Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MEDI AMBIENT I TERRITORI

Núm. 9299
Resolució del conseller de Medi Ambient i Territori de 20 de setembre de 2019 sobre la delegació de competències als titulars dels òrgans directius de la Conselleria

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic (art. 9), així com la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (art. 25), permeten que els òrgans administratius puguin delegar l'exercici de les competències que tenen atribuïdes en altres òrgans de la mateixa administració, malgrat no siguin jeràrquicament dependents, o en els organismes públics o entitats de dret públic vinculats o dependents.

Per tant, el conseller de Medi Ambient i Territori pot delegar, mitjançant resolució (art. 42.c) de la Llei 3/2003), l'exercici de les competències pròpies en la persona titular de la Secretaria General i de les direccions generals, en les matèries de la seva competència, llevat dels supòsits indelegables que estableix la legislació vigent.

Per tot això, i d'acord amb el que preveu l'article 9 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, així com els articles 25 i 42 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Delegar en la secretària general de la Conselleria de Medi Ambient i Territori l'exercici de les competències que, d'acord amb la legislació aplicable, corresponen al conseller de Medi Ambient i Territori, en les matèries següents: 

a) En matèria de contractació:

1| L'exercici de totes les facultats i actuacions que preveu la legislació de contractes del sector públic i, en particular, la designació dels membres de les meses de contractació i la formalització dels contractes i els acords de devolució de garanties; tot això en els expedients dels quals l'import de pressupost base de licitació sigui igual o inferior a 500.000,00 euros.

2| Les modificacions per import igual o inferior a 500.000,00 euros de tots els contractes.

b) En matèria de subvencions, l'exercici de totes les facultats i actuacions que preveu la legislació reguladora de les subvencions autonòmiques, excepte les següents: 1| Les convocatòries. 2| Les resolucions finals dels procediments de concessió de subvencions de quantia superior a 500.000,00 euros. 3| Les resolucions finals de tots els procediments de revocació, de reintegrament i sancionadors.

c) En matèria de personal, la concessió dels permisos, llicències i drets que la legislació en matèria d'empleats públics atribueix al conseller de Medi Ambient i Territori, incloent tots els drets derivats de les mesures de conciliació de la vida laboral i familiar, llicències de maternitat o paternitat i per raó de violència de gènere, llevat que estiguin atribuïdes al conseller competent en matèria de funció pública.

d) En matèria d'execució pressupostària, l'exercici de les funcions següents:

1| La subscripció dels actes administratius i documents comptables i administratius d'autorització i disposició de despeses, reconeixement d'obligacions i de proposta de pagament relatius a la secció pressupostària i programes assignats a la Conselleria, com també tots els documents justificatius corresponents, excepte els expedients de despesa de quantia superior a 500.000 euros.

2| La subscripció dels actes administratius i documents comptables i administratius d'autorització i disposició de despeses, reconeixement d'obligacions i de proposta de pagament relatius a la secció pressupostària i programes assignats a la Conselleria, com també tots els documents justificatius corresponents, de modificació o ajust 

d'expedients de despesa aprovats prèviament, excepte els actes administratius i documents comptables de quantia superior a 500.000 euros.

 

3| L'inici dels expedients de despesa, excepte els de quantia superior a 500.000 euros.

4| Les propostes de modificacions de crèdit.

e) En matèria d'hisenda pública, la resolució dels procediments de devolució d'ingressos indeguts a què es refereix l'article 63.4 c) del Decret 75/2004, de 27 d'agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, sense limitació de quantia.

f) En els expedients relatius als projectes d'inversió immaterial, l'exercici de totes les competències que la normativa vigent atribueix a la persona titular de la secció pressupostària corresponent, llevat dels expedients d'una quantia superior a 500.000 euros.

2. Delegar en la secretària general de la Conselleria de Medi Ambient i Territori l'exercici de les competències relatives a la resolució dels actes següents:

a| Recursos d'alçada i recursos extraordinaris de revisió.

b| Procediments de revisió d'ofici, declaració de lesivitat dels actes anul·lables, la revocació dels actes, la rectificació d'errades materials, de fet o aritmètiques en els actes administratius.

c| Reclamacions prèvies a la via judicial civil o laboral que corresponguin al conseller, d'acord amb el que preveu la legislació vigent.

d| Procediments de responsabilitat patrimonial.

3. Delegar en el director general d'Espais Naturals i Biodiversitat l'exercici de les competències en les matèries següents:

a| En matèria de forests i d'incendis forestals:

1) Les autoritzacions d'aprofitaments forestals, de canvis d'ús forestal i de modificacions de la coberta vegetal.

2) La modificació del període de perill d'incendis forestals. 

3) L'ampliació de la prohibició d'accés i trànsit de vehicles per zones forestals durant l'època de perill d'incendi.

4) L'adopció de mesures conjunturals de prevenció durant l'època de perill d'incendis forestals.

b| En matèria de protecció d'espècies, l'atorgament de tot tipus d'autoritzacions relatives a espècies silvestres protegides o invasores.

c| En matèria d'espais de rellevància ambiental:

1| L'adopció, abans de l'inici d'un procediment sancionador, de les mesures cautelars a què es refereix l'article 47.3 de la Llei 5/2005, de 26 de maig, per a la conservació dels espais de rellevància ambiental (LECO), sense perjudici del que preveu l'apartat 4 del mateix article.

2| La resolució dels procediments sancionadors per infraccions qualificades com a greus.

3| En l'àmbit del Parc Natural de s'Albufera de Mallorca: la limitació del nombre de visitants (art. 6.1 del Decret 19/1999); l'autorització d'obres de millora dels camins existents i altres activitats dins el Parc (art. 7.3 i 7.4 ); l'abocament d'aigües depurades dins el PN de s'Albufera de Mallorca (art. 8.1); i les modificacions puntuals de la carretera C-712 del PN de s'Albufera de Mallorca (disposició addicional primera), tot això dins l'àmbit de competències de la Conselleria de Medi Ambient.

4. Delegar en el director de Residus i Educació Ambiental l'exercici de les competències en les matèries següents:

a| En matèria de residus:

1| Les autoritzacions per a instal·lacions de gestió de residus, autoritzacions per a les persones físiques o jurídiques que realitzen operacions de tractament de residus, autoritzacions de sistemes individuals i col·lectius de responsabilitat ampliada dels productors i aprovació de la clausura d'abocadors.

2| Les declaracions de sòls contaminats, declaracions de sòls degradats, aprovació dels plans de sanejament i les declaracions de descontaminació.

b| En matèria de qualitat ambiental: 

1| Les autoritzacions d'inscripció en els registres EMAS (Eco-Management and Audit Scheme) i ECOLABEL (etiqueta ecològica europea).

2| Les convalidacions de deduccions per inversions en matèria de millora del medi ambient.

5. Delegar en la directora general de Recursos Hídrics l'exercici de les competències següents:

a| L'atorgament de les concessions i autoritzacions en domini públic hidràulic i en les zones de policia i protecció.

b| L'atorgament de les autoritzacions per a abocaments al domini públic hidràulic.

c| L'exercici de les funcions expropiatòries en matèria d'aigües, d'acord amb la legislació vigent.

d| Les resolucions relatives a indemnitzacions i compensacions per obres i instal·lacions de depuració d'aigües residuals, així com les modificacions i liquidacions que comportin un augment del pressupost, a què es refereixen els articles 20 i 22 del Decret 51/1992, de 30 de juliol.

6. Delegar en la directora general d'Ordenació del Territori i Paisatge l'exercici de la competència d'imposició de sancions, en matèria de costes i abocaments de terra a la mar, que, per raó de la seva quantia, correspon al conseller.

7. Les delegacions de competències a què fa referència aquesta Resolució s'entenen sense perjudici de la seva revocació i avocació, que corresponen al conseller de Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears.

8. El règim jurídic de la delegació de competència a què es refereix aquesta Resolució és el previst als articles 9 i 10 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, i als articles 25, 27 i 28 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

9. La delegació de competències a què es refereix aquesta Resolució produeix efectes a partir de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 20 de setembre de 2019

El conseller de Medi Ambient i Territori Miquel Mir Gual