Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, UNIVERSITAT I RECERCA

Núm. 8838
Resolució del conseller d’Educació, Universitat i Recerca de 30 d’agost de 2019 per la qual s’autoritza el canvi de la titularitat del centre privat concertat integrat d’educació primària, educació secundària i ensenyaments elementals de música Escolania de Lluc, d’Escorca, i se n’actualitza la configuració

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Mitjançant una resolució del conseller d'Educació, Cultura i Universitats de dia 13 de setembre de 2012 (BOIB núm. 142, de 29 de setembre) es va autoritzar el centre integrat d'educació primària, educació secundària i ensenyaments elementals de música Escolania de Lluc, d'Escorca (codi: 07000959), amb la configuració següent: 6 unitats d'educació primària, 2 unitats d'educació secundària obligatòria i ensenyaments elementals de música de les especialitats següents: piano, violí, viola, violoncel, flauta travessera i orgue.

2. Posteriorment, mitjançant una resolució de la consellera d'Educació, Cultura i Universitats de dia 19 de febrer de 2014 es va autoritzar la modificació de la configuració d'aquest centre amb la transformació de dues unitats d'educació primària en dues unitats d'educació secundària obligatòria, de manera que va quedar amb la configuració següent: 4 unitats d'educació primària i 100 places escolars, 4 unitats d'educació secundària obligatòria i 120 places escolars i ensenyaments elementals de música de les especialitats següents: piano, violí, viola, violoncel, flauta travessera i orgue.

3. El Decret 23/2011, d'1 d'abril, pel qual s'estableix l'ordenació i el currículum dels ensenyaments elementals de música regulats per la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (BOIB núm. 53, de 9 d'abril), disposa, en l'article 4, les especialitats dels ensenyaments elementals de música implantades a les Illes Balears i l'instrument d'orgue no forma part d'aquesta llista d'especialitats. Per això, des de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres se suprimeix l'autorització d'aquesta especialitat i s'autoritza, en el seu lloc, l'especialitat de clarinet.

4. En data 28 d'agost de 2019 (NRE L13E54673/2019), el Sr. José Julián Villar, com a director general dels col·legis diocesans de Mallorca, va presentar a la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres una sol·licitud de modificació de la titularitat del centre Escolania de Lluc, d'Escorca, amb el codi de centre 07000959, que fins ara era dels Misioneros de los Sagrados Corazones de Jesús y de María, amb el núm. de CIF R0700021I (es fa constar que la lletra és una «i» llatina majúscula). Sol·licita que la titularitat del centre passi a ser del Bisbat de Mallorca, amb el núm. de CIF R0700002I, i presenta l'escriptura pública de cessió de la titularitat del centre educatiu. Les instal·lacions de l'immoble varen ser cedides en el seu moment pel Bisbat de Mallorca als Misioneros de los Sagrados Corazones de Jesús y de María. El Bisbat de Mallorca accepta i adquireix la titularitat del centre privat concertat integrat d'educació primària, educació secundària i ensenyaments elementals de música, se subrogarà en els contractes de feina i relacions laborals que tenia com a centre integrat d'educació primària, educació secundària i ensenyaments elementals de música i assumirà a partir de l'1 de setembre de 2019 tots els drets i obligacions respecte al centre.

5. En data 27 d'agost de 2019, la cap del Departament de Planificació i Centres va emetre un informe favorable referent al canvi de la titularitat del centre privat concertat integrat d'educació primària, educació secundària i ensenyaments elementals de música Escolania de Lluc, d'Escorca, i l'actualització de la seva configuració amb la supressió de l'especialitat d'orgue i l'autorització de l'especialitat de clarinet.

Fonaments de dret

1. La Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació (BOE núm. 159, de 4 de juliol).

2. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (BOE núm. 106, de 4 de maig).

3. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril).

4. El Reial decret 131/2010, de 12 de febrer (BOE núm. 62, de 12 de març), pel qual es modifica el Reial decret 332/1992, de 3 d'abril (BOE núm. 86, de 9 d'abril), sobre autoritzacions de centres docents privats per impartir ensenyaments de règim general no universitaris.

5. El Reial decret 132/2010, de 12 de febrer, pel qual s'estableixen els requisits mínims dels centres que imparteixen els ensenyaments de segon cicle de l'educació infantil, l'educació primària i l'educació secundària (BOE núm. 62, de 12 de març).

6. L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer (BOE núm. 52, de 16 de març), el qual estableix en l'article 36.2 que, en matèria d'ensenyament, correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desenvolupament legislatiu i d'execució de l'ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats.

7. El Decret 12/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 88, de 3 de juliol).

Per tot això, i d'acord amb la proposta formulada per la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres amb data 29 d'agost de 2019, dict la següent

Resolució

1. Autoritzar el canvi de la titularitat del centre privat concertat integrat d'educació primària, educació secundària i ensenyaments elementals de música Escolania de Lluc, d'Escorca, amb el codi 07000959, que fins ara era dels Misioneros de los Sagrados Corazones de Jesús y de María, amb el núm. de CIF R0700021I, i que passa a ser del Bisbat de Mallorca, amb el núm. de CIF R700002I.

2. Actualitzar la configuració d'aquest centre amb la supressió de l'especialitat d'orgue i l'autorització de l'especialitat de clarinet.

3. Inscriure aquesta modificació en el Registre de centres docents (RCD) de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres amb efectes des de dia 1 de setembre de 2019.

4. Determinar que, com a conseqüència d'aquesta modificació, el centre queda configurat de la manera següent:

Codi de centre: 07000959

Denominació genèrica: centre integrat d'educació primària, educació secundària i ensenyaments elementals de música

Denominació específica: Escolania de Lluc

Titular: Bisbat de Mallorca

Domicili: plaça dels Pelegrins, núm. 1

Localitat: Escorca

Municipi: Escorca

CP: 07315

Ensenyaments autoritzats:

Educació primària: 4 unitats i 100 places escolars

Educació secundària obligatòria: 4 unitats i 120 places escolars

Ensenyaments elementals de música:

Especialitats: piano, violí, viola, violoncel, flauta travessera i clarinet

5. Fer avinent al centre esmentat que resta obligat a complir la legislació vigent i a sol·licitar la revisió oportuna de la seva configuració quan s'hagi de modificar qualsevol de les dades que figuren en aquesta Resolució.

6.  Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació, Universitat i Recerca en el termini d'un mes comptador des de l'endemà del dia que es publiqui en el BOIB, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat en el BOIB, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Palma, 29 d'agost de 2019

El conseller d'Educació, Universitat i Recerca

Martí X. March Cerdà