Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MEDI AMBIENT I TERRITORI

Núm. 8676
Acord del Ple de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears sobre la instal·lació centre hípic i projecte d'electrificació d'instal·lacions, TM Alaior (37180/2012)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En relació amb l'assumpte de referència, i d'acord amb l'establert a l'article 37.1 de la Llei 11/2006, de 14 de setembre, d'avaluacions d'impacte ambiental i avaluacions ambientals estratègiques a les Illes Balears, es publica l'Acord del Ple de la CMAIB, en sessió de 27 de juny de 2019,

ATÈS

1.Que actualment existeixen edificacions i infraestructures per allotjar i ensinistrar cavalls.

2.Que amb el present projecte es pretén reorganitzar i adequar els edificis i les instal·lacions existents, a més d'afegir-ne de nous per a complir amb totes les reglamentacions per l'obertura d'un club hípic.

3.Que els nous edificis i infraestructures es construiran seguint la tipologia tradicional de l'illa.

4.Que per dur a terme l'activitat s'utilitzarà l'aigua potable de la xarxa municipal; no obstant, també es proposa recollir l'aigua de les cobertes per ser utilitzades en diferents usos (reg de les pistes, neteja de les instal·lacions, abeurar i higiene animals).

5.Que el fems produït pels cavalls es preveu emmagatzemar-lo als nous femers que s'han previst en el projecte, a l'espera d'escampar-los com a adob als terrenys de la parcel·la.

6.Que es construiran dues fosses sèptiques que seran buidades, quan arribin a la seva capacitat, per un gestor autoritzat.

7.Que per el proveïment elèctric es conduirà una xarxa de Baixa Tensió des del CD La Trotxa fins a les instal·lacions del Centre Hípic; la línia, de 125 m de longitud, serà soterrada pel camí d'accés.

8.Que la parcel·la es situa just darrera el Polígon Industrial d'Alaior a terrenys que tenen la classificació de SRC-AT amb la categoria d'AIA; també està afectada per APR d'erosió.

9.Que a la documentació presentada es diu que les mesures correctores proposades a l'Estudi d'Impacte Ambiental ja han estat incorporades al Projecte.

ACORDA

formular Declaració d'impacte ambiental favorable sobre els projectes “instal·lació centre hípic i electrificació d'instal·lacions”, Polígon 10 Parcel·la 26, TM d'Alaior, amb les següents condicions:

1.A la fase d'explotació s'ha d'aplicar el Codi de Bones Pràctiques Agràries i s'ha de realitzar un Pla de Gestió de Fems; així mateix s'ha de complir el que es preveu a la Llei 3/2019, de 31 de gener, Agrària de las Illes Balears.

2.Segons el Servei de Patrimoni Històric del Consell Insular de Menorca:

-El promotor avisarà al Servei de la data de començament de les obres, amb suficient antelació per a poder fer les oportunes inspeccions.

-El promotor haurà de prendre les mesures pertinents per tal que les obres no afectin ni la caseta ni l'era que es troben dins la finca.

A més, atès que el projecte està afectat per una Àrea de Prevenció de Riscos d'erosió, s'hauran de donar compliment a les Normes Específiques previstes en el Decret Llei 1/2016, de 12 de gener, de mesures urgents en matèria urbanística (BOIB núm. 6 de 13/1/2016) modificat pel Decret Llei 2/2016, de 22 de gener (BOIB núm. 11 de 23/1/2016):

-S'han d'estabilitzar els talussos d'excavació mitjançant murs de contenció o bancals.

-Els bancals i parets seques, existents o de nova creació, s'han de mantenir en bon estat de conservació.

La deforestació ha de ser l'estrictament necessària per a l'execució de l'obra.“

 

Palma, 5 de juliol de 2019

El president de la CMAIB

Antoni Alorda Vilarrubias