Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

AJUNTAMENT DE PETRA

Núm. 8929
Bases convocatòria borsa de treball personal funcionari interí policia local

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Batle-President de l'Ajuntament de Petra ha dictat Resolució de Batlia núm. 56/2019, mitjançant el qual s'aprova la convocatòria d'un concurs de tramitació urgent d'una borsa de personal per a cobrir transitòriament dos llocs de feina de Policia Local, les Bases del qual es fan públiques i es transcriuen a continuació:

BASES ESPECÍFIQUES QUE REGIRAN LA CONVOCATÒRIA PER CONSTITUIR UNA BORSA DE TREBALL PER PROVEIR, AMB PERSONAL FUNCIONARI INTERÍ, NECESSITATS URGENTS EXISTENTS A LA POLICIA LOCAL L'AJUNTAMENT DE PETRA

PRIMERA. Objecte, procediment de selecció i normativa

1. La present convocatòria té per objecte la constitució d'una borsa de treball de personal funcionari interí de la categoria de Policia Local, per a cobrir necessitats urgents en el Ajuntament de Petra.

2. La selecció de les persones aspirants s'efectuarà mitjançant concurs de tramitació urgent.

3. S'aplicaran a aquestes proves selectives: la Llei 4/2013, de 17 de juliol, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears; modificada per la Llei 11/2017, de 20 de desembre; el Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (TREBEP); la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma Balear; el Decret Balear 28/2015, de 30 d'abril, pel qual s'aprova el Reglament marc de coordinació de les policies locals de les Illes Balears, en tot el que no sigui contrari o incompatible amb la Llei 4/2013 modificada per la Llei 11/2017; i la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques (LPACAP).

4. Els nomenaments com a personal funcionari interí que s'efectuïn a favor de les persones aspirants a formar part de la present borsa, han de ser conformes amb l'article 41.2 de la Llei 4/2013, de 17 de juliol, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears; modificada per la Llei 11/2017, de 20 de desembre; així com a l'article 10.1 b (substitució transitòria de titulars) de l'TREBEP. De la mateixa manera, es podran dur a terme nomenaments per a la cobertura temporal de places vacants, regulada a l'article 10.1 apartat a) del mateix TREBEP, sempre que no sigui possible la seva provisió amb personal funcionari de carrera, condició que estableix la Llei 11 / 2017, de 20 de desembre, de modificació de la Llei 4/2013, de 17 de juliol, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears, en el seu article trenta.

SEGONA. Requisits i condicions de les persones aspirants.

Per a participar en la present convocatòria, les persones interessades han de complir, en la data d'expiració del termini assenyalat per a la presentació de sol·licituds, els següents requisits:

1. Tenir la nacionalitat espanyola.

2. Tenir 18 anys complerts.

3. Estar en possessió, o en condicions d'obtenir-lo en la data en què finalitzi el termini de presentació de sol·licituds, del títol acadèmic exigit en l'article 76 del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de Estatut Bàsic de l'Empleat Públic: Títol de Batxiller o Tècnic de formació professional o títols equivalents a efectes laborals, segons el que preveu la normativa d'educació.

Als efectes laborals, segons l'article 4.3 de l'ordre EDU / 1603/2009, serà vàlida la superació de la prova d'accés a la universitat per a majors de vint anys, sempre que s'acrediti algun dels requisits següents: estar en possessió del títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria o equivalent a efectes acadèmics o a efectes professionals, o bé haver superat almenys 15 crèdits ECTS dels estudis universitaris, (DA5ª de l'Ordre EDU / 1603/2009 modificada per l'Ordre EDU / 520/2011).

4. Estar en possessió del diploma d'aptitud del curs bàsic de formació per a la categoria de policia local, expedit per l'EBAP i amb total validesa.

5. No patir malaltia ni defecte físic o psíquic, descrits en l'annex 5 (quadre de exclusions mèdiques) del Decret Balear 28/2015, de 30 d'abril, pel qual s'aprova el Reglament marc de coordinació de les policies locals de les Illes Balears.

6. No haver estat separat mitjançant expedient disciplinari del servei de l'Administració Pública, ni estar inhabilitat absoluta o especialment per a les places ara convocades o per a càrrecs públics en general per resolució judicial.

7. No tenir antecedents penals per delictes dolosos.

8. Compromís de portar armes i, si cal, d'usar-les.

9. Estar en possessió dels permisos de conduir de les classes A2 i B.

10. No estar sotmès a cap causa d'incapacitat específica d'acord amb la normativa vigent.

11. Acreditar els coneixements de la llengua catalana del nivell B2.

12. Abonar una taxa de 4,69 euros, segons l'Ordenança fiscal vigent per expedició de documents, dins el termini de presentació de sol·licituds, sense que es puguin abonar en un altre moment.

L'abonament dels drets d'examen haurà de ser satisfet en el Compte municipal de LA CAIXA següent: 2100 0058 90 0200044520. I en el resguard acreditatiu de l'ingrés ha de constar el nom de la persona aspirant, el seu número de DNI i el concepte "Drets de examen pel procés selectiu de POLICIA LOCAL ".

13. Abans de prendre possessió de la plaça, la persona interessada haurà de fer constar, mitjançant declaració responsable, que no ocupa cap lloc de treball ni porta a terme cap activitat en el sector públic (delimitat en l'article 1 de la Llei 53/1984 , de 26 de desembre, d'incompatibilitats del personal de les administracions públiques), i que no percep pensió de jubilació, retir o orfandat. Si realitza alguna activitat privada, incloses les de caràcter professional, ho haurà de declarar en el termini màxim de 5 dies hàbils, a comptar des del dia de la presa de possessió, perquè la Corporació acordi la declaració de compatibilitat o incompatibilitat al respecte.

TERCERA. Presentació de sol·licituds.

1. Les sol·licituds per prendre part en el procés selectiu s'han d'ajustar al model normalitzat de sol·licitud (annex II) i es presentaran en el Registre General de l'Ajuntament. També podran presentar-se mitjançant les formes previstes en l'article 16.4 de la LPACAP.

2. El termini de presentació de sol·licituds serà de 10 dies hàbils des del dia següent al de la publicació de la present convocatòria en el BOIB.

3. Juntament amb la sol·licitud degudament emplenada, les persones aspirants han d'adjuntar:

a) Còpia del document nacional d'identitat en vigor i / o el resguard de la sol·licitud de renovació.

b) Còpia del diploma d'aptitud del curs de formació bàsica, expedit per l'EBAP amb plena validesa.

c) Còpia de la titulació exigida per participar en aquesta convocatòria.

d) Declaració responsable de les persones aspirants conforme compleixen els requisits exigits a la base segona de les presents bases, referits sempre a la data d'expiració del termini assenyalat per la presentació de sol·licituds. El fet de constar en el llistat d'admesos no implica el reconeixement que les persones aspirants compleixin els requisits exigits per a participar en la present convocatòria. Les persones que superin el procés selectiu, hauran de presentar la documentació acreditativa dels requisits generals que s'indiquen a la base segona, amb caràcter previ al seu nomenament.

e) Certificat de nivell B2 de coneixements de català o superior.

Aquesta acreditació es pot realitzar mitjançant:

- Certificat o document expedit per l'EBAP o per la Direcció General de Política Lingüística del Govern Balear o mitjançant qualsevol dels certificats o documents considerats equivalents per l'Administració d'acord amb la normativa vigent.

f) La indicació d'una adreça electrònica i números de telèfons (fix i mòbil) a l'efecte de comunicacions amb l'Ajuntament de Petra.

g) La documentació acreditativa dels mèrits al·legats, en la forma establerta a la base cinquena de la present convocatòria.

h) Una relació dels mèrits aportats (segons model de l'annex III).

QUARTA. Admissió de les persones aspirants.

Un cop finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, es publicarà en el termini màxim de 5 hàbils, al tauler d'edictes de l'Ajuntament i en el seu web, la Resolució per la qual s'aprova el llistat provisional de persones aspirants admeses i excloses, amb indicació del número de document nacional d'identitat. A les persones aspirants excloses se'ls indicarà la causa de l'exclusió.

Les persones aspirants excloses o omeses disposaran d'un termini de 5 dies hàbils a partir del dia següent al de la publicació indicada, per esmenar el defecte o adjuntar el document que sigui de preceptiva presentació, i se'ls advertirà que es considerarà no presentada la sol·licitud, si no es compleix el que exigeix.

Un cop finalitzat el termini a què fa referència el paràgraf anterior i esmenades, si fos el cas, les sol·licituds, l'Alcalde dictarà Resolució, en el termini màxim de 5 dies hàbils, aprovant la llista definitiva de persones admeses i excloses, amb indicació del nombre del document nacional d'identitat. Aquesta resolució es farà pública en els mateixos llocs indicats per a la resolució provisional.

CINQUENA. Acreditació dels mèrits.

Els mèrits de les persones candidates s'han d'acreditar mitjançant la presentació de l'original o còpia de la següent documentació:

a) Curs de capacitació: certificat en vigor de l'EBAP d'haver superat el curs de capacitació de la categoria a la qual s'opta.

b) Serveis prestats: certificat expedit pels ajuntaments o administracions públiques corresponents.

2. Els mèrits s'acreditaran amb referència a la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

SISENA.- Òrgan de selecció.

1. L'òrgan encarregat de la selecció és la Comissió qualificadora. La composició de tal òrgan es determinarà per Resolució de l'Alcaldia de l'Ajuntament de Petra, la qual cosa es publicarà, juntament amb la llista definitiva d'admesos i exclosos, al Tauler municipal d'edictes i al web de l'Ajuntament.

2. L'òrgan de selecció serà col·legiat i la seva composició s'ajustarà als principis de imparcialitat i professionalitat dels seus membres, respectant en el possible una paritat entre sexes. La seva composició serà predominantment tècnica i els membres hauran d'estar en possessió de titulació o especialització igual o superior a l'exigida per a l'accés a les places convocades.

3. El personal d'elecció o designació política, els funcionaris interins i el personal eventual no podran formar part de l'òrgan de selecció. Tampoc no poden formar part del mateix els representants dels empleats públics, sense perjudici de les funcions de vigilància del bon desenvolupament del procediment selectiu. Els representants sindicals que participin en el procediment selectiu, amb aquestes funcions de vigilància, han d'acreditar-i, com màxim, pot assistir un per cada sindicat amb un màxim de quatre en cada procediment.

4. La pertinença a l'òrgan de selecció serà sempre a títol individual no podrà ostentar aquesta representació o per compte de ningú.

5. L'òrgan qualificador estarà constituït per cinc membres, i pel mateix nombre de suplents:

a) President / a: designat / a per l'Ajuntament convocant, mitjançant sorteig entre personal funcionari de carrera que compleixi les condicions recollides en els apartats 2 a 4 de la present base.

b) Vocals: un membre vocal proposat per la Direcció General del Govern Balear competent en matèria de coordinació de policies locals, un altre proposat per l'Escola Balear d'Administració Pública i un designat per l'Ajuntament convocant mitjançant sorteig entre personal funcionari de carrera, que compleixi les condicions recollides en els apartats 2 a 4 de la present base.

c) Secretari / ària: designat per l'Ajuntament convocant amb veu i vot, mitjançant sorteig entre funcionaris de carrera del mateix Ajuntament, que compleixi les condicions recollides en els apartats 2 a 4 de la present base.

6. L'òrgan seleccionador podrà acordar la incorporació a les feines de qualificació dels mèrits, de personal assessor o especialista, que poden actuar amb veu però sense vot.

7. L'òrgan de selecció no podrà constituir-se ni actuar sense l'assistència de més de la meitat dels seus membres, titulars o suplents indistintament, ni sense president / a ni secretari / a, i els seus decisions s'adoptaran per majoria.

8. Els membres de l'òrgan seleccionador poden ser nomenats indistintament d'entre els funcionaris de la Corporació convocant o entre funcionaris al servei de la resta de les administracions públiques amb ubicació a Mallorca.

9. Els membres de l'òrgan de selecció hauran d'abstenir-se d'intervenir, i comunicar-ho a l'autoritat convocant, quan concorri alguna de les circumstàncies que preveu l'article 23.2 de la Llei de Règim Jurídic del Sector Públic.

10. Les decisions adoptades per l'òrgan de selecció es poden recórrer en les condicions que estableix l'article 112.1 de la LPACAP.

11. Són funcions de l'òrgan qualificador:

a) Valorar els mèrits al·legats i acreditats pels aspirants, en la forma establerta en les presents bases (Annex I).

b) Requerir, si fos el cas, als aspirants que hagin acreditat mèrits amb defectes formals, per a la seva esmena; o també per aclariments pel que fa a algun o alguns dels mèrits acreditats en temps i forma.

c) Confeccionar una llista, per ordre de prelació, amb les persones que formin part de la borsa de personal interí.

d) Resoldre les reclamacions presentades pels aspirants en el termini establert i en la deguda forma.

e) Interpretar i resoldre els dubtes que puguin plantejar-se sobre l'aplicació de les presents bases.

f) Elevar a l'alcalde la llista amb la composició definitiva de la borsa de personal interí.

g) Expedir si fos el cas, a petició dels aspirants, els corresponents justificants d'assistència ales oficines municipals per a gestions relacionades amb el concurs ara convocat.

SETENA. Concurs

1. Un cop conclosa la valoració dels mèrits (d'acord amb el barem establert en l'Annex I), l'òrgan qualificador publicarà al Tauler d'edictes de l'ajuntament i en el seu web, un llistat de les puntuacions obtingudes pels aspirants amb indicació del document nacional d'identitat. Aquesta llista es publicarà per ordre de major a menor puntuació total.

2. Els aspirants disposen d'un termini de tres dies hàbils, a partir del dia següent al de la publicació del llistat que s'indica en l'apartat anterior, per poder al·legar els defectes pertinents sobre la valoració provisional dels mèrits del concurs.

VUITENA.- Publicació de la borsa definitiva.

1. L'òrgan de selecció elaborarà un llistat definitiu amb totes les persones aspirants que formin part de la borsa d'interinitat, per ordre de la puntuació obtinguda, que serà elevat a l'Alcalde perquè dicti la Resolució corresponent.

2. La borsa es publicarà al Tauler municipal d'edictes i al web de l'Ajuntament, així com al BOIB, amb indicació de totes les persones integrants, l'ordre de prelació i la puntuació obtinguda per cadascuna elles, assenyalant el seu document nacional d'identitat.

3. La durada màxima de vigència de la borsa esmentada és de dos anys.

NOVENA. Adjudicació.

1. Quan es doni algun dels supòsits previstos en la normativa per al nomenament d'un funcionari interí, s'haurà d'oferir el lloc a les persones de la borsa que estiguin en la Situació de disponible, d'acord amb l'ordre de prelació de les mateixes, sempre que compleixin en aquest moment els requisits que exigeix la Relació de Llocs de Treball de l'Ajuntament per ocupar-lo.

2. S'ha de comunicar a la persona aspirant que correspongui, el lloc i el termini en els quals s'ha de presentar a treballar. La persona interessada ha de manifestar la seva conformitat en el termini de un dia hàbil -o en el segon dia hàbil següent si la crida es realitza un divendres- i la seva disposició a incorporar-se en el termini indicat pel Servei de Personal de l'Ajuntament. Aquest termini ha de ser, com a mínim, de 2 dies hàbils i, com a màxim, de 5 dies hàbils.

DESENA. Renúncia i motius d'exclusió de la borsa.

1. Si la persona interessada no manifesta la seva conformitat amb la proposta de nomenament en el termini d'un dia hàbil -o en el segon dia hàbil següent, si la crida es realitza un divendres- així com la seva disposició a incorporar-se en el termini indicat pel Servei de Personal de Ajuntament, s'entén que renuncia a ocupar el lloc de treball que se li ha ofert.

2. Als aspirants que renunciïn de forma expressa o tàcita, se'ls exclourà de la borsa de treball, llevat que al·leguin, en el termini establert per manifestar la seva conformitat, la concurrència d'alguna de les circumstàncies següents, que s'han de justificar documentalment en els dos dies següents:

a) Estar en període d'embaràs, de maternitat o paternitat, adopció o acolliment permanent o pre-adoptiu, el que inclou el període en el qual sigui procedent la concessió de excedència per a la cura de fills i filles per qualsevol dels supòsits anteriors.

b) Prestar servei com a funcionari de carrera o interí de Policia Local en un altre municipi.

c) Patir malaltia o incapacitat temporal.

ONZENA. Reincorporació a la borsa.

1. Les persones interessades estan obligades a comunicar per escrit a l'Ajuntament la finalització de les situacions previstes en el punt 2 de la base desena, en un termini no superior a 5 dies hàbils, amb la justificació corresponent. D'aquesta manera s'incorporaran a la borsa de treball en la situació de disponibles. La manca de comunicació en el termini establert determina l'exclusió de la borsa indicada.

2. El personal funcionari interí que cessi en el lloc de treball, llevat que sigui com conseqüència de renúncia voluntària, s'incorporarà automàticament a la borsa que formi part en el lloc que li correspongui, d'acord amb la puntuació obtinguda en el moment en què es formar.

DOTZENA. Situació dels aspirants.

1. Estan en la situació de no disponible les persones integrants de la borsa de treball que no hagin acceptat el lloc ofert per trobar-se en alguna de les situacions previstes en el punt 2 de la base desena.

2. Mentre la persona es trobi en la situació de no disponible en la borsa d'interins, no se li oferirà cap lloc de treball.

3. Estan en situació de disponibles la resta de persones integrants de la borsa de treball.

TRETZENA. Comunicacions.

1. Les comunicacions entre l'ajuntament convocant i les persones aspirants es duran a terme mitjançant els números de telèfons i / o adreces de correu electrònic aportats juntament amb la sol·licitud.

2. A l'efecte corresponents, l'Ajuntament convocant confeccionarà un registre de comunicacions sobre l'adjudicació, renúncia, reincorporació i exclusió dels aspirants que formin part de la borsa definitiva. Tot el que indica, sens perjudici de conservar físicament els documents que acreditin tota comunicació.

3. Aquest registre deu necessitar: l'emissor, el destinatari, l'assumpte, el mitjà de comunicació, la data i el resultat de cada comunicació.

4. Les respostes i comunicacions dels aspirants que formin part de la borsa definitiva i que vagin dirigides a l'ajuntament convocant, quedaran registrades d'acord amb el indicat en el punt 2.

CATORZENA. Règim jurídic i impugnacions.

Tots els actes de la present convocatòria que siguin sotmesos a informació pública s'han de publicar al Tauler municipal d'edictes ia la web municipal (www.ajpetra.net).

En el no previst en les presents bases s'ha d'aplicar la normativa reguladora de funció pública definida en l'article 190 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.

Contra les resolucions aprovatòries de la convocatòria i de les presents bases, que posen fi a la via administrativa, les persones interessades poden interposar un recurs potestatiu de reposició, en el termini d'un mes, davant del mateix òrgan que les hagi aprovat (Ajuntament) , d'acord amb els articles 123 i 124 de la LPACAP.

En cas de no interposar el recurs potestatiu de reposició, es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu, segons els articles anteriorment indicats i segons el 45 i següents de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos, a partir de l'endemà de la publicació al BOIB de l'anunci de la convocatòria.

 

Petra, 6 de setembre de 2019

El  batle

Salvador Femenias Riera

 

ANNEX I

BAREM DE MÈRITS

L'òrgan de selecció avaluarà els mèrits que les persones aspirants al·leguin i que justifiquin correctament, d'acord amb el barem següent:

1. Valoració del curs de capacitació

1.1. Valoració del curs de capacitació de la mateixa categoria a la qual s'accedeix.

Només es valoren els cursos expedits o homologats per l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP) que estiguin en vigor. La valoració de la nota final obtinguda en el curs bàsic de capacitació de policia és el resultat de multiplicar la nota per un coeficient de 0,8, fins a un màxim de 8 punts.

1.2. Valoració del curs de capacitació d'una categoria superior a la categoria a la qual es accedeix.

Només es valoren els cursos expedits o homologats per l'EBAP que estiguin en vigor. La valoració per la possessió del curs de capacitació corresponent és el resultat de multiplicar la nota final per un coeficient de 0,5 fins a un màxim de 5 punts.

2. Valoració dels serveis prestats.

La puntuació màxima d'aquest apartat és de 42 punts, d'acord amb els següents criteris:

a) Per cada mes complet de serveis prestats i reconeguts com a policia local o turístic en les Illes Balears: 0,5 punts per mes, fins a un màxim de 32 punts.

b) Per cada mes complet de serveis prestats i reconeguts en altres categories, en Cossos o forces de seguretat estatals, en policies locals d'altres comunitats autònomes, en policies autonòmiques o en l'exèrcit professional: 0,3 punts per mes, fins a un màxim de 10 punts.

 

ANNEX II

SOL·LICITUD D'ADMISSIÓ AL PROCEDIMENT SELECTIU DE L'AJUNTAMENT DE PETRA

_____________________________________________ DNI núm _____________________

(Nom i cognoms)

Domicili en __________________________________________________ nº ___________

(Localitat) (carrer, avinguda, plaça etc.)

Codi postal __________ Telèfon _______________ Correu electrònic

___________________________

EXPOSO:

Que tinc coneixement de la convocatòria de ______________________________,

les bases van ser publicades en

(BOIB - data i núm -;

Web municipal -data de l'anunci -, etc.).

Que reuneixo totes i cadascuna de les condicions exigides en les bases, referides a la data de finalització del termini assenyalat per a la presentació d'aquesta sol·licitud i que he satisfet els drets d'examen, el que acredito amb el document que s'adjunta.

(Acreditar el compliment del requisit documentalment)

Per tot l'exposat,

SOL·LICITO:

Prendre part en la present convocatòria.

____________________________, ______ de__________________________ de 2.01 ______

[Signatura]

SR. ALCALDE A L'AJUNTAMENT DE PETRA

 

ANNEX III

RELACIÓ DE MÈRITS APORTATS

_____________________________________________ DNI núm. ____________________

(Nom i cognoms

Domicili en _________________________________________________ nº ___________

(Localitat) (carrer, avinguda, plaça, etc.)

Codi postal _________ Telèfon ______________ correu electrònic ____________________________

CURS DE CAPACITACIÓ ________________ (indicar nota final)

SERVEIS PRESTATS A LES ILLES BALEARS

Ajuntament Mesos complets

__________________________________________________________ / ______________

__________________________________________________________ / ______________

__________________________________________________________ / ______________

__________________________________________________________ / ______________

__________________________________________________________ / ______________

_______

ALTRES SERVEIS PRESTATS

Entitat Mesos complets

__________________________________________________________ / ______________

__________________________________________________________ / ______________

__________________________________________________________ / ______________

__________________________________________________________ / ______________

__________________________________________________________ / ______________

____

SR. BATLE DE L'AJUNTAMENT DE PETRA