Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT D'ANDRATX

Núm. 9301
Convocatòria d'ajuts i subvencions de l'àrea d'esports per a l'any 2019 a esportistes individuals

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Aprovada per la Junta de Govern Local, en sessió ordinària celebrada dia 6 de setembre de 2019, la convocatòria per ajudes i subvencions esportives individuals per a l'any 2019, es fa públic la present convocatòria:

"CONVOCATÒRIA D'AJUTS I SUBVENCIONS DE L'ÀREA D'ESPORTS PER A L'ANY 2019 A ESPORTISTES INDIVIDUALS.

PRIMERA.- OBJECTE DE LA CONVOCATÒRIA.

L'objecte d'aquesta convocatòria és regular ajudes i subvencions públiques que concedeix l'Ajuntament d'Andratx durant l'any 2019, a fi de promocionar la pràctica de l'esport local. Amb aquesta finalitat, es pretén promocionar la participació dels esportistes locals en competicions oficials d'àmbit autonòmic, estatal i internacional fora de l'illa de Mallorca, durant l'any 2019, entenent-se per temporada 2018/2019, les competicions celebrades entre els mesos d'agost de 2018 fins a juliol de 2019.

Al objecte de la present convocatòria, s'entendran competicions oficials, les següents:

- Campionat de Balears.

- Campionat d'Espanya.

- Campionats d'Europa o Mundials.

- Excepcionalment, competicions nacionals o internacionals similars o de rellevància significativa, sempre que aquella similitud o rellevància sigui degudament justificada pel Tècnic d'Esports de l'Ajuntament d'Andratx.

SEGONA.- PETICIONARIS.

Podran sol·licitar subvenció aquells esportistes individuals empadronats al terme municipal d'Andratx, que durant la temporada 2018/19 hagin participat o vagin a participar en les competicions oficials definides en el punt anterior.

En el cas que l'esportista sigui menor d'edat, la sol·licitud haurà de realitzar-la els seus pares o tutor legal.

Ateses les disponibilitats pressupostàries, l'import màxim de la subvenció concedida als peticionaris no podrà ser superior a 600.- euros. En el cas que el total de les subvencions atorgades no arribi a la quantitat de 10.000.- euros, el sobrant es repartirà equitativament a tots els subvencionats a l'apartat de material, sempre que hagi presentat les factures justificatives corresponents.

TERCERA.- REQUISITS DELS BENEFICIARIS DE LES SUBVENCIONS.

Per poder obtenir la condició de beneficiari de la subvenció, hauran de complir-se tots i cadascun dels següents requisits:

1.- Acreditar fefaentment haver participat en alguna de les competicions oficials definides en el punt primer, durant la temporada 2018/2019.

2.- Estar al corrent de les seves obligacions fiscals amb aquest Ajuntament, i no ser deutors del mateix per qualsevol altre concepte no tributari.

3.- Estar empadronats a l'Ajuntament d'Andratx, amb una antiguitat mínima continuada de dos anys anteriors a l'exercici pressupostari.

A tal objecte, una vegada finalitzat el període per a la presentació de les sol·licituds, el Tresorer de l'Ajuntament expedirà d'ofici certificació acreditativa de si els peticionaris estan al corrent de les seves obligacions fiscals amb aquest Ajuntament i de si són o no deutors del mateix per qualsevol altre concepte no tributari.

Els peticionaris que no estiguessin al corrent de les seves obligacions, tindran 5 dies hàbils per corregir la deficiència detectada.

No podran ser beneficiaris de la subvenció, les persones que incorrin en algun dels supòsits establerts en l'art. 13.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, Llei General de Subvencions.

QUARTA.- DESPESES SUBVENCIONABLES.

En cap cas, el cost d'adquisició de les despeses subvencionables podrà ser superior al valor mitjà del mercat.

Es consideraran despeses subvencionables:

1.- La compra o lloguer de material esportiu, que sigui imprescindible per a la competició en qüestió.

2.- Despeses en transport (passatges) per poder accedir a la competició que es tracti, sense que sigui subvencionable el pagament de qualsevol tipus de sanció o penalitat que pugui haver-se produït durant el transport.

3.- Despeses d'allotjament en els mateixos dies de competició efectiva.

4.- Manutenció en els dies de competició, en els quals el beneficiari es trobi encara participant.

5.- Drets d'inscripció a una competició oficial objecte de la subvenció.

CINQUENA.- QUANTIA PRESSUPOSTÀRIA.

Durant l'exercici pressupostari de 2019, es destina la quantitat de 10.000.- euros amb càrrec en la partida 341.48918 per a les subvencions d'aquesta convocatòria.

En el cas que la suma total de les quantitats acceptades, fos superior a la quantitat pressupostada, s'aplicarà una reducció percentual entre tots els beneficiaris fins a arribar al total de la quantitat destinada a aquesta subvenció.

SEXTA.- PERÍODE PER FORMULAR LES SOL·LICITUDS I LLOC DE PRESENTACIÓ .

Una vegada aprovades les presents bases de la convocatòria per la Junta de Govern Local, seran objecte de publicació en el BOIB.

Les sol·licituds de subvenció d'aquesta convocatòria es podran presentar en el termini màxim de 15 dies hàbils, computables a partir de l'endemà a la seva publicació en el BOIB. Si l'últim dia fos dissabte, diumenge o festiu, el termini finalitzarà el següent dia hàbil.

Hauran de ser presentades en el Registre general de l'Ajuntament d'Andratx o en qualsevol dels llocs establerts en els articles 4 i 5 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

Si la sol·licitud s'enviés per correu, haurà de presentar-se en l'oficina de Correus amb el sobre obert perquè la segellin, a fi d'acreditar que s'ha enviat dins del termini fixat en la convocatòria.

SETENA.- DOCUMENTACIÓ A PRESENTAR.

Els peticionaris hauran de presentar els següents documents:

a) Instància individualitzada, signada pel peticionari, en la qual es farà constar la competició per la qual se sol·licita la subvenció.

b) Acreditació documental d'aquelles despeses que es pretenguin subvencionables. En aquest sentit, serà necessari presentar una MEMÒRIA detallada de la competició (projecte) en la qual s'ha participat, certificat acreditatiu dels dies en què s'ha participat efectivament; llistat ordenat de factures i justificant de despesa (annex 3) en el qual aparegui el nombre assignat a cadascuna, la data d'emissió, la identificació del creditor, el concepte al que correspon, el seu valor i la data de pagament (les despeses han d'haver-se abonat abans de la finalització del període de justificació); document acreditatiu del pagament de les factures presentades com a justificants de la realització de la despesa (rebut o comprovant de pagament bancari). No s'acceptarà únicament el fet que la factura indiqui PAGAT, o similar.

c) DNI o NIF de la persona sol·licitant.

d) Declaració jurada que no s'ha percebut ni s'ha sol·licitat cap altra subvenció per a la competició objecto de la subvenció sol·licitada (annex 1).

e) Declaració responsable de no incórrer en cap de les prohibicions per obtenir la condició de beneficiari d'una subvenció (Annex 2).

OCTAVA.- PROCEDIMENT.

La tramitació i gestió d'aquesta convocatòria, se subjectarà als principis enumerats en l'article 8.3 de la LGS.

La Junta de Govern Local serà l'òrgan encarregat d'aprovar les bases i la convocatòria i de resoldre-la.

L'òrgan instructor, quan hagi rebut l'informe de la comissió tècnica avaluadora sobre les sol·licituds de subvencions i hagi comprovat que els sol·licitants compleixen els requisits exigits, dictarà la proposta de resolució definitiva, la qual haurà d'incloure la relació de persones, amb la descripció de la competició a la qual s'imputaran les despeses subvencionables, l'import de la subvenció i els criteris que determinen la quantia proposada, a més de la resta de sol·licituds amb proposta justificada de desestimació, si escau.

Posteriorment, la Junta de Govern Local resoldrà la convocatòria, amb indicació dels extrems continguts en la proposta de resolució definitiva.

El termini màxim per resoldre i notificar la resolució d'aquest procediment, és de 2 mesos, a partir del dia que acaba el termini de presentació de les sol·licituds, transcorreguts els quals sense que s'hagi dictat la resolució, s'entendran desestimades totes les sol·licituds presentades.

NOVENA.- CRITERIS PER A L'ASSIGNACIÓ DE SUBVENCIONS.

Els criteris per a l'atorgament i fixació de la quantia de les ajudes i subvencions, per conceptes subvencionables, seran les següents:

1.- Compra o lloguer de material esportiu fins a un màxim de 200.- € en el total de la temporada subvencionada. Si l'import del material supera els 200.-€, la quantitat elegible, a l'efecte de justificar la subvenció, serà aquesta; si fos inferior, la que resulti de les factures presentades.

2.- Passatges: Fins a un màxim de 100.-€ (desplaçaments nacionals) o 200.-€ (desplaçaments internacionals) per bitllet d'anada i volta per competició. Si l'import del desplaçament supera els 100.-€ o 200.-€ (anada i volta), la quantitat elegible, a l'efecte de justificar la subvenció, serà aquesta; si fos inferior, la que resulti de les factures presentades.

Per acreditar els desplaçaments d'avió, tren, vaixell o altres mitjans de transport de línia regular, és necessari presentar la factura, tiquet amb el detall dels serveis contractats i nom dels passatgers. Són elegibles els denominats "bitllets electrònics" o targeta d'embarcament que compleixin la regulació anteriorment detallada i no són elegibles els correus electrònics, identificadors, reserves o similars.

3.- Despeses d'allotjament (habitació): fins a un màxim de 50.-€ per dia. Si l'import de la pernoctació supera els 50.-€ dia, la quantitat elegible, a l'efecte de justificar la subvenció, serà aquesta i no l'acreditada; si fos inferior, la que resulti de les factures presentades.

4.- Manutenció (desdejuni, menjar i sopar): fins a un màxim de 20.-€ per dia sencer (½ dia: 10.-€). Si l'import de la manutenció supera els 20.-€ diaris, la quantitat elegible, a l'efecte de justificar la subvenció, serà aquesta i no l'acreditada; si fos inferior, la que resulti de les factures presentades.

5.- Drets d'inscripció a la competició oficial objecte de la subvenció, fins un màxim de 50.-€. Si l'import de la manutenció supera els 50.-€ , la quantitat elegible, a l'efecte de justificar la subvenció, serà aquesta i no l'acreditada; si fos inferior, la que resulti de les factures presentades.

El numero de dies subvencionables serà, com a màxim, el numero de dies que duri la competició.

En cap cas la suma total de la subvenció podrà excedir de 600.-€.

En cap cas, l'import de la subvenció podrà ser de tal quantia que, aïllada o en concurrència amb subvencions o altres ajudes d'altres entitats, superi el cost de les despeses assumides pel beneficiari.

DESENA.- INFRACCIONS I SANCIONS.

L'incompliment dels requisits establerts en aquestes bases o en la normativa d'aplicació, podrà donar lloc a l'aplicació del règim d'infraccions i sancions establert en la LGS.

ONZENA.- RÈGIM JURÍDIC APLICABLE.

En tot el no previst a les presents Bases, serà aplicable, amb caràcter general, la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, per la qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, i altra normativa aplicable.

 

Andratx, 23 de setembre de 2019

La Batlessa

Katia Rouarch

Documents adjunts