Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE BUNYOLA

Núm. 9321
Convocatòria de subvencions per al desenvolupament de les activitats esportives dels clubs i de les entitats esportives, temporada 2018-2019

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En compliment del Decret aprovat pel Regidor d'esports i joventut de l'Ajuntament de Bunyola, de data 24 de setembre de 2019, pel que s'aprova la convocatòria per a la concessió de subvencions per procediment de concurrència competitiva en matèria de Subvencions per al desenvolupament de les activitats esportives dels clubs i de les entitats esportives del municipi de Bunyola, durant la temporada 2018-2019, segons els criteris i condicions que a continuació s'indiquen i d'acord amb les Bases reguladores i la convocatòria que s'annexa seguidament: 

CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS PER AL DESENVOLUPAMENT DE LES ACTIVITATS ESPORTIVES DELS CLUBS I DE LES ENTITATS ESPORTIVES, TEMPORADA 2018-2019

1. OBJECTE DE LA CONVOCATÒRIA

Aquesta convocatòria té per objecte fixar els criteris per a la concessió de subvencions a les entitats esportives del municipi de Bunyola, per al desenvolupament de les seves activitats esportives ordinàries durant la temporada 2018-2019 amb l'objectiu de promoure, potenciar i diversificar la pràctica de l'activitat esportiva al municipi.

Les subvencions es concedeixen en règim de publicitat i concurrència competitiva, tenen caràcter discrecional, voluntari i eventual, són lliurement revocables i reduïdes en tot moment per les causes previstes en la legislació vigent.

2. BASES REGULADORES

Les bases reguladores i la present convocatòria s'aproven conjuntament per Decret de Batlia de data 24 de setembre de 2019 i es faran públiques al Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma.

3. PROCEDIMENT DE CONCESSIÓ

Les subvencions seran concedides mitjançant procediment de concurrència competitiva i d'acord amb els principis de publicitat, transparència, objectivitat, igualtat i no discriminació, d'acord amb el que estableixen les bases i la convocatòria que la regulen.

4. BENEFICIARIS I REQUISITS

Pot sol·licitar participar en la convocatòria qualsevol entitat esportiva sense afany de lucre que reuneixi els requisits següents.

Estar legalment constituïdes i tenir la seu social en el terme municipal de Bunyola. Estar inscrites en el Registre General d'Entitats de l'Ajuntament i en el Registre d'Entitats Esportives de les Illes Balears i estar al corrent de les obligacions fiscals amb l'Ajuntament de Bunyola, amb l'Agència Tributària i amb la Seguretat Social. Acreditar una antiguitat mínima de dos anys i desenvolupar l'activitat esportiva continuada durant aquest temps al municipi de Bunyola. Acreditar un mínim de 20 socis a l'entitat així com una còpia de la darrera acta de l'assemblea general anual. Quedaran excloses aquelles entitats esportives que no incorrin en les circumstàncies previstes en l'article 13.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

5. PROCEDIMENT I TERMINI PER A LA PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS

Les entitats esportives hauran de presentar la sol·licitud segons el que estableix la normativa vigent:

El 2 d'octubre de 2016 va entrar en vigor la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques que obliga totes les entitats a relacionar-se amb les administracions públiques per mitjans electrònics i, per tant, disposar necessàriament d'un certificat general que representi l'organització. Aquesta relació electrònica fa referència tant a les notificacions com a la presentació de documents i sol·licituds a través de registre.

 

Això implica que totes les sol·licituds i documentacions que s'adrecin a l'Ajuntament s'han de realitzar obligatòriament mitjançant el registre electrònic:

http://bunyola.sedelectronica.es/

Cal que, com entitat, s'obtingui un certificat o signatura digital

El certificat o la signatura digital és un document en format digital que serveix per identificar una persona física o jurídica a la que se li assigna una clau per poder realitzar tràmits amb les administracions de manera electrònica. Té un valor legal equivalent al de la signatura manuscrita. El certificat o la signatura digital, s'haurà de sol·licitar a través del web de la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre (FNMT) https://www.sede.fnmt.gob.es/ca/certificados, que és una “entitat certificadora”

L'entitat haurà d'acreditar la titularitat de forma presencial en alguna de les Oficines Registre. Finalment, es farà una descàrrega del certificat via internet i es realitzarà una còpia de seguretat del certificat.”

La presentació de les sol·licituds implica la plena acceptació d'aquestes bases i dels requisits i obligacions que s'hi recullen.

L'entitat esportiva haurà d'adjuntar a la sol·licitud, la següent documentació:

  1. Fotocòpia del DNI de la persona que subscriu la sol·licitud.
  2. Memòria de presentació de l'entitat, així com dels projectes que porten a terme, i si s'escau de la justificació de promoure la promoció de valors positius per l'esport i la relació d'activitats organitzades per l'entitat per promoure l'esport (no estan incloses: casals, campus, colònies,…)
  3. Certificat de la federació corresponent o/i del Govern Balear del nombre d'equips que participen en competicions, i nombre de llicències tramitades (per gènere i categories) durant la temporada 2018-2019.
  4. Declaració jurada del responsable de trovar-se al corrent de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social.
  5. Declaració jurada sobre si s'ha demanat o obtingut altres ajudes per a la mateixa activitat, així com el seu import.
  6. Pressupost econòmic de l'entitat esportiva temporada 2018-2019 (despeses i ingresos).

El termini de presentació de sol·licituds al registre general d'entrada de l'Ajuntament de Bunyola és de deu (10) dies hàbils, a comptar a partir del dia següent de la seva publicació en el BOIB. En cas que la documentació presentada sigui incorrecta o incompleta, les entitats disposaran de deu (10) dies hàbils, comptadors des del moment de la notificació, per esmenar l'error o mancança.

En cas que no es faci, s'arxivarà l'expedient sense cap tràmit posterior, per entendre's com a renúncia de part.

6. LÍNIES/PROGRAMES DE SUBVENCIONS I DOTACIÓ PRESSUPOSTÀRIA

Poden ser objecte de subvencions els clubs esportius municipals.

La dotació pressupostària total per a la convocatòria de les subvencions per al desenvolupament de les activitats ordinàries és de nou mil euros (9.000€).

Les entitats podran presentar-se segons la tipologia i edats dels esportistes, a una línia/programa o a les diferents línies/programes.

Aquesta subvenció anirà amb càrrec a l'aplicació pressupostària de 9.000€ prevista en els pressuposts municipals del 2019.

7. CRITERIS PER A L'ATORGAMENT I PER A LA DETERMINACIÓ DE LA QUANTIA DE LA SUBVENCIÓ

L'atorgament de la subvenció s'efectuarà en règim de concurrència competitiva i d'acord amb els criteris i barems següents:

Entitats esportives

  • 1.1 Ajudes per fitxes federatives a menors de 18 anys i empadronats al municipi de Bunyola (5.000€). S'aplicarà la formula següent:

I1=NFCx(5000/NTF)

  • NFC = número de fitxes presentades per l'entitat
  • NTF = número total de fitxes presentades per totes les entitats
  •  
    1.2 Ajudes per equips federats categories inferiors (2.000€). S'aplicarà la formula següent: 

​​​​​​​I2=NECx(2000/NET)

  • NEC = número d'equip presentades per l'entitat
  • NET = número total d'equips presentades per totes les entitats
  • 1.3 Ajudes per escoletes esportives (2.000€), fins un màxim de 500€ per entitat.

Total = I1 + I2 + I3

8. AVALUACIÓ I RESOLUCIÓ DE LA CONVOCATÒRIA

Amb la finalitat de millorar l'avaluació de les sol.licituds i al llarg de tot el procés, la Regidoria d'Esports, podrá fer tantes actuacions com estimi necessàries per a la determinació del coneixement i la comprovació de dades en virtut de les quals es conformarà la proposta de resolució.

Un cop finalitzat el termini de presentació de sol.licituds, una comissió avaluadora, integrada per el batle, la Regidoria d'Esports, el secretari municipal i personal tècnic estudiarà els projectes presentats i emetrà proposta de resolució per tal de sotmetre-la a l'aprovació de la Junta de Govern Local. Si cal, aquesta comissió podrà demanar informació complementària a les entitats esportives que hagin presentat la sol.licitud de subvenció.

La resolució es notificarà a les entitats esportives participants en un termini de quinze dies naturals. Les entitats disposaran de deu dies hàbils a partir de la data de la notificación de la resolució, per poder presentar al.legacions.

En cas que no es produeixi notificación expressa, s'entendrà que la sol.licitud ha estat desestimada.

L'Ajuntament de Bunyola no assumeix cap responsabilitat sobre l'actuació del beneficiari ni pels danys i perjudicis que puguin sobrevenir-li durant el període de realització de l'activitat per a la qual es rebi la subvenció, ni tampoco pels que pugui ocasionar a tercers

9. CONDICIONS

A més de les obligacions establertes en aquestes bases i les que estableix la Llei amb carácter general, són obligacions especifiques:

  1. Complir l'objectiu, executar el projecte, fer l'activitat o adoptar el comportament que fonamenta la concessió de l'ajuda, durant la temporada 2018-2019, així com justificar el compliment dels requisits i condicions, i també la realització de l'activitat i el compliment de la finalitat que determinin la concessió o el gaudi de la subvenció.
  2. Sotmetre's a les actuacions de comprovació i control financer de l'Ajuntament de Bunyola i altres entitats de control competents amb el compromís d'aportar la documentació que sigui requerida.

No s'autoritzaran canvis de destinació en les subvencions concedides. Els canvis d'aspectes específics en els programes hauran de ser autoritzats per l'òrgan que concedeix la subvenció. Si passa altrament, la subvenció podrà ser revocada per incompliment dels fins per als quals va ser atorgat.

Qualsevol subvenció concebuda per l'Ajuntament de Bunyola portarà implícit la condició que en tota la documentació i propaganda escrita o gràfica de l'activitat subvencionada es consigni la llegenda "amb el suport de l'Ajuntament de Bunyola" i el logotip corresponent.

Les subvencions seran compatibles amb altres subvencions sempre que la suma dels imports rebuts per aquest concepte no superi el cost total del projecte.

L'incompliment d'algun apartat per part de l'entitat sol·licitant de la convocatòria anterior, impossibilitarà de presentar-se a la present convocatòria.

10. PAGAMENT DE LA SUBVENCIÓ

A compte de la subvenció atorgada, l'Ajuntament efectuarà el pagament del 100% de la seva quantia un cop hagi estat aprovada la resolució de la convocatòria de subvencions i justificada dita subvenció.

11. JUSTIFICACIÓ DE LA SUBVENCIÓ REBUDA

La justificació de la subvenció es farà presentant al registre d'entrada de la seu electrònica, la següent documentació; (Document compte justificatiu normalitzat),

  1. Acreditació dels pagaments efectuats per un import, com a mínim, equivalent a l'aportació econòmica de l'Ajuntament de Bunyola, i presentació a l'òrgan atorgant de l'original i fotocòpia de les factures, perquè una vegada verificada la seva elegibilitat, es diligenciïn i retornin els originals i es compulsin les còpies que restaran incorporades a l'expedient.
  2. Liquidació econòmica de l'activitat (ingressos i despeses) en la qual quedi reflectida la subvenció concedida.

Es considerarà despesa realitzada si ha estat efectivament pagada amb anterioritat a la finalització de la temporada 2018-2019 (juny 2019).

El termini màxim per a justificar la totalitat de la subvenció rebuda és fins al 15 del mes de desembre de 2019.

La manca de justificació, en el termini establert, pot comportar la revocació total o parcial de la subvenció i s'arxivarà l'expedient.

Es reduirà proporcionalment la subvenció concedida en el supòsit que, quan s'aporti la documentació justificativa, la despesa real sigui inferior a la subvenció concedida.

12. REINTEGRAMENT DE LA SUBVENCIÓ

La declaració de nul·litat o anul·labilitat de l'acte de concessió o l'existència d'alguna de les causes de reintegrament previstes en l'article 37 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions podrà donar lloc al reintegrament de la subvenció.

El procediment de reintegrament de la subvenció concebuda i, si escau, el cobrament dels interessos de demora, es regirà pel que disposen els articles 41 a 43 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

13. RESPONSABILITAT I RÈGIM SANCIONADOR

Els beneficiaris de les subvencions que regulen aquestes bases quedaran sotmesos a les responsabilitats i règim sancionador que s'estableix en Títol IV de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

La no presentació de la documentació justificativa en temps i/o forma, el falsejament de les dades aportades o la modificació dels fins per als quals s'ha concedit la subvenció, donaran lloc al reintegrament de les quantitats rebudes i la possible inhabilitació de l'entitat a efectes de no poder sol·licitar al Servei Municipal d'Esports, durant el temps que es determini, cap més subvenció econòmica per a aquesta mateixa convocatòria.

14. INFORMACIÓ I ASSESSORAMENT

Us podeu adreçar al servei municipal d'Esports a l'adreça de correu electrònic pjpalou@ajbunyola.net o bé a les oficines municipals – Sa Plaça 4. Tlf.: 665 517 101.

 

Bunyola, 24 de setembre de 2019

El Batle

Andreu Bujosa Bestard