Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TRANSICIÓ ENERGÈTICA I SECTORS PRODUCTIUS

Núm. 8570
Informació pública sobre l’Estudi d’impacte ambiental, el Projecte de restauració, Projecte d'explotació i el Projecte de modificació de l’establiment de benefici de l’explotació Gaspar, núm. 385, que forma part de la parcel·la 81 del polígon 57 de Palma

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

D'acord amb la Llei 10/2014, d'1 d'octubre, d'ordenació minera de les Illes Balears, amb la Llei 9/2018, de 5 de desembre, per la qual es modifica la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental, i amb la Llei 9/2018, de 31 de juliol, per la qual es modifica la Llei 12/2016, de 17 d'agost, d'avaluació ambiental de les Illes Balears, se sotmet a informació pública la sol·licitud de l'explotador amb NIF B07843097, d'autorització administrativa del projecte subjecte a avaluació d'impacte ambiental ordinària. Hi pot resultar d'aplicació el que preveu el capítol III del títol II en matèria de consultes transfrontereres. Se n'assenyalen les característiques principals a continuació:

Expedient: 2015/25736 i 2019/13985,

Tipus d'activitat: explotació, tractament i restauració de l'explotació activa de la secció A) calcarenita (marès).

Situació: forma part de la parcel·la 81 del polígon 57 de Palma.

Illa: Mallorca.

Dades tècniques: el mètode d'explotació consisteix en l'arrencada de material (marès), ja sigui en blocs, si el recurs ho permet, o disgregat, del qual s'aprofita gairebé tot el jaciment en vessants de gran alçada i fort pendent. La restauració es basa a fer bancs perimetrals per fases segons vagi avançant l'explotació. S'han plantejat 10 fases de restauració a dur a terme en 38 anys. La proposta d'amargenar o abancalar permet reduir l'erosió per, d'aquesta manera, disminuir l'escorriment superficial i aconseguir una major retenció de la humitat per part del sòl. El talús és de roca compactada i l'objectiu és revegetar la superfície; per tant, prèviament se n'ha de trencar el material per mitjans mecànics, per a obtenir en aquesta zona un substrat disgregat, obrir clots on col·locar les espècies vegetals, i crear buits i esquerdes on facilitar el desenvolupament de les arrels. El Projecte de modificació de l'establiment de benefici, consisteix en la descripció de la maquinaria a modificar amb respecte a la que constitueix l'establiment de benefici actual.

La documentació que correspon al Projecte i a l'Estudi d'impacte ambiental (un total de vuit volums) es pot examinar a la Direcció General de Política Industrial (c/ del Bastió d'en Sanoguera, 2, 07002 Palma), així com en la web de la Direcció General de Transparència i Bon Govern.

Se'n pot obtenir la informació pertinent a l'òrgan substantiu (Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius), com també formular davant aquest, les al·legacions que es considerin pertinents, dins el termini de trenta dies comptadors a partir de l'endemà de la publicació d'aquest anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 28 d'agost de 2019

El director general de Política Industrial

Francisco Julio Batle Lorente