Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL DE GOVERN

Núm. 8734
Acord del Consell de Govern de 6 de setembre de 2019 pel qual es dona per assabentat del cessament i del nomenament del gerent de la Fundació Balear d’Innovació i Tecnologia

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per Acord del Consell de Govern de 7 de setembre de 2012 es va autoritzar la creació de la Fundació Balear d'Innovació i Tecnologia, amb la finalitat d'integrar les societats anònimes BITEL Balears Innovació Telemàtica i ParcBit Desenvolupament, així com també la Fundació Illes Balears per a la Innovació Tecnològica. Aquest Acord, juntament amb els Estatuts de l'entitat, va ser publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 135, de 13 de setembre de 2012.

D'acord amb el Decret 21/2019, de 2 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, la Fundació Balear d'Innovació i Tecnologia s'adscriu a la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització.

Els Estatuts de la Fundació Balear d'Innovació i Tecnologia, segons la nova redacció autoritzada mitjançant l'Acord del Consell de Govern de 13 de maig de 2016 pel qual s'atorga l'autorització prèvia per a la modificació estatutària de la Fundació Balear d'Innovació i Tecnologia, publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 61, de 14 de maig de 2016, estableixen que els òrgans superiors de direcció de l'entitat són el Patronat i el president, i que els altres òrgans de direcció són el gerent i el delegat territorial de la Fundació a l'illa de Menorca.

L'article 24 dels Estatuts esmentats estableix que el Patronat, a proposta del president, ha de nomenar un gerent òrgan de direcció de la Fundació, amb funcions de gestió.

L'article 21.1 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, disposa que el nomenament o la contractació dels gerents i dels altres òrgans unipersonals de direcció de la resta dels ens instrumentals del sector públic s'ha de realitzar d'acord amb l'establert en la normativa aplicable i en els estatuts de cada ens. En tot cas, el nomenament o la contractació i la destitució de qualsevol d'aquests òrgans unipersonals de direcció, quan no corresponguin al Consell de Govern, s'han de comunicar a aquest òrgan en el termini màxim de set dies, i els acords pels quals el Consell de Govern es doni per assabentat s'han de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears en el termini màxim de deu dies.

El Patronat de la Fundació, en sessió de data 6 d'agost de 2019, va acordar el cessament del senyor Gabriel Frontera Borrueco com a gerent de la Fundació amb efectes des del dia 2 d'agost de 2019 i el nomenament del senyor Álvaro Medina Ballester com a gerent de la Fundació amb efectes des del dia 26 d'agost de 2019.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta de la consellera d'Administracions Públiques i Modernització, en la sessió de 6 de setembre de 2019, adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Donar-se per assabentat del cessament del senyor Gabriel Frontera Borrueco com a gerent de la Fundació Balear d'Innovació i Tecnologia amb efectes des del dia 2 d'agost de 2019.

Segon. Donar-se per assabentat del nomenament del senyor Álvaro Medina Ballester com a gerent de la Fundació Balear d'Innovació i Tecnologia amb efectes des del dia 26 d'agost de 2019.

Tercer. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 6 de setembre de 2019

La secretària del Consell de Govern Pilar Costa i Serra