats subvencionades i sol·licitar el pagament de les subvencions de la convocatòria per concedir ajuts per a fomentar la modernització de les empreses comercials detallistes i determinades empreses de serveis, així com la continuïtat dels establiments comercials i de determinats serveis considerats emblemàtics

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Mitjançant la Resolució del Conseller de Treball, Comerç i Indústria de data 3 d'abril de 2019 es va publicar la convocatòria de subvencions destinades a fomentar la modernització de les empreses comercials detallistes i determinades empreses de serveis, així com la continuïtat dels establiments comercials i de determinats serveis considerats emblemàtics.  (BOIB núm. 44 , de 6 d'abril de 2019).

2. D'acord amb el punt quart de la Resolució de convocatòria, l'import econòmic és de 1.020.000 euros amb càrrec a la partida pressupostària 19301 761A01 77000 00 del pressupost per a l'exercici 2019. L'apartat 2 d'aquest punt quart , preveu la possibilitat d'augmentar l'import d'aquesta convocatòria, sempre que les disponibilitats pressupostàries ho permetin.

3. En data 4 de maig de 2019 es va publicar en el BOIB núm 61 la Resolució del conseller de Treball, Comerç i Indústria per la qual s'amplià el termini de presentació de sol·licituds fins al 21 de maig.

4. En data 14 d'agost de 2019 es va publicar en la pàgina web de la Direcció General de Comerç la proposta de resolució del director general de Comerç sobre la concessió de subvencions destinades a fomentar la modernització de les empreses comercials detallistes i determinades empreses de serveis, així com la continuïtat dels establiments comercials i de determinats serveis considerats emblemàtics, aprovada mitjançant la Resolució del conseller de Treball, Comerç i Indústria de 3 d'abril de 2019.

5. El punt desè de la convocatòria estableix que el termini per justificar la realització  de les activitats subvencionades i per sol·licitar el pagament de la subvenció finalitza l'1 de octubre de 2019. En el segon apartat d'aquest punt desè s'estableix que els justificants de la inversió subvencionada, és a dir, les factures i els seus pagaments, han d'estar inclosos dins el període d'elegibilitat comprés entre l'1 de novembre de 2018 i l'1 d'octubre de 2019.

6. Atès que a la present data, per motius relacionats amb la presentació d'al·legacions a la proposta de resolució, a causa d'incidències sorgides amb el registre electrònic, no ha estat possible dictar la resolució de concessió de la subvenció i no s'ha posat a disposició dels interessats ni el model de sol·licitud de pagament ni el model de compte justificatiu, i vist que el punt desè de la convocatòria estableix que tant el termini per justificar la realització de les activitats subvencionades i per sol·licitar el pagament de la subvenció com el període d'elegibilitat  finalitzen l'1 de octubre de 2019, resulta convenient ampliar fins al 15 d'octubre de  2019 el termini  per justificar la realització  de les activitats subvencionades i per sol·licitar el pagament de la subvenció  i el període d'elegibilitat de la convocatòria de subvencions destinades a fomentar la modernització de les empreses comercials detallistes i determinades empreses de serveis, així com la continuïtat dels establiments comercials i de determinats serveis considerats emblemàtics,atès que no existeix precepte en contra ni es perjudiquen en cap cas els drets de terceres persones.

7. Consta en l'expedient informe justificatiu de la ampliació tant del període d'elegibilitat, i per tant la data dels justificants de la inversió subvencionada ( factures i els seus pagaments), així com del termini per justificar la realització de les activitats subvencionades i per sol·licitar el pagament de la subvenció,   fins dia 15 d'octubre de 2019, aquest dia inclòs, de data 23 de setembre del director general de Comerç.

8. Conta en l'expedient informe jurídic favorable a aquesta ampliació esmentada en els apartats anteriors.

Fonaments de dret

1. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions (BOIB núm. 196, de 31 de desembre).

2. La Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18 de novembre).

3. El Decret 6/2013, de 8 de febrer, de mesures de simplificació documental en els procediments administratius (BOIB núm. 21, de 12 de febrer).

4. El Decret 75/2004, de 27 d'agost, pel qual es despleguen determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 122, de 31 de setembre).

5. L'Ordre de la consellera de Comerç, Indústria i Energia de 8 d'abril de 2008 per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions en matèria de comerç i serveis (BOIB núm. 52, de 17 d'abril).

6. El Decret 9/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

7. Resolució del Conseller de Treball, Comerç i Indústria de data 3 d'abril de 2019  per la qual es convoquen de subvencions destinades a fomentar la modernització de les empreses comercials detallistes i determinades empreses de serveis, així com la continuïtat dels establiments comercials i de determinats serveis considerats emblemàtics.  (BOIB núm. 44, de 6 d'abril de 2019).

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

Primer. Ampliar tant el període d'elegibilitat, i per tant la data dels justificants de la inversió subvencionada ( factures i els seus pagaments), així com el termini per justificar la realització de les activitats subvencionades i per sol·licitar el pagament de la subvenció, fins dia 15 d'octubre de 2019, aquest dia inclòs, i per tant modificar els apartats primer i segon del punt desè de la Resolució del conseller de Treball, Comerç i Indústria de 3 d'abril de 2019  per la qual se convoquen subvencions destinades a fomentar la modernització de les empreses comercials detallistes i determinades empreses de serveis, així com la continuïtat dels establiments comercials i de determinats serveis considerats emblemàtics.

Segon. Ordenar la  publicacd'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 25 de setembre de 2019

El conseller de Transició Energètica i Sectors Productius  Juan Pedro Yllanes Suárez