Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT D'EIVISSA

Núm. 9280
Convocatòria Subvencions en materia de lloguer d'habitatge per a joves del municipi d'Eivissa per a l'any 2019

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Extracte de la resolució del dia 23 de setembre de 2019 de la Junta de Govern Local de l'Ajuntament d'Eivissa, per la qual es van aprovar les bases específiques reguladores de subvencions al lloguer d'habitatge per a joves del municipi d'Eivissa per al any 2019.

De conformitat amb allò previst en l'article 23.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria, el text íntegre de la qual es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions

(http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/inex):

Primer. Beneficiaris

Aquestes subvencions estan adreçades als joves de 18 a 35 anys, empadronats al municipi d'Eivissa amb una antiguitat d'un any ininterromput i titulars d'un contracte de lloguer d'habitatge.

Segon. Objecte

1. La convocatòria d'aquestes subvencions, en règim de concurrència competitiva, està orientada a la permanència en un habitatge en règim de lloguer al col·lectiu de joves del municipi d'Eivissa.

2. Les persones aspirants hauran de complir els següents requisits:

a. Ser major de 18 anys i no haver complit els 36 anys a comptar de l'últim dia de presentació de les sol·licituds de subvenció.

b. Haver estat empadronat a Eivissa amb una antiguitat mínima d'un any ininterromput a comptar de l'últim dia de presentació de les sol·licituds de subvenció.

c. Que la persona sol·licitant sigui titular, en qualitat d'arrendatari/ària, d'un contracte de lloguer d'habitatge en vigor dins el període 1 de setembre de 2018 fins al 31 d'agost de 2019, tant si s'ha formalitzat dins aquestes dates, com en dates anteriors.

d. Estar al corrent de pagament de les rendes del contracte de lloguer, al moment de la presentació de la sol·licitud de subvenció.

e. Que l'habitatge objecte de lloguer estigui situat dins de l'àmbit territorial del municipi d'Eivissa.

f. Que l'habitatge llogat constitueixi el domicili habitual i permanent de l'arrendatari o arrendataris i dels integrants de la unitat de convivència, durant el període de contracte de lloguer pel que es concedeix la subvenció.

g. Que la renda d'habitatge objecte del contracte de lloguer sigui igual o inferior a 1.000 € mensuals.

h. Que totes les persones físiques que tenguin o vagin a tenir el domicili habitual i permanent a l'habitatge arrendat tenguin la nacionalitat espanyola o la d'algun dels estats membres de la Unió Europea, l'Espai Econòmic Europeu o Suïssa. En el cas d'estrangers no comunitaris, hauran de tenir la residència legal a Espanya.

i. Que els ingressos íntegres de la unitat de convivència no excedeixin de 22.558'78€ (3 vegades l'IPREM a 14 pagues de l'any 2019) en el cas que estigui format per una persona adulta; i de 3.759'80€ addicionals (0,5 vegades l'IPREM a 14 pagues de l'any 2019) per cada persona més que formi part de la unitat de convivència, quan estigui composta per més d'un individu.

j. No es pot concedir la subvenció quan la persona sol·licitant o qui tengui la residència habitual i permanent a l'habitatge objecte del contracte de lloguer es trobi en alguna de les situacions que s'indiquen a continuació:

  1. Sigui propietari o usufructuari d'algun habitatge a Espanya. S'exceptua d'aquest requisit qui sigui titular d'un habitatge i acrediti que no es disposa per les causes següents:

    1. Separació o divorci.

    2. Trasllat obligatori del domicili per motius laborals, sempre que el domicili estigui situat fora d'Eivissa.

    3. Qualsevol altra causa aliena a la seva voluntat, degudament acreditada.

  2. Tengui parentesc de primer o segon grau de consanguinitat o d'afinitat amb l'arrendador.

  3. Sigui soci o partícip de la persona jurídica que actua com a arrendador/a i que no tengui parentesc de primer o segon grau amb els socis de la societat que actua com a arrendatària.

Tercer. Bases reguladores

BASES ESPECÍFIQUES REGULADORES DE LA CONCESSIÓ DE SUBVENCIONS AL LLOGUER D'HABITATGE PER A JOVES DEL MUNICIPI D'EIVISSA PER A L'ANY 2019

Publicades a la seu electrònica (https://eivissa.sedelectronica.es).

Quart. Import

L'import global del crèdit disponible per distribuir entre les persones beneficiàries de la subvenció es determina sobre la base de l'assignació, que als Pressupostos Generals es fa al programa de Joventut de 100.000,00 € que contempla aquesta convocatòria i que s'imputa dins de l'aplicació pressupostària 2019 33700 48900.

La quantia de la subvenció es determina d'acord als següents criteris:

a. La quantia màxima de la subvenció serà del 25% de les mensualitats presentades (mitjana entre l'1 de setembre de 2018 fins el 31 d'agost de 2019).

b. Antiguitat al empadronament.

c. Ingressos íntegres per unitat de convivència.

d. Pertinença a algun dels sectors de preferència.

Cinquè. Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds és de 10 dies hàbils a comptar de l'endemà de la publicació de la present convocatòria en el BOIB.

El termini de presentació de sol·licituds serà improrrogable.

 

Eivissa, 25 de setembre 2019

La  Regidora delegada

Claudia Cotaina Rosselló