Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 9290
Acord de Consell Executiu del Consell Insular de Menorca de data 26.8.2019, relatiu a incloure en el Pla Normatiu del Consell Insular de Menorca per a l'any 2019 el reglament de funcionament de la comissió de declaració de risc i de desemparament i tutela del Consell Insular de Menorca (Exp. 03121-2019-000008)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'article 132 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu de les administracions públiques (LPACAP), recull l'obligació que tenen les administracions d'aprovar un pla normatiu que prevegi les iniciatives reglamentàries que hagin de ser elevades per a la seva aprovació l'any següent.

Com a conseqüència de la reforma legal introduïda a escala estatal l'estiu de 2015 per la Llei orgànica 8/2015, de 22 de juliol, i la Llei 26/2015, de 28 de juliol, la comunitat autònoma balear ha aprovat recentment la Llei 9/2019, de 19 de febrer, de l'atenció i dels drets de la infància i l'adolescència de les Illes Balears, per la qual es requereix la constitució de la Comissió de Declaració de Risc (art. 112 i 113 Llei balear 9/2019) i de la Comissió de Desemparament i Tutela (art. 130 Llei balear 9/2019) per part de les administracions competents.

La previsió legal continguda en aquests articles, que integra en l'organigrama de la institució ambdues comissions (o una, si per raons d'eficiència s'ajunten les seves funcions) i atorga a aquestes un caràcter necessari, obliga a donar una nova redacció a l'article 52 del Reglament orgànic del CIM que, en el seu apartat 1 a enumera els òrgans necessaris i de preceptiva existència de la institució.

Atès que la recent aprovació de la Llei 9/2019, de 19 de febrer, de l'atenció i dels drets de la infància i l'adolescència de les Illes Balears, no va permetre la inclusió de la previsió de la iniciativa reglamentària corresponent en el Pla Normatiu del Consell Insular de Menorca dins l'exercici 2018 per a l'any 2019.

Ateses totes aquestes consideracions;

Atesa la proposta de la consellera executiva del Departament de Benestar Social;

ACORD:

Primer.- Aprovar la inclusió en el Pla Normatiu del Consell Insular de Menorca per l'any 2019 el reglament següent:

Títol

Objecte de la norma

Departament responsable

Data prevista d'aprovació inicial

Reglament de funcionament de la Comissió de Declaració de Risc i de Desemparament i Tutela del CIM

Regular el funcionament intern d'aquest òrgan necessari del CIM

Benestar Social

2n semestre 2019

Segon.- Disposar que es publiqui la modificació en el Portal de transparència del Consell Insular de Menorca.

Interposició de recursos

Contra aquest acord – que no exhaureix la via administrativa – es pot interposar un recurs d'alçada davant la Comissió de Govern en el termini d'un mes comptador des de l'endemà que s'hagi publicat, d'acord amb l'article 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i l'article 22 de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars.

L'esmentat recurs s'entendrà desestimat, si no es notifica la resolució corresponent, quan hagin transcorregut tres mesos des de la seva interposició. Contra la desestimació del recurs d'alçada per silenci administratiu podreu interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma

 

Maó, 13 de setembre de 2019

El secretari del Consell Executiu

Octavi Pons Castejón