Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MEDI AMBIENT I TERRITORI

Núm. 8813
Resolució del President de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears de no subjecció a avaluació ambiental estratègica del Projecte d’ampliació de nau i activitat de reciclatge de paper i cartó, destrucció de documents i custòdia d’arxius als solars 6 i 7 de l’Àrea Empresarial de Ses Veles, promogut per Gabinet Balear d’Inversions i Serveis. TM Bunyola (8a/2019)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

  1. 1.Dia 31 de juliol de 2018, es registra d'entrada a la CMAIB (RE núm. 911), sol·licitud de l'ajuntament de Bunyola en relació al projecte indicat a l'assumpte i, malgrat no consta en la sol·licitud, es sobreentén que la consulta és sobre la necessitat o no de tramitació ambiental segons la Llei 12/2016, de 17 d'agost, d'avaluació ambiental de les Illes Balears.

  2. 2.Dia 19 de setembre de 2018, té sortida (RS CMAAP núm.14861) informe del Servei d'Assessorament Ambiental cap a l'òrgan substantiu, indicant que en base a la documentació aportada, el projecte ha de ser objecte de tramitació d'avaluació ambiental.

  3. 3.Dia 19 de setembre de 2018, té sortida (RS CMAAP núm.14862) informe del Servei d'Assessorament Ambiental cap al promotor, indicant que en base a la documentació aportada, el projecte ha de ser objecte de tramitació d'avaluació ambiental.

Descripció del projecte

1.Es proposa una activitat de reciclatge de paper i cartó, amb custòdia logística i destrucció confidencial a un conjunt de naus situades al polígon de Ses Veles, parcel·la 6-7, Bunyola.

2.L'activitat que es pretén desenvolupar és la de reciclatge de paper i cartró, amb custòdia logística i destrucció confidencial.

3.El projecte proposa l'ampliació d'una nau de petites dimensions (120 m2) zona coberta destinada a la recepció de material i selecció.

Consideracions tècniques

1.Llei 21/2013, de 9 de desembre, projectes sotmesos a l'avaluació ambiental simplificada regulada en el títol II, capítol II, secció 2a . Grup 9. Altres projectes. Instal·lacions d'eliminació o valoració de residus no incloses a l'annex I que no es desenvolupin a l'interior d'una nau en polígon industrial, o amb qualsevol capacitat si l'activitat es realitza a l'exterior o fora de zones industrials.

2.La llei 12/2016, de 17 d'agost, d'avaluació ambiental de les Illes Balears inclou com un dels projectes subjectes a avaluació d'impacte ambiental simplificada

“Les instal·lacions de tractament de residus no perillosos que facin operacions d'eliminació de la D1 a la D12 de l'annex 1 o operacions de valorització de l'R1 a l'R11 de l'annex 2 de la Llei 22/2011, de 28 de juliol, de residus i sòls contaminats que no es desenvolupin a l'interior d'una nau al polígon industrial i no estiguin incloses en l'annex 1 d'aquesta llei ” (grup 6.1 de l'annex II).

3.Les operacions descrites al projecte es troben incloses en els supòsits descrits a la Llei 22/2011, de residus i sòls contaminats i es fa a un polígon industrial.

4.D'acord al document ambiental presentat pels autors Jaime Munar Bernat (col·legiat 2.658-C del COBIB) i Juan Bonet Alvarez (col·legiat nº 598 del COGITI), l'objecte del projecte és la construcció d'una nau de petites dimensions adossada a la principal, on es farà el triatge i emmagatzematge del material (paper i cartró), per a evitar els agents atmosfèrics, construïda amb tancaments lleugers. Tota l'activitat es desenvolupa a l'interior de nau industrial i amb una capacitat de tractament de 8000 Tm/any.

Per tot l'anterior, i vist l'informe amb proposta de resolució del tècnic del servei d'assessorament ambiental d'1 de juliol de 2019, dict la següent:

 

Resolució

Declarar que el “Projecte d'ampliació de nau i activitat de reciclatge de paper i cartó, destrucció de documents i custòdia d'arxius als solars 6 i 7 de l'Àrea Empresarial de Ses Veles, promogut per Gabinet Balear d'Inversions i Serveis. TM Bunyola”, no ha de ser objecte de cap tramitació d'avaluació ambiental segons la legislació vigent, atès que queda fora de l'abast dels annexes de la Llei 12/2016, de 17 d'agost, d'avaluació ambiental de les Illes Balears i dels annexes de la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental.

Es recorda que:

-S'haurà de formalitzar les sol·licituds d'autorització d'instal·lació i d'operador davant el Servei de Residus i Sòls Contaminats aportant la documentació indicada a l'annex VI de la llei 22/2011,de 28 de juliol, de residus i sòls contaminats.

Aquest informe s'emet sense perjudici de les competències urbanístiques, de gestió o territorials de les administracions competents i de les autoritzacions o informes necessaris per a l'aprovació.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució - que exhaureix la via administrativa – es pot interposar un recurs potestatiu de reposició en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-ne rebut la notificació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-ne rebut la notificació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

  

Palma, 12 d'agost de 2019

El President de la CMAIB,

Antoni Alorda Vilarrubias